Idén a karácsony előtti várakozást és izgalmakat beárnyékolja a foci EB, amelynek mindegyik napja legalább egy szentestével ér fel. Mert ilyenkor az emberek szintén elfelejtik a hétköznapok problémáit és minden porcikájukkal csak az eseményre koncentrálnak. Ilyenkor megnő a tévéképernyők előtt a tesztoszteron koncentráció, háttérbe szorulnak a mexikói tévésorozatok, a nők pedig csak feminista mozgalmakban tudják kifejteni a véleményüket. De amúgy is jellemző, hogy ilyenkor lassul a férfiak reakció ideje, és ha nem muszáj, akkor ne szóljunk hozzájuk meccsnézés közben. Ha mégis halaszthatatlan dolgunk lenne, akkor ne felejtsük el használni a „Drágám, vigyek egy sert a hűtőből?” becéző megszólítást.

Június 7, 18.00. A spori belefúj a sípjába. Egy gyors áldást követően koccintunk a serekkel. „Hajrá Fradi!” – hangzik fel a hátsó sorokból, amelyet egy egyöntetű válasz követ: „Több sört már ne öntsetek neki!” …. A gyors cseh gólt, egy tipikus svájci követi. 2-0 – ra vezetünk.

Állítólag megteltek az osztrák szállodák. A pozsonyi polgármester örömét fejezte ki, hogy kisegítheti a bécsi kollégáját, és a pénzesbödönből nekünk is csurran-csöppen valami. Aszongya, hogy biztos lesz Pozsonyban is valami hasonló akció, amikor majd viszonozhatják ezt a szívességét, és itt a 2014-es hokivébére gondolt. Na ja, előre látom, hogy fogják elárasztani Pozsony utcáit portugál, spanyol meg görög hokifanatikusok. Ne adj isten a magyarok után Ciprus is kiharcolja az A-csoportos vébét, mert akkor tényleg bajban leszünk annyi szurkolóval.

Ilyen közel még socem volt foci EB. Úgyhogy aki nem ugrik ki a torna alatt legalább egy napra a hangulat végett, az jobb ha a bajnokság után rögtön elmegy gyónni. Mert élete legnagyobb vétségét követte el. A hangulat a helyszínen, mégha nem is sikerül bejutni a stadionba, leírhatatlan. Meg aztán az egész torna alatt különféle szórakozási lehetőségek vannak faintos akciókkal, nyereményekkel, szóval tiszta hepaj. Tavaly Athénban volt a BL-döntő. A jónép azt hinné, hogy csak 2 óráig tartott. Pedig egész hetes akció volt. Többek között a BL-trófeával is csináltam egy közös mennyasszonyi fotót. Ha nem lett volna ott a biztonsági őr, akkor biztos kipróbáltam volna milyen érzés sört inni belőle. A meccset aztán a belvárosában néztem kilo liverpooli, kilo milános, egy francia, egy mongol gyerekkel, meg egy lengyel csajjal lajtosan. Eddig ők hárman azt sem tudták igazán, hogy mi az a foci. Aludni akartak menni vagy pihengetni a meccs ideje alatt. Mondom nekik: „Ne hülyéskedjetek gyerekek, itt van a BL-döntő a kertek alatt, ti meg kihagynátok?” Bár nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg hasonló volt. Aztán azóta mondják nekem, meg mesélik másoknak, hogy mekkora élmény volt számukra az esemény. Igaz ugyan, hogy a jónép az unott pillanatokban szórakozgatta egymást repülő serespoharakkal meg görögtüzekkel, de ha az ember jó pozíciót fogott ki, akkor a sör nem a ruhájára került, hanem a torkába.

Hasonlóra számítok a bécsi kiruccanás alkalmával is… Végre talán alkalmam lesz helyrehozni azt a kínos pillanatot is, amikor legutóbb megcsillogtattam 10 év praxissal bíró német tudásomat, és 4 nagy sör helyett 4 kicsit hoztak ki. Biztos magyar gyerek volt a papó nyári brigádon és nem értette a Zakcentusomat. De fátylat rá. Szóval lehet, hogy Bécsben összefutunk valamelyik faintosabb kocsmában. Addig is erőt, egészséget és jó szurkolást!

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!