A hétvége fő sporteseménye  egyértelműen Overdose, a veretlen csodaparipa vasárnapi vágtája volt. Mikóczy  Zoltán legféltettebb kincse a Kincsem Parkban tízezrek előtt bizonyított, immár tizenkettedszer.  Bár a csődört, ahogy erről az Új Szó és más, szlovák nyelvű  médiumot olvasva magunk is meggyőződhetünk, annak felvidéki gazdája okán a szlovákok is magukénak vallják, a Dunaszerdahelyen élő Mikóczy  Zoltán magyarázata egyértelmű: „a lósportban az határozza meg a nacionáléját, ahol idomítják a lovat. Tehát ha Overdose nyer, a magyar Himnusz hangzik fel a tiszteletére.”

Próbálkozás  ide vagy oda, úgy látszik, hogy ez esetben egyértelmű, kinek szurkol, hová  húz a felvidéki magyar szíve. Overdose második győzelme után vélhetően igencsak elégedett lehetett, amikor Pozsony-Ligetfaluban a magyar himnuszt játszották a tiszteletére.

Négy nap múlva az év sporteseménye is beindul, kezdődik ugyanis az A-csoportos hoki vb. Bár a szlovák  átlagszurkoló elvárásai és hangulata – köszönhetően a szegényesnek igérkező  NHL-es sztárkülönítmiihfénynek – az előző évekhez képest jóval szerényebb és langyosabb, presztízsküzdelemben, tétre menő csatákban ezúttal sem lesz hiány. A megszokotthoz képest pedig jóval korábban, már a csoportküzdelmek alatt. Köszönhetően a magyar jégkorong-válogatottnak. Ami ugyanis évtizedekig elképzelhetetlen volt, mára már valóság.  A hokiban és más téli sportokban a Tátra népe által eddig jobbára csak exotikumként kezelt ország 2009-re feljutott a nagyok közé. A sorsolás jóvoltából pedig rögtön a szlovákokkal egy csoportba került. A pénteki, 20.15-kor kezdődő nyitótalálkozó  így igazi rangadónak ígérkezik, mely déli szomszédunknál vélhetően   minden eddigi jégkorong nézettségi mutatót megdönt.

Még négy nap, és számunkra, szlovákiai magyarok számára is elérkezik az igazság pillanata. Aki eddig hezitált, bizonytalan volt, most tisztába kerül önmagával. Legkésőbb péntek este minden hokirajongó  megtudhatja, kinek szurkol valójában, hová is húz a szíve akkor, amikor igazi tétmeccsről van szó.

Annyi minden bizonnyal kijelenthető, hogy a magyar himnusz alatt még tíz és félmillióan lesznek Kangyal Balázsék. De a meccs alatt? Kinek szurkol majd és főleg miért a felvidéki magyar ill. Körkép olvasó? Ha e sorok írójának véleményére kiváncsiak, ő inkább a magyar himnuszt várja, a mérkőzés alatt pedig a jobb hokinak szurkol majd. És Önök?

 hirdetes_400x285  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!