Dél-Afrika 2010 - A sorsolás ("Már csak 188-at kell aludnunk!!!") - Körkép.sk
sport

Dél-Afrika 2010 – A sorsolás (“Már csak 188-at kell aludnunk!!!”)

Ma, pénteken, helyi idő szerint 19.00-kor Fokvárosban besorolták a csapatokat a csoportokba, ezzel hivatalosan is megkezdődött a ráhangolódás a 2010-es futball-világbajnokságra. Feleségek, barátnők jó ha már most elkezditek szervezni a programot a bajnokság idejére, hogy ne érezzétek magatokat túl magányosnak és elhanyagoltnak. Mert ilyenkor a szegény sajnálatraméltó férfiakat (legalábbis a többséget) megtámadja egy csúnya vírus, amely négyévente szokott jelentkezni, és amely rosszabb minden vírusnál. Mert seperc alatt beteríti a világot és nincs rá semmi gyógyszer, ami használna rá. Bár meg nem erősített információk szerint egy izlandi női kutatócsoport intenzíven dolgozik az ellenszérumon. Juliska néni szerint pedig a sodrófa is szokott segíteni.

Dr. Lelkes Lágyó, nyugdíjazott csapatorvos szerint, ilyenkor a beteg férfiakat helyezzük a tévé elé, és hidegsörös borogatással kezeljük húszpercenként. A csoportterápia jobban segít a gyógyulásban, tehát szívből ajánlja, hogy hívjuk meg az ismerőseit és barátait is. A hangos felkiáltások és káromkodások sajnos hozzátartoznak a vírus tüneteihez. Legyünk elnézőek. Ne rontsuk a helyzetet egy hirtelen átkapcsolt mexikói sorozattal. A focimeccs végén gyakorta megesik, hogy a férfi elgyengül. Ilyenkor nyugodtan hagyjuk őket kisírni a vállainkon. A vírus gyors lefolyású, egy hónap múlva már kutya baja az embernek. Úgyhogy kellő türelemmel és egy kis megértéssel túl lehet vészelni.
Akkor, mivel már szó volt róla, lássuk a csoportokat, meg egy kis elemzést a végére:

2010-es futballvilágbajnokság, csoportok
2010-es futballvilágbajnokság, csoportok

Nagy elemzésbe nem bocsátkozunk bele. A sok teóriát rábízzuk inkább a szakemberekre, meg azokra, akik szabadidejükben nagyon unatkoznak. A teóriát azt csak sör mellett érdemes átvenni. A prax úgyis mást mond. Egyet azért az elején leszögezhetünk, mégpedig azt, hogy a szervezők nagyon odafigyeltek arra, hogy ne alakuljon ki “halálcsoport”. Bár pár csapat a csoportkörök után ezt biztos cáfolni fogja. A másik alapinformáció, amelyre nyugodtan hagyatkozhatunk az az, hogy amióta az Adidas bejelentette, hogy a focivébére készített labdája a világ leggömbölyűbb labdája, azóta azt használják a szlovák metrológiai intézetben a gömbölyűség kalibrálására. A labda, a hivatalos információk ellenére, az egyik zulu ismerősöm szerint a törzsfőnök lányának kebleiről kapta a nevét.

Szóval ráhangolódásnak ennyi elég is. Már csak 188 napot kell aludnunk az eseményig!!! Akik nehezen tűrik a várakozást, azoknak sok kitartást kívánok. Vigasztalja őket a tudat, hogy három évet kibírtunk, az a pár hónap tényleg már csak apróság.

A végére pedig (nem csak aszfaltburkolóknak): “Jó estét, jó szurkolást!”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

nyomkereső
2009. dec. 04. 23:02

Akkor továbbgörgetve az elemzés fonalát, Szlovákia szerintem az egyik legelfogadhatóbb csoportba került, ahol esély van a továbbjutásra. A meccsek sorsolása is jó, hisz Olaszországgal csak utolsóként csapunk össze, mely (ha előtte hozzuk az Új-Zéland elleni első mérkőzést, akik lényegesen gyengébbek tőlünk), igazi tétmeccs lehet. Első meccs jún. 15, 2. jún. 20, 3. jún.24. A legerősebb csoportnak személy szerint az A,E és G-t tartom, a leggyengébbnek pedig egyértelműen az angol csoportot. A szlovák TV egyébként rögtön a sorsolás után megszólaltatta a válogatott gólkirályát, a Bundesligában játszó Šestákot is, aki mint elmondta, elégedett az eredménnyel, és örül, hogy ebbe a csoportba kerültünk. Ami még érdekes lehet, hogy három különböző kontinensről kaptunk ellenfelet, mely mindenképp megneheziti a felkészülést a csoportmeccsekre az ellenfelek nagyban eltérő játékstilusa miatt. A Napoliban futballozó Hamšík számára külön presztizs az olaszokok. Vlado Weissal egyébként azt nyilatkozta, hogy jó a csoport, elfogadhatónak tartja, hisz vannak ettől jóval nehezebbek is. Hisz benne, hogy valamit elérünk. Azt is elmondta, hogy az új-zélandi edző épp előttük ült a teremben, és a sorsolás láttán ugyanúgy örült, mint a szlovák delegáció... Paraguayról annyit, hogy szintén nehéz ellenfélnek igérkezik, hisz a selejtezőcsoportban idegenben verte Argentinát. Csatáruk, Santa Cruz épp a Manchester Cityben játszik, igy a kis Weiss remélhetőleg be tud majd segiteni a felderitésükben. A szlovák utazási irodák biztos ami biztos, már most gőzerővel készülnek az eseményre. Az egyik meg nem nevezett pl. 12 napos utazást kinál a VB idejére Dél-afrikába. A szerintem elég borsos árban, 3650 euróban mindenesetre benne van a szlovák válogatott két csoportmeccse is. Lehet rá gyűjteni... http://www.bubo.sk/katalog/ms2010/

tibi
2009. dec. 04. 23:26

3650 juro? ty kokso... kesz penzrablas... en mondjuk nem tervezek kimenni... akkortajt ugy is tel lesz odakint, szoval allitolag nem lesznek ritkak a 10 fok koruli homersekletek... de amugy az egyik ismerosomnek van kint ismerose, aki kint dolgozik Fokvarosban... vagy a "kanapeturizmus"-on keresztul is meg lehetne uszni apropenzen a kirandulast;)... de inkabb otthon kanapen barati tarsasagban

seboka
2009. dec. 05. 10:47

1000 EUR csak a repjegy. a tel johannesburgban (ott lesz a donto) ejjel 6-8, nappal 20 fokot jelent, szaraz idovel (eso nincs). futes is alig van, az ablakok csak "szimplak", a kozbiztonsag meg kritikan aluli (volt mikor ott jartam, de azota valtozhatott).

laci
2009. dec. 05. 12:16

A repjegyek ara a VB ideje alatt kicsit borsosabb lesz, mint altalaban... A legolcsobb ajanlatok Pestrol vagy Becsbol mar most ugy kb. 2000 EUR korul vannak... http://www.repjegy.hu/index.php Az utazasi irodak, mar amelyek jo elore lefoglaltak a helyeket, eleg jo alternativanak tunhetnek.

tibi
2009. dec. 05. 12:31

igaz, van benne vlmi

rigi
2009. dec. 05. 13:34

Santa Cruzról esetében csak annyival egészíteném ki nyomkereső mondatát, hogy ő is ugyanúgy NEM játszik a City csapatában, mint Weiss jr. :)

nyomkereső
2009. dec. 05. 13:48

Csak összehasonlitásképp, tavaly 1000 euróból kijött a Pozsony-Buenos Aires oda vissza, miközben jóval messzebb van, mint Johannesburg. Az ilyen jegyüzéri hozzáállással, amikor a repülőjegyek árát a szokásos 2-3-szorosáért kinálják, csak a futballszurkoló kedvét veszik el. Auz hiszem marad az itthoni szurkolás a kocsmákban, inkább a következő foci eb-re tartalékolva az erőt, mely itt lesz a szomszédban. u.i. az előbb csináltam egy próbát: a pelikan.sk a vb szlovák meccseinek időpontjára 1489 euróért kinál retur repülőjegyet, a repjegy.hu ezzel szemben a Turkish Airlines-el, Isztambuli átszállással először még 172 ezer forintért adta ugyanazt. Másodszori próbálkozásra viszont már ott is csak ugyanazt a 406 ezer forintos Air France lehetőséget kinálta...

nyomkereső
2009. dec. 05. 13:50

@rigi: :)) ja, vak vezet világtalant! De a válogatottban játszanak mindketten, nem? Főleg ez számít :)

rigi
2009. dec. 06. 12:02

én már szkeptikus vagyok a saját részvételemmel kapcsolatban bármelyik világméretű focieseményen :( volt németországban vb, ausztriában eb, egyikre sem jutottam el...az ukrajnai majd legalább könnyebb lesz jegyeket venni :)

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket