Ma, pénteken, helyi idő szerint 19.00-kor Fokvárosban besorolták a csapatokat a csoportokba, ezzel hivatalosan is megkezdődött a ráhangolódás a 2010-es futball-világbajnokságra. Feleségek, barátnők jó ha már most elkezditek szervezni a programot a bajnokság idejére, hogy ne érezzétek magatokat túl magányosnak és elhanyagoltnak. Mert ilyenkor a szegény sajnálatraméltó férfiakat (legalábbis a többséget) megtámadja egy csúnya vírus, amely négyévente szokott jelentkezni, és amely rosszabb minden vírusnál. Mert seperc alatt beteríti a világot és nincs rá semmi gyógyszer, ami használna rá. Bár meg nem erősített információk szerint egy izlandi női kutatócsoport intenzíven dolgozik az ellenszérumon. Juliska néni szerint pedig a sodrófa is szokott segíteni.

Dr. Lelkes Lágyó, nyugdíjazott csapatorvos szerint, ilyenkor a beteg férfiakat helyezzük a tévé elé, és hidegsörös borogatással kezeljük húszpercenként. A csoportterápia jobban segít a gyógyulásban, tehát szívből ajánlja, hogy hívjuk meg az ismerőseit és barátait is. A hangos felkiáltások és káromkodások sajnos hozzátartoznak a vírus tüneteihez. Legyünk elnézőek. Ne rontsuk a helyzetet egy hirtelen átkapcsolt mexikói sorozattal. A focimeccs végén gyakorta megesik, hogy a férfi elgyengül. Ilyenkor nyugodtan hagyjuk őket kisírni a vállainkon. A vírus gyors lefolyású, egy hónap múlva már kutya baja az embernek. Úgyhogy kellő türelemmel és egy kis megértéssel túl lehet vészelni.
Akkor, mivel már szó volt róla, lássuk a csoportokat, meg egy kis elemzést a végére:

2010-es futballvilágbajnokság, csoportok
2010-es futballvilágbajnokság, csoportok

Nagy elemzésbe nem bocsátkozunk bele. A sok teóriát rábízzuk inkább a szakemberekre, meg azokra, akik szabadidejükben nagyon unatkoznak. A teóriát azt csak sör mellett érdemes átvenni. A prax úgyis mást mond. Egyet azért az elején leszögezhetünk, mégpedig azt, hogy a szervezők nagyon odafigyeltek arra, hogy ne alakuljon ki „halálcsoport”. Bár pár csapat a csoportkörök után ezt biztos cáfolni fogja. A másik alapinformáció, amelyre nyugodtan hagyatkozhatunk az az, hogy amióta az Adidas bejelentette, hogy a focivébére készített labdája a világ leggömbölyűbb labdája, azóta azt használják a szlovák metrológiai intézetben a gömbölyűség kalibrálására. A labda, a hivatalos információk ellenére, az egyik zulu ismerősöm szerint a törzsfőnök lányának kebleiről kapta a nevét.

Szóval ráhangolódásnak ennyi elég is. Már csak 188 napot kell aludnunk az eseményig!!! Akik nehezen tűrik a várakozást, azoknak sok kitartást kívánok. Vigasztalja őket a tudat, hogy három évet kibírtunk, az a pár hónap tényleg már csak apróság.

A végére pedig (nem csak aszfaltburkolóknak): „Jó estét, jó szurkolást!”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!