Pénteken elkezdődött a világ talán legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménye, a dél-afrikai futball-világbajnokság. A Körkép örömmel és büszkén jelentheti be, hogy  olvasóink a helyszínről készült exkluzív riportokkal, beszámolókkal követhetik majd portálunkon az eseményeket helyszíni tudósítónknak köszönhetően. Kint tartózkodó parnterünk igyekszik majd minden szurkolói, ill. utazási beszámolóra vonatkozó igényt kielégíteni, így arra kérjük kedves olvasóinkat, amennyiben konkrét javaslataik, kéréseik lennének a kívánt tartalmat illetően, kommentben jelezzék.

Száguldó tudósítónk afrikai szafarija a Bubó utazási irodának köszönhetően valósul meg.

Addig is, amíg az első helyszíni beszámolók megérkeznek, afféle ráhangolódásként a következő két kérdést tettük fel szerkesztőségünk tagjainak:

1. Kit tartasz a VB fő esélyesének, 2. Kinek fogsz szurkolni és miért?

És hogy női olvasótáborunkról se feledkezzünk meg, blogunk hölgy tagozatának véleményét kikérve cikkünkben arról is olvashat, milyen a VB női szemmel.

Tibi:

 hirdetes_300x300  

1. A legtöbben Argentínát, Brazíliát, Spanyolországot és Angliát favorizálják. Argentínát ugye Messijük miatt. Bár köztudott, hogy egy galamb nem csinál nyarat, és az Inter már tavasszal megmutatta, hogy hogyan kell őt és a spanyol táncos lábú pajtásait lemosni a pályáról. Szóval az argentin tangó és a brazil szamba helyett inkább az olasz catanacció és az afrikai izomtánc fog dominálni. A torna titkos favoritjai a szerbek, mert az esélytelenek könnyed eleganciájával vágnak neki a tornának. Egy nehezen kiharcolt ghánai döntetlen után a németeket lemossák a pályáról, aztán a kieséses rendszerben már csak a Jóisten állíthatja meg őket. Előnyükre szolgál, hogy hozzá vannak szokva a háborús viszonyokhoz, így tehát a dél-afrikai külvárosi idillben otthonosan fogják magukat érezni. Kíváncsian várjuk az észak-kóreai csapat teljesítményét is, mert kiszivárgott információk szerint bevetik titkos fegyverüket, az ír néptáncos Michael Flatley génjeiből kikísérletezett An Chol Hyok géppisztolylábú gyorstüzelőt.

2. Hogy kinek szurkol a tömeg, az köztudott: a szépfiúknak. Női csapat sajnos nem játszik, de remélhetőleg hébe-hóba kiszalad a kamera a nézőtérre is, így azok is élvezhetik a meccseket, akik már nem bírják idegekkel a sorozatos szerb és olasz győzelmeket.

Persze azért a hollandok mindig ott voltak a kedvenc focicsapataim között, meg a déli és a latin csapatok játéka is tetszetős (kivéve a görög adoniszokét). Meg van olyan érzésem, hogy a franciáknak is kénytelen leszek szurkolni, ha francia fiúkkal fogom nézni a meccseket. Ja, a szlovák az magától értetődő. Meg persze az afrikai csapatok is;) Amúgy meg a dánok a kedvenceim. De Mexikó is elmegy szódavízzel.

Rigi:

1. A vb-címre a spanyolokat tartom a legesélyesebbnek, akik jogos önbizalommal és immár a nagy nemzetközi tornákon elszenvedett kudarcaiból fakadó frusztrációját kivetkőzve (EB-cím) várhatja az első afrikai viadalt. Köztudott, hogy európai csapat még sohasem nyert világbajnokságot az öreg kontinensen kívül, ami – van olyan érzésem hogy – most sem fog megszakadni, annak ellenére, hogy ez előbb a spanyolokat favorizáltam. Ebből kiindulva én dél-amerikai elsőséget várok, a többséggel ellentétben nem brazilt, hanem Argentint.

2. Bár ez nem magától érthető szlovákiai magyar berkeinkben, de én elsősorban Szlovákiának fogok szurkolni (identitás, lojalitás és államhoz való hűség kérdéseibe ezen a ponton nem megyek bele). Én tudok Szlovákiának szurkolni, főleg ha azzal egy szlovákiai magyarnak is szurkolok a párkányi Saláta Kornél személyében. További két kedvenc alakulatom a holland és az angol. A holland válogatott még az 1988-as EB-n mutatott tetszetős játékával győzött meg, ez a szimpátiám azóta is megvan. Az angol válogatottnak is évek óta szurkolok, főleg a Premiership miatt, ami egyetlen olyan bajnokság amelynek meccseit előzetes szelekció nélkül meg tudom nézni.”

foci-vb 2010 (Rajz:Dóra)
foci-vb 2010 (Rajz:Dóra)

Józsi:

1. A legjobb játekoskerettel Argentína rendelkezik, a spanyolok megtanultak nyerni, az olaszok a nagy betonozók, a brazilok játsszák a legszebb focit, amely néha akár eredményes is lehet. Ebből a négyesből fog kikerülni a leendő világbajnok.

2. A művészi tudással bíró csapatoknak, tehát azoknak, ahol a kapus is biciklicsellel indít – Brazíliának Spanyolországnak és Portugáliának. Az ő sikerük hosszú távon is a támadófoci irányába mozdítaná a játék fejlődését, aminek – valljuk be – mindnyájan örülnénk. Továbbá az egzotikus csapatok nagy kedvelőjeként az afrikaiaknak. Afrika megérdemli, hogy a felfigyeljen rá a világ, maga a vébé és az afrikai csapatok sikeres szereplése erre kiváló alkalom. Meg természetesen Szlovákiának, amelynek ez az első nagy világversenye.

Nyomkereső:

1. Argentína

2. Argentína (és Szlovákia)

Már csak ezen okból kifolyólag is, melynek köszönhetően végérvényesen beleszerettem Patagóniába és Messiékbe.

arg_nyomkereso
arg_nyomkereso

🙂

Alvó oroszlán:

A focicsapatok elemezgetése után jöjjön a csapatok egy kicsit más szemszögből történő megközelítése, hogy női olvasóinknak is kedveskedjünk egy kicsit.

Ki is ragadnék pár csapatot, kezdeném az Azzurikkal. Azért lehet itt találni jóképű és még jól is focizó játékost, bár azt hittem több olyan férfiú lesz akin majd lehet a szemeket legeltetni. A mezek sem rosszak, bár hiába fehér Dél-Afrikában elég kis esélye van az esőnek, úgyhogy maximum a nap ellen lesz majd jelentősége, másra nagyon nem számíthatunk.

ita
ita

Hát az Argentin csapatot csak azért nézzük meg, hogy kedveskedjünk Nyomkeresőnek. Bár az elmondható, hogy a VB legjóképűbb csapata címért nálam nem fognak indulni, de tény, hogy náluk van a világ jelenlegi mondjuk legjobb játékosa Messi, ami azért elég nagy előny lehet a jövőre nézve. A mezek semmi izgalmasat nem mutatnak, átlagos kinézet, bár a mai edzésből kiindulva lehet a csíkos mezek mellé kék-zöld foltokkal érkeznek majd a játékosok.

arg
arg

Következzen a cukifiú csapata. Ki ne tudná kire gondolok. A cukifiú szerepében természetesen Christiano Ronaldo, aki biztos most is majd megvillantja combját, hasát, karját és majd sír is egy jót a pályán, kérdés, hogy más meggyőző teljesítménye lesz-e.

por
por

A spanyolokhoz annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy hát spanyolok. Jóképűek, jól fociznak és az egyik legjobb összeállítású mezük van. Kell ennél több egy esetleges VB címhez?

esp
esp

A végére hagytam a szlovák csapatot, mert azért mi is büszkélkedhetünk pár jóképű sráccal. A mez nem kimagaslóan divatos, de remélhetőleg ez csak álca ahhoz, hogy utána megmutassák a srácok, miért is kerülhettek ki a VB-re.

svk
svk

El kell, hogy áruljam, hogy mint kakukktojás hagytam a végére az amerikai csapatot, mivel összességében az összes elemzési szempontot figyelembe véve a tuti befutók (megj. a szempontok között a focitudás nem szerepel feltétlenül). Jóképűek, a mezük nagyon menő, bár inkább lovaspóló versenyen tudnám őket ilyen szerelésben elképzelni, de jól áll nekik. Az esélyesek közé azért nem sorolnám őket.

usa
usa

Mindenkinek kellemes focimeccseket és jó szurkolást kíván a Körkép válogatottja!

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!