Teltház! Olvasható a hatalmas kivetítőkön a stadion felett, miközben 10 055 ember felállva tapsol és ünnepel. Győzött a csapat, Šatanék újabb orosz skalpot gyűjtöttek be. A hangulat frenetikus, magával ragadó. Az egyik legjobb, ha nem a legjobb kulissza az egész KHL-ben. Mindez a világ legerősebb hoki-bajnokságában (az NHL pillanatnyilag sztrájk miatt szünetel), mely hétről hétre a szlovák fővárosba is ellátogat.

HC Slovan Bratislava

Slovan Bratislava hokisainak hazai meccseire szinte lehetetlen jegyet szerezni, hosszú hetekre el van adva minden. Igazi eseménnyé vált kilátogatni, aki IN, az ott van. Presztízsérték, mellyel még napok múlva is dicsekszik az ember a közösségi portálon. Aki egyszer belekóstolt, újra megteszi. Beleértve a szlovákiai magyarokat is. Datsyuk, Radulov, Chára, Ovechkin, Kozlov, Hossa, Kovalchuk, stb. és az ellenük vitézkedő CSAPAT nagy vonzerő.

A sport az egyik legjobb közösségépítő tevékenység. Az együvé tartozás, a közös cél, a harc, a küzdelem, az elért siker mind mind összekovácsol. Ezt érezni nemcsak a Slovnaft Arénában, de a meccs után is, ahogy a boldog szurkolók élményekkel telve önfeledten éneklik hazafelé a rigmusokat.

Mindez kulturált körülmények között, gyönyörű stadionban (hogy abból a pénzből három ilyet is fel lehetett volna húzni, más kérdés). A civilizált környezet a pozitív hangulat a máshol olyannyira jellemző vulgarizmusokat is elűzte. A csapat akár ki is kaphat, ha az egész országból összesereglett szurkolók látják, hogy Rostislav Čada védencei küzdöttek (ők pedig küzdenek), az álló taps sosem maradhat el.

Hétvégén a két szomszédvár, a Lev Praha és a Slovan prágai összecsapásán a kékek szinte hazai környezetben fektették két vállra a cseh ellenfelet. A 13 ezres O2 Arénában mintegy 6-9 ezer Slovan szurkoló őrjöngött.

 hirdetes_300x300  

Népszámlálási mutatókat elemezve, Alapdokumentumon vitatkozva sokkal inkább a felvidéki magyaroknak is erre van szüksége. Sikerélményekre, szerethető hősökre, példaképekre, szlovákiai magyar Šatanokra, Višňovskýkra akik szép stadionban, remek szurkolók előtt, hétről hétre Messik és Cristiano Ronaldók ellen küzdenek.

Bajnokok ligáját a Csallóközbe!

Király Zsolt

Képek: internet

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!