A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) között teljes az összhang – jelentette ki Gyárfás Tamás.

 

 

 

A MÚSZ elnöke az MTI megkeresésére azután nyilatkozott, hogy kedden délután megbeszélést folytatott Borkai Zsolt MOB-elnökkel és Szabó Bence MOB-főtitkárral. Az úszószövetség részéről még Kiss László szövetségi kapitány volt ott az egyeztetésen.
 

 

  hirdetes_300x300   

„A beszélgetésen a felmerült vitás kérdéseket értelmeztük, s leszögezhetem, hogy teljes az összhang, az együttműködés folytatódik a MOB és a MÚSZ között” – fogalmazott Gyárfás Tamás. Részleteket ugyanakkor nem mondott.
 

 

Katinka folyamatosan átnyúl a MÚSZ feje felett

 

 

Február elején Kiss László azt nehezményezte, hogy szerinte Hosszú Katinka esetében a MOB átnyúl a MÚSZ feje fölött. A MOB vezetése válaszában úgy fogalmazott, hogy értetlenül áll az állásfoglalás előtt, s emlékeztetett, hogy a mesteredző egy héttel korábban maga fordult Borkai Zsolthoz, s arra kérte őt: próbálja elérni, hogy „ez a fölösleges – minek is nevezzem? – civakodás mielőbb lezáruljon”.

 

 

Kiss László Hosszú Katinkától és edzőjétől a versenyző edzőtábori igényeiről, a versenyzési terveiről, illetve arról akart tájékozódni, hogy számíthat-e rá a váltókban az április országos bajnokságon. A világ- és Európa-bajnok Hosszú úgy határozott, hogy nem indul az ob-n, és erről a döntéséről a MOB-ot tájékoztatta. Amint arról már február 11-én is tájékoztattuk olvasóinkat, ilyen esetben a szövetség nem engedhetné Katinkának az EB-n való indulást, bár erről egyelőre nem látott napvilágot állásfoglalás a MÚSZ részéről.
 

 

Gyárfás Tamás Szabó Bence és Borkai Zsolt társaságában, forrás: musz.hu
Gyárfás Tamás Szabó Bence és Borkai Zsolt társaságában, forrás: musz.hu

 

 

 

A MOB először és utoljára vállalta a közvetítést

 

 

Szabó Bence február 11-i levelében nyomatékosította, hogy a MOB először és utoljára vállalt ilyen feladatot, s jelezte: a jövőben sem tőle, sem a MOB irodájától ne kérjen „közvetítő szerepet” a MÚSZ és Hosszú Katinka sem.

 

 

 

A MÚSZ erre reagálva még aznap kijelentette, hogy a „korábbiakhoz hasonlóan változatlanul számít a MOB rendkívül értékes, pótolhatatlan együttműködésére.” A szövetség ekkor kezdeményezte, hogy Borkai Zsolt és Szabó Bence fogadja a sportág vezetését, szövetségi kapitányát.
 

 

Az úszószövetség és Hosszú Katinka között még tavaly decemberben kezdődött az azóta sem rendezett vita.

 

 

 

MTI

Nyitókép: 24.hu/illusztráció

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!