„Tisztelt DAC szurkolók! 24 évig szolgáltam önöket jóban rosszban, de eljárt felettem az idő. Csak a jóra és szépre emlékezzenek. Isten velük! Köszönöm DAC!”

 

Így vett búcsút az eredményjelző táblától a DAC futballcsapata. Az utolsó másodperceket a szurkolók közösen számolták vissza.

 

 

 hirdetes_400x285  

A kijelző 1992. február 29. és 2016. február 28. között működött, és a DAC hazai, Spartak Myjava elleni 1:1-el zárult mérkőzésen kapcsolták le véglegesen.

 

Jön az új stadion

 

Mint arról decemberben beszámoltunk, márciusban kezdődik a DAC-pálya átalakítása. Az állami támogatásból, 12,5 millió eurós költégvetésből 10 ezer férőhelyesre tervezett stadion mögött az FC DAC 1904 többségi tulajdonosa, a Slovnaft vezérigazgatója, a leggazdagabb szlovákiai magyar, Világi Oszkár áll.

 

dac
A DAC tervezett új stadionja. Kép: aktuality.sk

 

Az építkezés érdekessége, hogy a tervek szerint a stadiont 90 fokban elfordítják, és az építkezések a stadion működése alatt is zajlani fognak. Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nem fog kelleni új pályát keresnie átmenetileg a hazai mérkőzésekre.

 

Az első szakasz befejezése 2016 augusztusára várható. Ennek során 6 ezer fő számára elegendő lelátók készülnek. Világi 2014 áprilisban vette át a klub irányítását az iráni származású Khashayar Mohsenitől.

 

Az építkezés befejeztét 2018-ra várják, melynek eredménye 13200 fő befogadására alkalmas stadion lesz, mely a harmadik legnagyobb ilyen jellegű sportlétesítmény lesz Szlovákiában. Az építkezéshez 2,4 millió euróval az állam is hozzájárul. A DAC stadion ugyanis egy 45 millió euróból megvalósuló stadion felújítási program része, melynek során országszerte mintegy 21 stadion kap új külsőt.

 

dac1
Kép: aktuality.sk

 

A kiadások többi részét, mintegy 10 millió eurót Világi állja. Ennek egy része a várossal való egyezség értelmében hitelből kerül finanszírozásra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!