Csütörtök este szurkolói ankétot tartott Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, ahol bejelentette, hogy a várható bajnoki cím ünneplése okán az összes kitiltást felfüggesztik.

Kubatov Gábor és a Fradi-tábor háborúja majd két éve tart. A szurkolók az új stadionba még nem tették be a lábukat a szigorú beengedési módszerek – elsősorban a vénaszkenner – miatt, ám több idegenben megrendezett találkozón megjelentek, s igazi meccshangulatot teremtettek mindenféle botrány nélkül.

 

Legutóbb például Csepelre, a harmadosztályú Fradi II meccsére 10 250 néző ment ki, és úgy szurkolta végig a találkozót, hogy a győztes csepeliek egyik gólszerzője például elsírta magát attól, amit tapasztalt, és elmondta, ez eddigi pályafutása legszebb futballemléke.

 

 

 hirdetes_300x300  

A március 13-i mérkőzés után leült egymással a két fél. A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldal, mely a tüntető szurkolók érdekvédelmét ellátja, tegnap közleményben megerősítette a tárgyalások tényét.

 

KÖZLEMÉNYFradisták! Az utóbbi időben számos fórumon elhangzott, hogy a szervezett szurkolói csoportok tárgyalásokat…

Gepostet von Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül am Donnerstag, 24. März 2016

 

Csütörtökön a Ferencváros vezetése közleményben tudatta, „A Ferencvárosi Torna Club vezetése úgy döntött, megteremti annak lehetőségét, hogy a 12 éve annyira várt, 29. bajnoki cím ünneplésén minden zöld-fehér érzelmű szurkolónk részt vehessen. Ezért az érvényben lévő, a Groupama Arénából történt összes kizárást a klub azonnali hatállyal felfüggeszti.”

 

A Magyar Nemzet szerint a  klub megtette az első lépést, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Tábor akár már a következő meccsen ott lesz a stadionban. Információik szerint a szurkolók vezetői a végleges megállapodás egyik pontjának tekintik a kitiltások eltörlését. A vénaszkenner eltörléséről – hivatalosan – még nem esett szó, márpedig eredetileg ez a távolmaradás egyik fő oka:

 

  • Ha eltörlik a rendszert, akkor Kubatov Gábornak kell visszavonulót fújnia, és a Tábor teljes győzelmével ér véget a „háború”.

 

  • Ha marad a rendszer, de a B-közép újra megjelenik a stadionban, akkor Kubatov Gábor győz, és a Táborra joggal „mutogathatnak” az ellenfelek szurkolói, hogy megalkuvók.

 

mno.hu/fradi.hu/facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!