A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a szintén Európa-bajnoki résztvevő horvátokkal a Groupama Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

 

 

 

A vendégek Mario Mandzukic révén szereztek vezetést az első félidőben, majd Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból egyenlített a 79. percben.
 

 

hirdetes_starlux810x300

A döntetlennel tovább folytatódott a horvátok ellen 76 éve tartó nyeretlenség, ugyanis a két csapat eddigi tíz meccsén egyetlen magyar siker született, még 1940-ben.
 

 

Ante Cacic irányításával először nem győzött a horvát csapat, a vendégek szakvezetőjének ez volt az ötödik meccse a nemzeti együttes kispadján.

 

 

Eredmény:
Magyarország-Horvátország 1-1 (0-1)

 

 
Groupama Aréna, 20 300 néző, v.: Radek Prihoda (cseh)
gólszerzők: Dzsudzsák (79.), illetve Mandzukic (29.)
sárga lap: Szalai (80.), Korhut (89.), illetve Corluka (45.), Vida (49.), Perisic (63.)

 

 

A kezdés előtt a magyar játékosok egy molinót feszítettek ki, amelyen az állt, hogy „Köszönjük! Nélkületek nem sikerült volna az Eb-kijutás”. Eközben Dzsudzsák Balázs csapatkapitány mikrofonon keresztül köszönte meg a szurkolóknak a biztatást, melyet a csapat kapott az Eb-selejtezők során.
 

 

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a két hete elhunyt korábbi szövetségi kapitányra, Verebes Józsefre, illetve a keddi, brüsszeli merényletekben elhunyt 31 áldozatra.
 

Összefoglaló

 

 

Az első negyedórában valóban barátságos találkozót láthatott a több mint húszezer néző: az iram nem volt túl nagy, a játékra pedig a puhatolózó jelző illett. Ebben az időszakban helyzet nem alakult ki, viszont a magyar csapat rendkívül szervezetten védekezett már a félpálya előtt, többször sikerült „becsapdázni” a labdát birtokló horvát játékost, ugyanakkor a labdaszerzésekből nem tudtak veszélyes támadásokat indítani Geráék.

 

 

Budapest, 2016. március 26. Gera Zoltán (b) és a horvát Mateo Kovacic a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. március 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2016. március 26. Gera Zoltán (b) és a horvát Mateo Kovacic a Magyarország – Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. március 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

 

Az álmos kezdést követően a félidő derekára egyre többet birtokolta a labdát a vendégcsapat és egy-egy szélen vezetett akció veszélyesnek ígérkezett, de a magyarok hátsó alakzata biztosan állt a lábán. Egészen a 29. percig, amikor Korhut lemaradt Mandzukicról, a Juventus csatára pedig nem hibázott közelről. A félidő előtt a magyarok két távoli lövéssel veszélyeztettek, de Dzsudzsák nem találta el a kaput, Kleinheisler lövését pedig Kalinic hárította.

 

 

Budapest, 2016. március 26. Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból gólt lő a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. március 26-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2016. március 26. Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból gólt lő a Magyarország – Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. március 26-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

 

A folytatásra négyet cserélt a magyarok német szövetségi kapitánya, Bernd Storck és ettől alaposan megélénkült csapata játéka. Több lövés és veszélyesnek tűnő beadás jelezte a magyar fölényt, azonban gólt nem sikerült szerezni. A horvátok tulajdonképpen „ráültek” az eredményre, támadásokkal elvétve próbálkoztak, ugyanakkor a magyarok akcióit jórészt könnyedén megállították.

 

 

Budapest, 2016. március 26. A magyar kapus, Dibusz Dénes (b) védi a horvát Vedran Corluka lövését a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2016. március 26. A magyar kapus, Dibusz Dénes (b) védi a horvát Vedran Corluka lövését a Magyarország – Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

 

A játékrész legnagyobb lehetősége így is előttük adódott, Srna szemben a kapuval 16 méterről végezhetett el szabadrúgást, de nem találta el a kaput. Dzsudzsák viszont 23 méterről igen, méghozzá védhetetlenül lőtt a kapu bal oldalába! A hajrában is a magyar csapat futballozott valamelyest veszélyesebben, de a horvátok is próbálkoztak lövésekkel. Több gól azonban már nem született, így 1-1-es döntetlennel kezdte a 2016-os esztendőt az Eb-re készülő magyar csapat.

 

 

Nyilatkozatok

 

 

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
„Kicsit több játékot és labdabirtoklást vártam volna el. Az első harminc percben idegesek voltunk, de utána egyre jobb lett a játékunk. Az elmúlt időszak legjobb második félidejét produkáltuk, nem féltünk és párját ritkító, hogy nyomás alatt tudtunk tartani egy olyan csapatot, mint a horvát. Ennek meglett az eredménye és büszkék lehetünk erre a teljesítményre. Sikerült előrelépni egyet!”

 

Ante Cacic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya:
„Az első félidőben támadóbb szellemben futballoztunk, de a másodikban a magyarok voltak aktívabbak tekintve, hogy ők voltak hátrányban. Ellenfelünk bebizonyította, hogy nem érdemtelenül van kint az Eb-n és ott eséllyel pályázik majd a továbbjutásra is”.

 

 

 

MTI

Nyitókép: MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!