Három év alatt három bajnoki címet gyűjtött be, és két osztályt lépett előre az érsekújvári jégkorong csapat. Két mérkőzéssel az osztályozó vége előtt került a szlovák jégkorong bajnokság legmagasabb osztályába a két évvel ezelőtti MOL Liga-győztes.

 

Nem következett be a hétvégén az az egyetlen eredmény a Bártfa – Pőstyén mérkőzésen, amely még nem jelentette volna a feljutást az érsekújvári csapatnak. Ehhez az kellett volna, hogy a Bártfa túlórában legyőzze az Extraliga 9. helyén végzett Pőstyént. Azonban pont a fordítottja történt, Bártfa veszítette el a mérkőzést a hosszabbításban. Pedig a 23. percben a bártfaiak szereztek vezetést, ám ezt a 48. percben a pőstyéniek kiegyenlítették, a gól nélküli hosszabbítást követő büntetőkben pedig jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.

 

ersekujvar2
Nagy az öröm Érsekújvárban. Kép: hcnovezamky.eu

 

Az Érsekújvár így 2 meccsel az osztályozó vége előtt 2 ponttal vezet Pőstyén és 4 ponttal Bártfa előtt. Mivel a vetélytársaknak már csak egy-egy meccsük van hátra, éppen az Érsekújvár ellen, így a Bártfa már biztos nem tudja behozni a listavezetővel szembeni hátrányát, és az érsekújvári csapat biztosan a két feljutó hely valamelyikén végez.

 hirdetes_300x300  

 

Ma este tehát utoljára lép jégre hazai pályán az idei évadban az újvári csapat, amely újoncként megnyerte az első liga fináléját, majd a Tipsport liga osztályozójában is sikerrel járt.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: hu.hcnovezamky.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!