A szlovák profi kerékpáros Peter Sagan teljesítményével és népszerűségével is uralja a szlovákiai közéletet. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a csapatnak, aki a Tinkoff-Saxo versenyzőjét szeretné leszerződtetni. A 26 éves zsolnai születésű Peter Sagan iránt négy csapat is érdeklődik: a Trek-Segafredo, a Giant-Alpecin, a BMC, és a Etixx-QuickStep.

 

Sagan új csapatánál a mainál is jóval magasabb jövedelemre tehet szert, bére a jelenlegi sztárkerekesek fizetéseket is felülmúlhatja.

 

Több millió eurót keresnek a világ legjobb kerékpárosai

 

 hirdetes_300x300  

A brit Skysports szerint Sagan éves alapfizetése jelenleg meghaladhatja a 3 millió eurót. A brit profi kerékpáros Mark Cavendish tavaly hasonló összeget tehetett zsebre az Etixx-QuickStep versenyzőjeként, az idei „alap” 2 millió euró a Dimension-Data csapatában.

 

Alberto Contador, a Tinkoffe versenyzője Saganhoz hasonló keresettel rendelkezik. 4 millió eurót keres évente Chris Froome, a Sky Procycling versenyzője. Az Astana versenyzőjének, Vincenzo Nibalinak, évente körülbelül 2,5 millió euró a bére.

 

A versenyzők az elért eredményekért járó jutalmakkal növelhetik bevételüket, amit a marketing és kereskedelemi tevékenységükkel is kiegészítenek. Peter Sagan mindhárom területen jól teljesít, miközben nem elhanyagolható módon magát a kerékpározást is népszerűsíti. Jelen állás szerint hamarosan Sagan lehet az egyik legdrágább, és legjobban kereső kerékpáros a világon.

 

jWSWlZyxQT_MgZuMhoAlNA~Peter-Sagan
Peter Sagan versenyen. (Kép: Sport.aktuality.sk).

 

Sagan és a milliós fizetés

 

Sagan jövőjéről Luca Guercilena, a Trek-Segafredo csapat ügyvezetője tárgyalt, fizetésével kapcsolatban csak annyit árult el: „Magas összegről van szó, de nem hozhatom nyilvánosságra”. Feltételezések szerint 6 millió eurós összegről tárgyalhattak, amire Guercilena kitérően csak azt válaszolta: „Lehet több, lehet kevesebb”. Guercillena tisztában van azzal, mit hozhat a csapatnak a népszerű szlovák versenyző leszerződtetése.

 

„A kerékpársporttörténelem  legdrágább szerződése születhet. Sagan nagyon drága, de amit a kerékpározás számára jelent, feljogosítja őt arra, hogy ezt  összeget elérje. Sagan egyedi stílusávan a modern kerékpározás megtestesítője. Lenyűgözőek az egyes szezonjai.” – nyilatkozta Guercillena.

 

 

 

Sport.aktuality.sk

Nyitókép: Skysports.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!