Szombat délelőtt Magyarország is jégre lépett az oroszországi jégkorong világbajnokságon Szlovákia ellen. 

 

Szlovákia – Magyarország 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

 

Helyszín:  Yubileyny Sports Palace, Szentpétervár  Játékvezetők: Mayer T. (Usa), Wiegand M. (Sui)

Gólszerzők: 7:07 Marcinko (Granák, Dravecky,), 17:43 Jurco (Sekera, Marincin ), 35:09 Sekera (Jurco), 57:43 Lusnak (üres kapu) illetve – 13:30 Banham (Galló, Bartalis)

 hirdetes_810x300  

 

SZLOVÁKIA: Konrád – Sersen, Meszáros, Réway, Dano, Bakos – Sekera, Marincin, Jurco, Viedensky, L. Hudácek – Mikus, Granák, Dravecky, Bartánus, Marcinko – Svarny, Jaros, Lusnák, A. Stastny, Hrnka. Szövetségi kapitány: Zdeno Cíger
MAGYARORSZÁG: Rajna – Wehrs, Dudás, Nagy G., Sofron, Bartalis – Szirányi, Sagert, Kóger, Galló, Sarauer – Stipsicz, Vas M., Kovács Cs., Vas J., Sebők – Garát, Benk, Magosi, Nagy K., Banham. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz

 

13133199_10154082752410900_8956370970999779734_n

 

A találkozó első perceiben a magyar válogatottnak kellett védekeznie, miután Vas Márton kíállítása után emberhátrányba kerültek. A szlovákok azonban nem tudták kihasználni emberelőnyüket. A kiállítás után a magyar válogatott percei következtek Konrad kapuja előtt, de a szlovák kapus állta a rohamokat.

 

A hetedik percben egy ellentámadás után gólt szerzett a szlovák csapat Marcinko révén. A gól után inkább a mezőnyben zajlott a játék. A 13. percben emberelőnybe kerültünk, amit rögtön ki is használtunk. Bartalis István a kapu mögül visszajátszott korongjába Banham szúrt bele és ezzel kiegyenlített, Konrád tehetetlen volt.

 

Az egyenlítés után a játék képe is megváltozott. A 18. percben egy bedobás után Jurčo lövését követően a megpattanó korong a hálóban kötött ki, ezzel ismét a szlovák válogatott szerzett vezetést. Az első harmadban maradt is a 2:1-es szlovák vezetés.

 

Második harmad

 

A második harmad elején ismét emberhátrányba kerültünk, de sikerült kivédekeznünk. Bátrabbak lettünk, támadtuk le az ellenfelet, ami a játék képében is meglátszott. Mindez sok kockázattal járt, a szlovákok óriási ziccereket puskáztak el,  majd a kapufát is eltalálták.

 

Az ellenfél inkább távolról lövöldözött, gondolván, hátha bepattan megint a korong a magyar kapuba. A 36. percben összejött a harmadik szlovák találat is, Sekera talált be. A gól után a szlovákok visszavettek, de ezt nem tudtuk kihasználni, így 3:1-es szlovák vezetéssel mehettünk szünetre.

 

154181

 

A záró periódusban a magyar válogatott irányított, azonban komoly gólveszélyt nem alakítottunk ki, így nem tudtunk közelebb kerülni aki szomszédunkoz. Hiába kerültünk háromszor is emberelőnybe, maradt a kétgólos hátrány.

 

Az 57. percben kockáztattunk és lehívtuk a kapusunkat, Rajnát. Fél perccel később a szlovákok megszerezték a korongot és végleg eldöntötték a találkozó sorsát. A végerdmény 4:1 lett. Folytatás holnap az egyik legnagyobb favorit, Kanada ellen.

 

Kép forrása: mjsz.hu, iihf.com

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!