Két vereséggel kezdte a magyar jégkorong-válogatott Szentpéterváron az A-csoportos világbajnokságot. A csapatnak azonban nincs oka a szomorkodásra, tisztességesen helytállt a szlovákokkal és a világelsővel szemben is.  Érezték ezt a kiutazó szurkolók is, akik mindkét meccsen hatalmas hangulatot teremtettek a stadionban:

 

 

A mai, Franciaország elleni találkozó a bennmaradás szempontjából döntő fontosságú lesz. A franciák ugyanis – akárcsak a németek –  nem eshetnek ki, mert jövőre ők lesznek a házigazdák. Ennek ellenére az ellenük megszerezhető pontok bennmaradást érhetnek. A találkozót az STV 2 élőben közvetíti 19 óra 15 perctől.

 

 hirdetes_300x300  

A siker kulcsa

 

Akkor lehet sikeres a magyar jégkorong-válogatott a franciák elleni, keddi világbajnoki mérkőzésen, ha a saját játékát játssza – mondta a tegnapi edzést követően Rich Chernomaz szövetségi kapitány.  Segítője, Majoross Gergely emlékeztetett rá, hogy a magyarok előző elit vb-s részvételekor, 2009-ben Svájcban – ahol ő még játékosként volt jelen – a csapat elhitte, hogy esélye van az osztrák és a dán válogatott ellen, az addigiaktól eltérő játékot erőltetett, és két nagy vereség lett a vége.

 

A szlovák jégkorong-válogatott remekül rajtolt az idei tornán, a magyar csapat legyőzése után a franciákat is megverték 5:1-re.

 

Zdeno Cíger megfiatalított csapata ma a németekkel játszik, akikkel az eddigi mérlegük 27 győzelem, 1 döntetlen, 22 vereség. Kétségtelen, hogy az új szövetségi kapitány megtalálta csapata megfelelő játékstílusát. A találkozót 15:15-től az STV 1 közvetíti.

 

teraz.sk/mti.hu/vs.hu
borítókép: origo.hu

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!