A bajnok Juventus duplázni szeretett volna  az olasz kupadöntőben az AC Milan ellen.

 

Az Olasz Kupa története

 

A Coppa Italia (Olasz Kupa, hivatalosan TIM Kupa) az olasz labdarúgás évenként megrendezett kupája. Az első kiírását 1922-ben tartották, de a második bajnokot csak 1936-ban avatták. A Juventus vezeti az örökranglistát tizenegy győzelemmel.

 

 hirdetes_810x300  

A Roma játszotta a legtöbb döntőt, 15-öt (a Torino és a Juventus 14 döntőt játszhatott). A címvédő egy háromszínű kokárdát viselhet a mezén, és Európa-liga indulást szerez a következő idényre.

 

Azok a klubok, amelyek 10 alkalommal megnyerik a rendezvényt, egy ezüst színű csillagot viselhetnek a mezükön, ami hasonló ahhoz, amikor a Scudettot 10-szer megnyerő csapatok aranycsillagot kapnak.

 

A győztesnek járó trófea
A győztesnek járó trófea

 

A legtöbb győzelem

 

Idei győzelmével a Juventus a legsikeresebb klubbá vált Olaszországban. Azebrák összesen 11 alkalommal emelhették magasba a trófeát. 2015 után tehát Pogbáék megvédték címüket.

 

A 15 döntőt játszó AS Roma 9-szer tudta ezt kupagyőzelemre váltani. A dobogó legalsó fokára a milánói Inter fért fel 7 kupagyőzelemmel, legutóbb 2011-ben győztek Icardiék.

 

Milánó másik csapata az AC, mindössze öt kupagyőzelmet tart nyilván, legutóbb 13 éve nyertek. Érdekesség, hogy a legtöbb elvesztett döntővel a Torino csapata rendelkezik, számszerint 9-el.

 

2016-ban is a Juventus örülhetett
2016-ban is a Juventus örülhetett

 

A 2016-os döntő krónikája videóval

 

AC Milan – Juventus 0:1, hosszabbítás után
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma
Gólszerzők: Morata (110.)

 

Milan: Donnarumma – Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio – Kucka (Balotelli 112.), Montolivo (Mauri 109.), Poli (Niang 85.) – Honda, Bacca, Bonaventura – Vezetőedző: Christian Brocchi

 

Juventus: Neto – Rugani, Barzagli, Chiellini – Lichtsteiner (Cuadrado 75.), Lemina, Hernanes (Morata 108.), Pogba, Evra (Alex Sandro 62.) – Mandzukic, Dybala – Vezetőedző: Massimiliano Allegri

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=_kJ_3k8QnL8

 

Díjátadó:

 

https://www.youtube.com/watch?v=kSf_2zp_CRA

 

Kép forrása: Coppa Italia, juventus hivatalos oldala

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!