Olimpiai bajnok a Szabó Gabriella – Kozák Danuta alkotta kajakkettős a K-2 500 méteres döntőjében, ezzel megszerezve a magyar csapat hatodik olimpiai aranyát Rióban!

 

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta megnyeri a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének döntõjét a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta megnyeri a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének döntõjét a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

 

Az aktuális világ- és Európa-bajnok kettős rendkívül nagy küzdelemben harcolta ki az első helyet, a címvédő németeket pár centivel megelőzve végzett az élen. Beérkezéskor nem is tudták, hogy elsők lettek, illetve az látszott rajtuk, hogy mindent kiadtak magukból.
„Biztos?” – kérdezte Szabó Gabriella, miután kiszálltak a hajóból, Kozák Danuta pedig a stégre ülve próbálta kifújni magát. Majd összeölelkeztek és fogadták a riválisok gratulációt.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem tudtuk, hogy győztünk-e, olyan kicsi volt a különbség.” – nyilatkozott Szabó Gabriella. – Sejtettük, hogy ez lesz, két napja az utolsó húsz méterről beszélünk.”

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének döntõjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. A világbajnok magyar duó az elsõ helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének döntõjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. A világbajnok magyar duó az elsõ helyen végzett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

 

Kozák Danuta, aki az elmúlt napokban betegséggel küszködött, azt mondta, a tegnap előtti „kemény éjszaka” volt:

 

„Az előfutam után Gabi hozott vissza a stégre, annyira nem voltam jól. De sikerült kialudnom magam, az orvos sokat segített, ugyan nem voltam még százszázalékos állapotban, de közel voltam hozzá.”

 

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Az aranyérmes Szabó Gabriella (b) és Kozák Danuta a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Az aranyérmes Szabó Gabriella (b) és Kozák Danuta a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Az aranyérmes Kozák Danuta (elöl) és Szabó Gabriella (hátul) szurkolók között a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16.
Az aranyérmes Kozák Danuta (elöl) és Szabó Gabriella (hátul) szurkolók között a nõi kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Magyar egység 2004 és 2008 után harmadszor győzött ebben a számban nyári játékokon.

 

Az éremátadás pillanatai (forrás: a Magyar Olimpiai Bizottság facebook oldala)

 


Gratulálunk a lányoknak!

 

Körkép.sk, MTI
fotó: AFP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!