A Körkép új rovatot indít Légióskörkép címmel, melyben hétről hétre bemutatjuk a magyar légiósok hétvégi teljesítményét.

 

Anglia – Championship

 

Bogdán Ádám – Wigan Athletic: a hétvégén a Wigan hazai pályán szenvedett egy gólos vereséget a QPR- től. A magyar válogatott hálóőr végig a pályán volt. Bogdán Ádám csapata jelenleg a 20. helyen áll az angol másodosztályban.

 

 hirdetes_400x285  
233492_bogdan_adam
A Liverpool-tól kölcsönvett kapus eddig stabil kezdő a Wigan csapatában….

 

Tőzsér Dániel – QPR: a magyar válogatott játékos a hétvégén sem került be a QPR keretébe, így sok jót nem nagyon ígér számára az idei szezon. Pedig a QPR az élmezőnyben tanyázik, az ötödik helyen állnak a bajnokságban.

 

Ausztria – Bundesliga

 

Szántó Tamás – Rapid Wien: a magyar utánpótlás válogatott játékos a hétvégén a Salzburg elleni rangadón csereként lépett pályára a 46. percben. A fiatal játékos Schwab-ot váltotta, csapata pedig gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán a címvédő ellen, amivel továbbra is tartják dobogós helyüket a tabellán

 

CbfJdXxVIAA1QCd
A rangadón is csereként állt be a magyar játékos…

 

Belgium – Jupiler League

 

Köteles László – Genk: a magyar hálóőr továbbra is a kispadon foglal helyet, Bizot továbbra is stabil kezdő és kirobbanthatatlan a kapuból.

 

Novothny Soma és Zsótér Donát – Saint-Truiden: a St.Truiden két magyarja, Novothny Soma és Zsótér Donát sem került be a belga csapat hétvégi keretébe a Waregem elleni mérkőzésen.

 

Horvátország – HNL 1.

 

Futács Márkó – Hajduk Split: A Hajduk Split magyar támadója a hétvégi Lokomotiv Zágráb elleni mérkőzésen a 70. percben csereként lépett pályára. Csapata végül 2:0-ra megnyerte a találkozót és a negyedik helyen állnak a horvát pontvadászatban, hátrányuk hat pont a rivális Dinamo Zágráb mögött.

 

2016-02-24-10-41-5583-
A 70. percben állt be a magyar támadó….

 

Lengyelország – Ekstraklasa

 

Nikolics Nemanja – Legia Varsó: a magyar válogatott támadója megszerezte első góljait a lengyel bajnokság új szezonjában. Idegenben a Ruch Chorzow otthonában az ő két góljával gyűjtötték be a három pontot a varsóiak.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gq-RM1rLQ2A

 

Kádár Tamás – Lech Poznan: a magyar válogatott védője ezúttal sem került be a keretbe. A védő iránt több csapat is érdeklődik, így nem volna nagy meglepetés, ha topklub szerződtetné a Poznan védőjét.

 

Mervó Bence – Slask Wroclaw: a magyar támadó ezúttal csereként lépett pályára a 90. percben a Wisla Krakow otthonában. A magyar játékos csapata fölényes 5:1-es győzelmet aratott idegenben.

 

Guzmics Richárd – Wisla Krakow: a magyar válogatott védője végig a pályán volt a Wroclaw elleni mérkőzésen. A hazaiak csúfos vereséget szenvedtek, 5:1-re ütötték Guzmicsékat Mervóék. Guzmics a 84. percben sárga lapott is kapott a mékőzésen.

 

Gyurcsó Ádám – Pogon Szczecin: a 25 éves szélső támadó végig a pályán volt a hétvégi Cracovia Krakow elleni 1:1-es döntetlennel záruló hazai mérkőzésen. Gyurcsó Ádám csapata a bajnokságban a 8. helyen áll. A Cracowia Krakow színeiben Litauszki Róbert nem jutott szóhoz, a kispadon foglalt helyett.

 

 

Németország -Bundesliga

 

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt – Red Bull Leipzig: Első élvonalbeli szezonján két magyar játékos található a lipcseiek keretében. A szezon első mérkőzésen Gulácsi Péter a kezdőben, míg Kalmár Zsolt a padon kezdett. A magyar hálóőr remek védésekkel járult hozzá csapata pontszerzéséhez a Hoffenheim otthonában. Kalmár Zsolt nem kapott lehetőséget a mérkőzésen.

 

Szalai Ádám – Hoffenheim: A szezon első mérkőzésén a magyar válogatott támadója nem játszott, sőt, még a keretbe se került be.

 

Huszti Szabolcs – Frankfurt: Huszti Szabolcs, az Eintracht Frankfurt profija gólpasszal járult hozzá a hétvégi, Schalke elleni 1-0-ás sikerhez. Huszti 56 percet kapott, helyére Chandler állt be.

 

14089308_1134420359937371_5349045462475288030_n
Huszti passzából Meier szerzett gólt…

 

Kleinheisler László – Darmstadt: A magyar válogatott játékos számára nem sikerült jól új csapatában a bemutatkozás. 2-0-ra kikaptak Kölnben, a magyar játékos nem alkotott maradandót, mindössze 25 passza volt, ezeknek is csak a 68%-a sikeres.

 

 

Olaszország – Serie A

 

Balogh Norbert és Sallai Roland – Palermo: A hétvégén az Inter otthonában szerepelt a Palermo csapata és bravúrral pontot szereztek a milánóiaktól. A mérkőzésen a szíciliaiak egyik magyarja sem volt a kezdőben. Az 55. percben Sallai Roland Quaison helyett, majd a 76. percben Balogh Norbert Nestorovski helyett lépett pályára. A Palermo két fordulót követően egy ponttal a 15. helyen áll.

 

14068205_1134429826603091_1440504561689877306_n
Nagy Ádámék komoly verést kaptak…

 

Nagy Ádám – Bologna: Nagy Ádám csapata a Bologna a Torino otthonában szaladt bele egy pofonba, 5:1-es vereséget szenvedve. A magyar játékos az 56. percben 3:1-es állásnál állt be Dzemaili helyére. 34 percet kapott, passzainak 90,6%-a sikeres volt.

 

 

Szlovákia – Fortuna Liga

 

 

Priskin Tamás – Slovan: Priskin Tamással a kezdőben játszott hétvégén rangadót a pozsonyi Slovan a nagy rivális Nagyszombat otthonában. A mérkőzésen gól nem született, a magyar válogatott támadója végig a pályán volt, a 17. percben egy sárga lapot is begyűjtött. Priskin csapata jelenleg a negyedik helyen áll a szlovák bajnokságban.

 

14045644_1535210366495468_2675502123797252795_n
Vida Kristopher a hónap góljáért járó díjjal….

 

Vida Kristopher – DAC: A forduló nyitómérkőzésen csütörtökön a DAC a Senica ellen lépett pályára és szintén gól nélkül ért végett a találkozó, ezzel pedig továbbra is nyeretlenek a dunaszerdahelyiek és az utolsó helyen tanyáznak két ponttal. A találkozón a Hollandiából Szlovákiába igazolt magyar játékos, Vida Kristopher a 66. percben lépett pályára. A támadó a találkozó előtt átvette július legszebb góljáért járó díjat, amit a bemutatkozó mérkőzésén szerzett a Zsolna ellen.

 

 

Törökország – SporToto Süper Lig

 

14102147_1134433769936030_3684957183202167234_n
Magyar derby volt Törökországban…

 

Otigba Kenneth (Kasımpasa) és Koman Vladimir (Adanaspor): Magyar derbi volt a török bajnokságban szombaton. A Süper Lig-ben a Kasimpasa – Adanaspor bajnokit rendeztek, ahol a hazaiaknál a védelem tengelyében Kenneth Otigba végig a pályán, míg a vendégeknél Koman Vladimirt a 90. percben cserélték le. A találkozó 1:1-es döntetlennel ért véget.

 

Képek: fcadac.sk, Bologna, Inter, Frankfurt hivatalos oldalai

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!