Augusztus 31-én bezárult az átigazolási piac. Nagyon mozgalmas nyár volt az Európa-bajnokság és a riói olimpia mellett, az átigazolási piac is megannyi meglepetést hozott. Paul Pogba lett a világ legdrágább labdarúgója, de nézzük, mi történt a magyar Eb-hősökkel.

 

A remek Európa-bajnokság után többen klubot váltottak. A Körkép bemutatja, ki hova szerződött.

 

Már az Eb alatt is rengeteg pletyka keringett a magyar játékosok körül, de végül nem mindenkinek sikerült klubot váltania. Voltak nagy meglepetések és voltak kevésbbé meglepő transzferek a nyári átigazolási piacon. A válogatott támadója, Nemanja Nikolics klubváltása az átigazolási piac utolsó óráig téma volt a sajtóban. Végül nem igazolt el Varsóból a magyar gólgyáros, sőt, bombaként robbant a hír, hogy magyar csapattársat kapott.

 

 hirdetes_300x300  

Dzsudzsák Balázs: Az Eb egyik kulcsfigurája volt, a portugálok ellen két gólt is szerzett ami több topklub figyelmét is felkeltette. Többek között a Dárdai Pál által edzett Hertha BSC és a Schalke 04 is érdeklődött. Végül a magyar játékos a török Bursaspor csapatától az abu-dzabi Al Wahda csapatához szerződött, két évre kötelezve el magát.

 

dzsuva

 

Nagy Ádám: Az Eb egyik magyar hőse iránt több érdeklődő is versengett, végül a Serie A-ban szereplő Bologna lett a befutó. A Ferencváros 21 éves középpályását 1,5 millió euróért öt évre szerződtette az olasz gárda. A fiatal játékos a Serie A első két fordulójában pályára is léphetett.

 

nagya_divaio
Új csapata mezével pózol Nagy Ádám és képviselői…

 

Sallai Roland: a 19 éves szélső a Puskás Akadémiától igazolt Olaszországba, a Palermo csapatához. A szicíliai klub 300 ezer eurót (93,7 millió forint) fizet a felcsútiaknak, akik egy idényre adták kölcsön a 19 éves támadót. A megállapodás azt is rögzíti, hogy amennyiben a Palermo egy év múlva végleg meg akarja szerezni Sallait, ezt 2,5 millió euróért teheti meg.

 

236834_sallai_roland_palermo
Újabb magyar játékos igazolt Olaszországba…

 

Köteles László: A KRC Genk labdarúgócsapata a szezon végéig kölcsönadta magyar kapusát az ugyancsak belga élvonalbeli Waasland-Beverennek. Az egyébként kiváló hálóőr ugyanis kiszorult a Genk kapujából.

 

Kot-850-x-350-770x317
Belgiumon belül váltott klubot…

 

Tőzsér Dániel: Angliából hazatér Magyarországra és az NB I-ben szereplő DVSC-ben folytatja pályafutását. A 31 éves korábbi válogatott hároméves szerződést kötött a hajdúsági klubbal. A középpályás az angol másodosztályban szereplő QPR csapatától érkezik Debrecenbe.

 

R7WktkqTURBXy82OGY4OTY5YmJlNWM5MDlmOTRhZjgzZTk4MjJkMzlmOS5qcGVnkpUDAAfNAtfNAZiTBc0DFM0BvA
Debrecenbe igazolt a rutinos középpályás…

 

Nagy Dominik: Az átigazolási piac utolsó óráiban bombaként robbant a hír, hogy a Fradi 21 éves tehetségét a  Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia Varsó szerződtette. Nagy Dominik szerződése négy évre szól, de klubváltására csak a téli szünetben kerül sor, addig a Ferencvárosban szerepel. A varsóiak 250 ezer eurót fizetnek a támadóért a Ferencvárosnak. A Legia idén a BL csoportkörében szerepelhet, a Real Madrid, Borussia Dortmund és Sporting társaságában.

 

d__as20150512015-e1457107088224-1024x573
A magyar futball egyik legnagyobb ígérete Varsóban folytatja….

 

A nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb vesztese Gostonyi András volt, akivel a lengyel Wroclaw közös megegyezéssel szerződést bontott. Gostonyi az NB II-ben szereplő Kisvárda csapatához szerződött egy évre.  A 25 éves középpályás megfordult már az MTK, Videoton, az olasz Bari, Diósgyőr, valamint a Haladás csapataiban.

 

Képek: rangado.hu, nso.hu, mlsz.hu

 

Ondik Gábor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!