A Körkép.sk Légióskörkép című rovatában hétről hétre bemutatjuk a magyar légiósok hétvégi teljesítményét. 

 

Anglia – Championship

 

Bogdán Ádám – Wigan: A magyar válogatott hálóőr ezúttal is a kezdőben kapott helyet a hétvégi fordulóban. A Wigan idegenben lépett pályára a Sheffield Wednesday otthonában, Bogdán végigvédte a találkozót. A Wigan azonban zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, amivel a 21. helyre estek vissza. A magyar hálóőr nem tehetett a két gólról.

 

 hirdetes_400x285  

Ausztria – Bundesliga

 

Szántó Tamás – Rapid Wien: a tehetséges magyar középpályás a hétvégén megszerezte első gólját az osztrák Bundesligában. Az  utánpótlás válogatott játékos kezdőként lépett pályára, a Rapid az ő góljával mentett pontott a Strum Graz elleni rangadó 54. percében. Szántót a 88. percben Grahovac váltotta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9V9cqIkr9nA

 

Belgium – Jupiler League

 

Köteles László – Waasland-Beveren: A hétvégén bemutatkozott  új klubjában Köteles László, méghozzá győzelemmel a bajnok FC Bruges ellen. A Beverennek ez volt az első győzelme a bajnokságban, melyben Kötelesnek is nagy érdeme volt.

 

koteles_laszlo03_beveren_sportmenu-e1473512662830

 

Olaszország – Serie A

 

Balogh Norbert és Sallai Roland – Palermo: A szíciliai klub két magyar játékosa közül Sallai Roland kapott helyett a kezdőben és egészen a 84. percig a pályán volt a Napoli ellen. Balogh Norbert ezúttal nem jlépett pályára. Sallai  remekül játszott, 89% -ban passzolt pontosan a mérkőzésen, de csapata sima vereséget szenvedett hazai pályán a Napoli együttesétől.

 

Nagy Ádám – Bologna: A Seria A harmadik magyarja is pályára lépett a hétvégén a Bologna színeiben. Nagy Ádám eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Cagliari ellen, a 86. percben történt lecserélésekor a közönség is megtapsolta játékát. Csapata legjobban passzoló játékosa volt, átadásainak 94 %-a volt sikeres. A mérkőzést egyébként 2:1-re a Bologna nyerte hazai pályán a Cagliari ellen.

 

BOLOGNA CAGLIARI
BOLOGNA CAGLIARI

 

Németország -Bundesliga

 

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt – Red Bull Leipzig: Gulácsi Péter remek hetet mondhat magáénak, a magyar válogatott kapuja után a Lipcse kapuját is sikeresen védte góltól a jóval esélyesebb Borussia Dortmund ellen. A magyar hálóőrnak köszönhetően az utolsó percekben nagy meglepetésre a Lipcsének sikerült megnyernie a mérkőzést. Gulácsi három alkalommal is bravúrral hárított. A Lipcse két fordulót követően ötödik helyen áll a Bundesligában.

 

rb-leipzig-dortmund-bundesliga_1e4c8h0dd26d81bw81omapicuz

 

Kleinheisler László – Darmstadt és Huszti Szabolcs – Frankfurt: A két magyar középpályás egymás ellen lépett pályára a hétvégén. A Darmstadt hazai pályán fogadta Huszti Franfkurtját, Kleinheisler cserként, míg Huszti kezdőként lépett pályára a találkozón. Mégis Kleinheislet volt a főszerep, aki a 90. percben Sirigunak készítette elő a gólt. A válogatott játékos a 67. percben lépett pályára, Huszti végigjátszotta a mérkőzést.

 

letoltes

 

Szalai Ádám – Hoffenheim: A hétvégi Mainz elleni bajnokin 4-1-es vesztes állásnál állt be Szalai volt csapata ellen, mégpedig azon a gyepen, ahol egykoron nagyon szerették és tisztelték. A 84. percben megtört az átok, a csatár gólt szerzett, amivel a Hoffenheim 4-4-re hozta a meccset. A magyar támadó elképesztően hosszú gólínség, 639 nap után talált újra a hálóba.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zb7j98W7Zr8

 

Lengyelország – Ekstraklasa

 

Nikolics Nemanja – Legia Varsó: a hétvégén tovább gyarapította góljai számát a lengyel bajnokságban Nikolics. A magyar támadó ezúttal a Termalica kapuját vette be egy gyönyörű szabadrúgással. A Legia azonban újabb vereséget szenvedett és a 13. helyen áll a lengyel pontvadászatban.

 

 

Kádár Tamás – Lech Poznan és Gyurcsó Ádám – Pogon Szczecin: A lengyel bajnokságban is magyaros rangadót tartottak, Kádárék Gyurcsóékat látták vendégül, melynek végén 3:1-es poznani sikerrel Kádár örülhetett. Mindkét magyar játékos végigjátszotta a mérkőzést.

 

Mervó Bence – Slask Wroclaw: a fiatal támadó a hétvégén nem kapott lehetőséget a Wroclaw színeiben, csapata hazai pályán szenvedett 2:1-es vereséget a Chorzowtól.

 

Törökország – SporToto Süper Lig

 

Otigba Kenneth (Kasımpasa) és Koman Vladimir (Adanaspor): Otigba gyönyörű fejesgóllal megszerezte első gólját a török bajnokságban, de csapata így is sima 3:1-re kikapott a Basaksehir otthonában. A magyar védő a 66. percben egy sárga lapot is begyűjött, de a találkozót végig a pályán töltötte.

 

A török bajnokság másik magyar játékosa, Koman Vladimir is pályára lépett az Adanaspor színeiben. Komanék hazai pályán játszottak döntetlent a Gaziantepspor ellen, a magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést.

 

https://www.youtube.com/watch?v=r6xSWWJ84Bk

 

Képek:, Bologna, Darmstadt, Leipzig és  Frankfurt hivatalos oldalai

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!