A Körkép.sk Légióskörkép rovatában hétről hétre bemutatjuk a magyar légiósok hétvégi teljesítményét. 

 

Anglia – Championship

 

Bogdán Ádám – Wigan: a magyar hálóőr hétvégén nem kapott gólt a Fulham ellen, de csapata mindössze egy gól nélküli döntetlenre volt képes hazai pályán. A Wigan továbbra is a kieső, 22. helyen áll a bajnokságban.

 

 hirdetes_400x285  

Ausztria – Bundesliga

 

Szántó Tamás – Rapid Wien: A bécsi Rapid magyar tehetség, ismét kezdőként lépett pályára és ezúttal is góllal hálálta meg a bizalmat. A középpályás a találkozó 65. percében talált be a Mattersburg hálójába, csapata végül 3:0-ás győzelmet aratott, ezzel  harmadik helyen állnak az osztrák Bundesligában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dEtP9grpHmA

 

Belgium – Jupiler League

 

Köteles László – Waasland-Beveren: Köteles ezúttal nem zárt sikeres hétvégét a belga pontvadászatban. Csapata súlyos, 4:1-es vereséget szenvedett a St. Truiden otthonában, amivel visszaestek az utolsó előtti, 15. helyre. A magyar portásnak több alkalommal is bravúrral kellett hárítania.

 

Olaszország – Serie A

 

Balogh Norbert és Sallai Roland – Palermo: A szíciliai alakulat idegenben az újonc Crotone ellen lépett pályára. Balogh Norbert ezúttal is a kispadról figyeltem ahogy csapata döntetlent játszik. Sallai Roland azonban kezdőkét jutott szóhoz, 46 percet töltött a pályán. A Palermo jelenleg az utolsó előtti helyen áll a Serie A-ban épp a Crotonet megelőzve.

 

Nagy Ádám – Bologna: Nagy Ádám ezúttal is kezdett a Bolognában, melynek egyetlen gólját éppen a magyar középpályás készítette elő. Csapata egyébként 3:1-es vereséget szenvedett az egyik nagy esélyes  Napoli otthonában.

 

Németország – Bundesliga

 

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt – Red Bull Leipzig: Gulácsi Péterrel a kapuban újabb fantasztikus győzelmet aratott a Lipcse. Az áldozat ezúttal a Hambrug volt, akik fölött a lipcseiek kiütéses, 4:0-ás győzelmet arattak. Kalmár Zsolt nem került be a lipcsei keretbe.

 

14355046_1152957244750349_2896731245267077136_n
Gulácsi ezúttal is lehúzta a rolót

 

Kleinheisler László – Darmstadt és Huszti Szabolcs – Frankfurt: Kleinheisler László a Darmstadt magyar játékosa a Dortmund elleni idegenbeli mérkőzésen nem jutott szóhoz, csapata pedig óriási pofonba szaladt bele, 6:0-ra kaptak ki. A Dortmund a hétközi Legia elleni hatos után Kleinheisleréket is megszórta fél tucattal. Huszti Szabolcs csapata a Frankfurt hazai pályán győzte le a BL-ben szereplő Bayer Leverkusen gárdáját 2:1 arányban. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót.

 

Szalai Ádám – Hoffenheim: Újra a futballtérképre került Szalai Ádám, miután az előző fordulóban a Mainz ellen az ő góljával mentett pontot a Hoffenheim. A magyar támadó a 79. percben lépett pályára a Wolfsburg elleni hazai mérkőzésen, a találkozó gólnélküli döntetlennel ért véget.

 

Lengyelország – Ekstraklasa

 

Nikolics Nemanja – Legia Varsó: Komoly bajban a Legia. Nikolicsék újabb vereséget szenvedtek hétvégén a lengyel pontvadászatban, ezúttal otthon kaptak ki a Lubintól amivel visszaestek a 14. helyre a 16 csapatos bajnokságban. A magyar válogatott támadója a 86. percben büntetőt hibázott.

 

 

Kádár Tamás – Lech Poznan és Gyurcsó Ádám – Pogon Szczecin: Kádár Tamás ezúttal is a kezdőtizenegy tagja volt a Gdansk elleni mérkőzésen, de csapata 2:1-es vereséget szenvedett. A  magyar válogatott védő egy sárga lapot is begyűjtött a 12. percben.

 

Gyurcsó Ádám csapata szintén kikapott 2:0-ra a Plock otthonában, a magyar középpályás végigjátszotta a találkozót és ő is begyűjtött egy sárga lapot a 90. percben.

 

14355085_1152951901417550_3601390784590786231_n
Gyurcsó is pályán volt de kikaptak…

 

Mervó Bence – Slask Wroclaw: Mervó csapata hazai pályán szenvedett kiütéses, 4:0-ás vereséget a listavezető Jagiellonia ellen. Az utánpótlás válogatott támadó egy félidőt kapott edzőjétől a bizonyításra.

 

Katar és Arab Emírségek

 

Németh Krisztián – Al-Garafa és Dzsudzsák Balázs – Al – Vahda: Katarban Németh Krisztián találatával indult a szezon, de a találkozó végén nem örülhetett a magyar támadó. Dzsudzsák Balázs bemutatkozott az Arab Emírségekben, 60 percet kapott.

 

 

Horvátország – 1.HNL

 

Futács Márkó – Hajduk Split: Futács Márkó 2015. április 24. után volt ismét eredményes tétmérkőzésen, ezúttal a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split színeiben talált be a Beluponak, csapata 4:0-ás győzelmet aratott.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UW_Wpu66T2Y&feature=youtu.be&t=1m35s

 

Törökország – SporToto Süper Lig

 

Otigba Kenneth (Kasımpasa) és Koman Vladimir (Adanaspor): Otiga ezúttal is kezdőként lépett pályára a Fenerbahce ellen. Csapata hazai pályán kapott ki 5:1-re, a magyar védő végig a pályán volt és a 69. percben egy sárga lapot is begyűjtött.

 

Koman Vladimir sem volt szerencsésebb, csapata az Adanaspor kikapott 1:0-ra az Osmanlispor otthonában, a magyar középpályás is begyűjtött egy sárga kártyát a játékvezetőtől.

 

Képek: RB Leipzig, ekstraklasa.hu, youtube.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!