A második fordulóval folytatódott az UEFA Bajnokok Ligája sorozat,a csoportmérkőzések újabb körében több érdekes, izgalmas párharcot láthattunk.

 

A Real Madridot a Borussia Dortmund látta vendégül, a két csapat már jól ismeri egymást a legrangosabb kupasorozatból. A találkozón Cristiano Ronaldo szerzett vezetést, majd a Dortmund még nagyobb nyomás alá helyezte a madridiak kapuját. Egy szabadrúgás után közvetlenül a szünet előtt Keylor Navas csak kiöklözte a labdát, Raphaël Varane-ról pedig a jobb sarokba csorgott volna a labda, de a biztonság kedvéért Pierre-Emerick Aubameyang segítette át a gólvonalon.

 

A második félidő nagy küzdelmet hozott, a 67. percben egy Benzema-fejes után Raphaël Varane elé pattant a labda, aki nem hibázott az üres kapu előtt. A mérkőzés végéhez közeledve felébredt álmából a Dortmund, André Schürrle hajrábeli góljával döntetlennel végződött a nap nagy rangadója.

 

 hirdetes_300x300  
DORTMUND, GERMANY - SEPTEMBER 27: Pierre-Emerick Aubameyang of Borussia Dortmund (17) scores their first goal during the UEFA Champions League Group F match between Borussia Dortmund and Real Madrid CF at Signal Iduna Park on September 27, 2016 in Dortmund, North Rhine-Westphalia. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
forrás: uefa.com

 

Sikeresen zárta az estét a Tottenham és a Juventus is, mindkét csapat idegenben hozta el a három pontot. Előbbi nehézkesen a CSZKA Moszkva otthonából, utóbbi nagyon könnyedén Zágrábból. A zsinórban három Európa Ligát nyerő spanyol Sevilla a második félidő elején szerzett Ben Yedder góllal győzte le a Lyont, és meg is előzte a H-csoport tabelláján.

 

Az angol meglepetésbajnok Leicester City az FC Portot látta vendégül. A küzdelmes találkozót Slimani fejesgólja döntötte el a  25. percben, miután Mahrez beadására nagyszerűen érkezett. A francia Monaco meccse is elég sok izgalmat tartogatott, ugyanis a vendég Bayer Leverkusen vezető góljára csak a 94. percben tudtak reagálni, megmentve ezzel egy nagyon fontos pontot a versenyben.

 

SEVILLE, SPAIN - SEPTEMBER 27: Wissam Ben Yedder of Sevilla FC scores a disallowed goal past Maciej Rybus of Olympique Lyonnais during the UEFA Champions League Group H match between Sevilla FC and Olympique Lyonnais at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium on September 27, 2016 in Seville, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
forrás: uefa.com

 

A nap egyetlen magyar érdekeltségű mérkőzésén Nemanja Nikolics kezdőként lépett pályára a Legia Varsó színeiben a Sporting Lisszabon ellen, azonban nem sikerült gólt szereznie. A portugálok már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, Dost és Ruiz góljaira nem tudtak a lengyelek válaszolni.

 

Bajnokok Ligája, 2. játéknap, eredmények:

 

Monaco 1-1 Bayer Leverkusen
CSKA Moscow 0-1 Tottenham Hotspur
Borussia Dortmund 2-2 Real Madrid
Sporting CP 2-0 Legia Warsaw
Leicester City 1-0 Porto
FC Copenhagen 4-0 Club Brugge
Dinamo Zagreb 0-4 Juventus
Sevilla 1-0 Lyon

 

 

Körkép.sk
képek: uefa.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!