A DAC futballklub hivatalosan közölte, hogy a mai naptól Németh Krisztián helyére az 52 éves László Csaba érkezik (a felvételen balról). Segítője a német Werner Bürger lesz.

 

László Csaba Székelyudvarhelyen, Dunaszerdahely testvérvárosában született, 1964. február 13-án. Játékosként a helyi Haladásnál, majd Székelykeresztúron és alacsonyabb osztályú német, illetve magyarországi csapatoknál szerepelt. Huszonhét évesen, egy súlyos sérülés következtében idő előtt fejezte be a pályafutását. Legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik, melyet Németországban szerezett.

 

Ott gyűjtötte első edző tapasztalatait is, 2004-ben a Ferencvároshoz került, amelyet egyből az UEFA-kupa csoportkörébe vezetett. Párhuzamosan Lothar Matthäus segítője volt a magyar nemzeti tizenegynél. Később dolgozott az FC Sopronnál, a skót Heart of Midlothian gárdájánál, illetve a belga Charleroi csapatánál, volt az ugandai és a litván nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya. Legutóbb az MTK Budapest vezetőedzőjeként dolgozott. Magyarországon és Skóciában is elnyerte az Év edzője címet. László Csaba a szezon végéig írt alá a klubhoz.

 

„Köszönöm Németh Krisztiánnak és Borbély Balázsnak a csapatért végzett munkájukat. Nehéz időszakban vezették az együttest, a klub soha ilyen sok idegenbeli meccset nem játszott. Szoros mérkőzéseken, nehéz ellenfelekkel veszítettünk pontokat. Mindkettőjük munkájával továbbra is számolunk, maradnak a klub kötelékében. Krisztiánnal folytatott közös beszélgetéseink során úgy döntöttünk, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva meg kell hoznunk ezt a döntést. Az új főedző feladata, hogy a csapat teljesítményével megfeleljen a DAC-ot övező elvárásoknak – tehát eredményes futballt játszani, és elindulni felfelé a táblázaton,“

 

 hirdetes_810x300  

-mondta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

 

Az 58 éves német Werner Bürger (született 1958. április 23.) szintén Németországban szerezte UEFA-Pro licenszes edzői képesítését. László Csaba segítője volt az MTK és a Hearts kispadján, ezen kívül dolgozott Svájcban és a német korosztályos válogatottaknál.

 

A DAC jelenleg a 12 csapatos Fortuna Ligában  12 forduló után a 11. helyen áll, legutóbb a zsolnai csapattól szenvedett el egy hatgólos vereséget.

 

fcdac.sk , Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!