Szerdán a harmadik fordulóval folytatódtak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A nap derbijét a Camp Nou-ban láthatták, ahol a Barcelona és a Manchester City csapott össze.

 

A nap mérkőzésén a Barcelona kiütötte Guardiola Manchester Cityjét. Az argentin zseni, Lionel Messi triplázott, egy kihagyott büntető is belefért a katalánok részéről, melyet Neymar rontott el. A mérkőzést mindkét gárda 10 emberrel fejezte be, előbb Bravot az 53. percben, majd Mathieu-t a 73. percben állította ki a játékvezető.

 

cvkdzkqwgaihwwv
Messi triplázott a Barca gálázott…

 

Barcelona – Manchester City 4-0
Helyszín: Camp Nou (Barcelona); Vezette: Mazic (szerb)
Gólszerzők: Messi (17., 61., 69.), Neymar (89.)
Kiállítva: Bravo (53.), Mathieu (73.)

 hirdetes_810x300  

 

Barcelona: ter Stegen – Alba (Digne), Umtit, Pique (Mathieu), Mascherano – Iniesta (Andre Gomes), Busquets, Rakitic – Neymar, Suarez, Messi. Vezetőedző: Luiz Enrique.

 

Manchester City: Bravo – Kolarov, Stones, Otamendi, Zabaleta (Clichy) – Silva, Fernandinho, Gündogan (Agüero) – Nolito (Caballero), De Bruyne, Sterling. Vezetőedző: Pep Guardiola.

 

Az A csoportban az Arsenal óriási csapást mért a bolgár Ludogorets csapatára, Arsené Wenger legénysége Özil vezérletével 6:0-ra ütötte ki a bolgár bajnokot. Özilen kívül még Oxlade-Chamberlain, Walcott és Sanchez is betalált. A csoport másik mérkőzésen a PSG hazai pályán győzte le a svájci bajnok Basel együttesét 3:0-ra. Érdekesség, hogy a PSG-nek ez volt az első győzelme svájci csapat ellen a nemzetközi porondon.

 

PARIS, FRANCE - OCTOBER 19: Angel Di Maria of PSG celebrates scoring his teams first goal of the game during the Group A, UEFA Champions League match between Paris Saint-Germain Football Club and Fussball Club Basel 1893 at Parc des Princes on October 19, 2016 in Paris, France. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Di Maria gólöröme….

 

Remek napot zártak német csapatok, a Bayern hazai pályán simán verte a holland PSV Eindhovent 4:1-re. A Borussia Mönchengladbach a skót Celtic otthonából hozta el a három pontot.

 

Csoportjában továbbra is nyeretlen  a Dinamo Kyjev, ezúttal hazai pályán kaptak ki a portugál Benficától 2:0-ra. A  másik mérkőzésen a nap egyik nagy meglepetése született, ugyanis a sérült Miliket nélkülöző, és a Marek Hamšikot is foglalkoztató Napoli otthon kapott ki a török Besiktastól 3:2 arányban. A nápolyiak két büntetőt is rúghattak, de ebből csak egyet tudtak értékesíteni. Az isztambuli gárda hőse a két gólt szerző kameruni támadó Aboubakar volt.

 

cvkiymewcaqup-j
Aboubakar a Napoli új réme….

 

A szerdai játéknap eredményei:

 

Arsenal – Ludogorets 6-0

Barcelona – Manchester City 4-0

Bayern München – PSV Eindhoven 4-1

Celtic Glasgow – Mönchengladbach 0-2

Dinamo Kyjev – Benfica 0-2

FK Rosztov – Atletico Madrid 0-1

Napoli – Besiktas 2-3

PSG – Basel 3-0

 

A csoportok állása 3 fordulót követően:

blabcd

Körkép.sk

Képek: uefa.com, eredmenyek.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!