A Körkép.sk Légióskörkép rovatában hétről hétre bemutatjuk a magyar légiósok hétvégi teljesítményét. 

 

Anglia – Championship

 

Bogdán Ádám – Wigan: az angol másodosztály hétvégi fordulójában Bogdán Ádám csapata a Cardiff otthonában aratott egygólos győzelmet. A magyar hálóőr végig a pályán volt és több remek védése is volt a mérkőzésen. A Wigan ezzel a győzelmével négy nyeretlen mérkőzés után szerzett újra 3 pontot.

 

 hirdetes_400x285  

Ausztria – Bundesliga

 

Szántó Tamás – Rapid Wien: a bécsi Rapid fiatal magyar tehetsége góllal ünnepelte szerződésének meghosszabbítását. Szántó az Admira otthonában talált be a 16. percben, így az ő góljával vezettek a bécsiek. A mérkőzést végül a Rapid 2:1-re megnyerte, ezzel az ötödik helyen állnak a tabellán.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-EXC1CkXqtE

 

Belgium – Jupiler League

 

Köteles László – Waasland-Beveren:  Bravúros győzelmet aratott Köteles László csapata, a Waasland-Beveren, amely az Anderlechtet verte meg 2–1-re. A magyar hálóőr végig a pályán volt és remek teljesítményt nyújtott.

 

Olaszország – Serie A

 

Balogh Norbert és Sallai Roland – Palermo: Balogh Norbert a hétvégi fordulóban sérülése miatt nem lépett pályára. Sallai Roland a hétközi fordulóban piros lapot kapott. A 60. percben csereként lépett a pályára, ám már a 83. percben el is kellett hagynia a játékteret, miután két sárga lapot is kapott az Udinese elleni mérkőzésen.

 

Nagy Ádám – Bologna: A fiatal magyar középpályás hétközben a Chievo elleni 1:1-el végződött találkozót végigjátszotta. Hétvégén hazai pályán a Fiorentina elleni 1:0-ás vereség alkalmával nem jutott szóhoz. Nagy Ádám Bolognája hat mérkőzés óta nem tudott nyerni az olasz élvonalban, aminek következtében a 14. helyre zuhantak vissza a tabellán.

 

Németország – Bundesliga

 

Gulácsi Péter – Red Bull Leipzig és Kleinheisler László – Darmstadt: A Bundesliga hétvégi fordulójában két magyar érdekeltségű rangadót is rendeztek. Az egyiket a remek formában lévő a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Lipcse és Kleinheisler csapata a Darmstad vívta. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést. Gulácsi Péter ezúttal is kapott gól nélkül zárta a találkozót, csapata 2:0-ra meg is nyerte a rangadót, ezzel továbbra is tapadnak a címvédő Bayern Münchenre.

 

13929364_7d65d895395a61fca29c2dace2766372_wm
Gulácsi remek formában…

 

Huszti Szabolcs – Frankfurt: Husztiék a hétvégén a Borussia Mönchengladbach otthonában léptek pályára, ahol a mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget. A magyar középpályás végig a pályán volt és a 80. percben egy sárga lapot is bezsebelt. Husztiék a tabella hetedik helyén állnak közvetlenül a Borussia Dortmund mögött.

 

Szalai Ádám – Hoffenheim: A magyar válogatott támadója mindössze hat percet kapott Dárdai Pál csapata, a berlini Hertha ellen. A rangadót a Hoffenheim nyerte 1:0-ra, ezzel továbbra is veretlenül állnak a tabella harmadik helyén.

 

Lengyelország – Ekstraklasa

 

Nikolics Nemanja – Legia Varsó: A lengyel Ekstraklasa hétvégi fordulójában Nikolics Nemanja csapata, a Legia Varsó 2:0-ás hátrányból parádés játékkal megfordította a találkozót és végül 4:2-re győztek. A magyar válogatott támadója góllal járult hozzá a sikerhez. Győzelmével a Legia felzárkózott a 6. helyre.

 

14902913_1190340914345315_3277389017489886961_o
Gyurcsó, Kádár és Nikolics is győzelmet ünnepelhetett hétvégén…

 

Kádár Tamás – Lech Poznan és Gyurcsó Ádám – Pogon Szczecin: Kádár és Gyurcsó együttese is hazai pályán gyűjötte be a három pontot. Mindkét magyar válogatott labdarúgó 90 percet töltött a pályán. A Poznan a Plockot verte 2:1-re, míg a Szczecin a Chorzow ellen aratott egy gólos győzelmet.

 

Katar és Arab Emírségek

 

Németh Krisztián – Al-Garafa és Dzsudzsák Balázs – Al – Vahda: Mindkét Közel-Keleten légióskodó válogatott játékosunk góllal vette ki a részét a hétvégi fordulóból. Németh Krisztián az Al-Szadd elleni hatgólos mérkőzésen talált a kapuba. Ismét gólt szerzett Dzsudzsák Balázs, sőt, ezúttal egy gólpasszt is kiosztott az 5–1-re megnyert bajnokin.

 

 

 

Horvátország – 1.HNL

 

Futács Márkó – Hajduk Split: Remek formában van Futács Márkó, a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split magyar támadója. A hétközi kupamérkőzés után ezúttal a bajnokságban a magyar támadó góljával gyűjtötte be a három pontot a Hajduk. Ezzel a győzelemmel feljöttek a dobogó harmadik fokára. A magyar támadónak ez volt a negyedik gólja az idei szezonban.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HqYieON681s

 

Törökország – SporToto Süper Lig

 

Koman Vladimir (Adanaspor): A török élvonalban szereplő Adanaspor magyar válogatott játékosa Koman Vladimir 88 percnyi játéklehetőséget kapott a Galatasaray elleni derbin. A mérkőzést az isztambuliak 1:0 arányban megnyerték, Koman csapata pedig zsinórbeli negyedik vereségét könyvelhette el, így0 továbbra is sereghajtók a török élvonalban.

 

 

Képek: index.hu, bundesliga.de, focilegio.hu

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!