Szombaton Göteborgban, a női Európa-bajnokság helyszínén kisorsolták a 2017-es németországi világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítását. A kiemeltek közül húzott magyar válogatott Szlovákia ellen vívhatja ki a vb-részvételt, és hazai pályán kezdi a párharcot 2017 júniusában.

 

A magyar együttest az első kalapból sorsolták. A szlovákok elleni párharc nyitómérkőzését június 9. és 11. között játsszák Magyarországon, a visszavágóra június 13. és 15. között kerül sor Szlovákiában.

 

„Közepesnek tartom a sorsolást, kaphattunk volna nehezebb, de könnyebb ellenfelet is a szlovák válogatottnál. Ellenfelünk szervezett csapat, fel kell készülnünk ellenük és fókuszáltan, odafigyelve kell megvívnunk a selejtezőket, hogy ott legyünk a németországi világbajnokságon”

– olvasható a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány nyilatkozata.

 

 hirdetes_300x300  

Az MKSZ honlapján található statisztikai kimutatás szerint a két válogatott eddig összesen 18 alkalommal találkozott egymással, a magyarok ebből 15, a szlovákok pedig egy meccset nyertek, kétszer pedig döntetleneztek. Legutóbbi összecsapásukra az idén június 1-jén rendezett Európa-bajnoki selejtezőn került sor Nagymihályon (Michalovce), amelyet a magyar együttes nyert 32-23-ra.

 

A női kézilabda-vb európai pótselejtezői:

  • Magyarország-Szlovákia
  • Románia-Ausztria
  • Ukrajna-Spanyolország
  • Horvátország-Szlovénia
  • Csehország-Törökország
  • Macedónia-Svédország
  • Montenegró-Fehéroroszország
  • Olaszország-Szerbia
  • Oroszország-Lengyelország

 

A párharcok győztesei vehetnek részt a világbajnokságon. A világbajnokságot 2017. december 1. és 17. között Németország hat városában rendezik 24 válogatott részvételével. Nyolc csapat már korábban biztosította részvételét: Németország házigazdaként, Norvégia címvédőként, Angola, Tunézia és Kamerun az előző Afrika-bajnokság dobogósaként, Dánia, Franciaország és Hollandia pedig a mostani Európa-bajnokság elődöntőseként kvalifikált. A csoportok sorsolását június 27-én tartják Hamburgban.

 

keziszovetseg.hu

Nyitókép: kéziszovetseg.hu/archív felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!