A legjobb nyolc között öt ország csapatai képviseltetik magukat a labdarúgó Bajnokok Ligájában: három spanyol és két német mellett egy-egy angol, olasz és francia együttes jutott be a negyeddöntőbe. Itt – a nyolcaddöntővel ellentétben – már azonos nemzetbeliek és korábbi csoportellenfelek is összekerülhetnek a párosítások sorsolásánál, amelyet pénteken délben rendeznek Nyonban.

 

A tegnapi mérkőzések összefoglalója

 

A Leicester és a Juventus keddi továbbjutásával csupán két kiadó hely maradt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnyében.

 

 hirdetes_300x300  
kép: UEFA.com

 

Az Atlético Madrid hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel a negyeddöntőbe jutott. A gólhiány ellenére
lendületes és mindkét részről nyílt játékot hozott a mérkőzés, a kapusok végig remekeltek.

 

Az elképesztő, 5-3-as idegenbeli vereség után a Monaco hazai pályán 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, és bejutott a nyolc közé. A sérült Radamel Falcaót nélkülöző hercegségbeliek az első félidőben ledolgozták hátrányukat, de a City szépítése után a hajrában még egy gólt szerezniük kellett a továbbjutáshoz – a francia bajnokságban szereplő csapat játékosai óriásit ünnepeltek a mérkőzés után.

 

kép: UEFA.com

 

A negyeddöntőbe jutott csapatok a labdarúgó Bajnokok Ligájában:

Real Madrid (címvédő, spanyol)
Atlético Madrid (spanyol)
FC Barcelona (spanyol)
Bayern München (német)
Borussia Dortmund (német)
AS Monaco (francia)
Juventus (olasz)
Leicester City (angol)

 

m4sport.hu , nemzetisport.hu
borítókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!