Sporttársak, láttam a francia—spanyol labdarúgó mérkőzést (0–2), két komikus jelenettel — köszönhetően a kísérleti videóbírónak.

 

  1. A franciák  gólt lőnek, örömködnek, a nép őrjöng. A bíró konzultál, aztán kifelé szabadrúgás, korai öröm! Visszajátszás szerint is les volt, valóban, de taccsbíró nem jelzett, a videóbíró viszont igen!

 

2. A spanyolok gólt lőnek, nem örülnek (!), néznek a bíróra, aki újra konzultál az oldalvonal mellett, aztán középre          mutat, megadta a gólt! A spanyolok ölelkeznek, a nép pfújol. Pedig nem volt les, a taccsbíró nem is jelzett!

 

Na, most képzeljük el mindezt, egy járási rangadón, mondjuk egy Bánkeszi –Nagykér meccsen az Érsekújvári járásban! Mondjam még? Lenyelik a bírót videóstul, a fütyülőjét meg oda dugják!

 hirdetes_300x300  

 

 

A videóbíróval a foci lényege vész oda, a spontaneitás! Megölik vele a focit! Az itt és most varázsát! És a tévedést is! Mely benne van, bizony! Műbírók lesznek műpályán műközönség előtt! És ami a legfontosabb: elvész a gólöröm, emberek! Szedjék is le ezek után a hálót is a kapukról, mert hiába zördül meg a lövés után…Mindenki majd a bírót lesi, kimegy-e a partvonalhoz egy kicsit videózni, majd késleltetett coitus avagy csalódottság felső(alsó)fokon. A játékosok pedig a megadott gól után egykupacban a videón! Műölelések vagy visszavont csókok!

 

Egykoron három, csak feketében (és nem kanári színekben) pompázó játékvezető is sok volt, az egyiket mindig elküldte valahova a közönség! Ma te vagy feketében, szóltak be neki itt-ott, holnap meg az édesanyád, az! Aztán jött a partvonalra a negyedik bíró, a hosszabbítás és cseremutogató, majd az alapvonalra az ötödik, a magamutogató! Meg az antennák a bírók fülébe, aztán a borotvahab a szabadrúgásokhoz. Most meg itt a videóbíró!

 

Mi jöhet még? Játékosokba épített chipek, amik azonnal jelzik a játékosok testkontaktusát? Mezekbe rejtett poloskák az anyázások kiszűrésére? Pálya fölött repdeső drónkamerák?

 

Kép: Nemzeti Sport

 

Ez nem jégkorong, vaze („az megy jégkorongozni, aki nem tud úszni” — H. Árpád után szabadon)! Ez foci kérem alássan, bíróval, rögtön megadott vagy meg nem adott góllal!

 

Az egykoron szebb időket megélő, ma már csak már szumót néző S. Feri barátom meg is írta rögtön nekem a tutit! Csak a jó hekkereken múlik, és a visszajátszásban mindig mi győzünk, magyarok!
Meg hogy Béla programozó ezermester barátunk szedje össze magát!

 

Bánkeszin és a Nou Campban!

Egyaránt!

NO VIDEO!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!