A vb-selejtezők miatti szünet alatt sem unatkoztak a DAC játékosai, ahogy a stadion építése sem állt re. Ráadásul Végh Tibor, a DAC elnöke bekerült a Szlovák Labdarúgó Szövetség irányító szervébe. Az elmúlt napok legfontosabb a DAC-ot érintő eseményei – Összefoglalkó.
A DAC elnöke a Szlovák Labdarúgó Szövetség (SZLSZ) Végrehajtó Bizottságában

 

Az SZLSZ március 31-i konferenciájának küldöttei Végh Tibort, a DAC elnökét választották be a szövetség Végrehajtó Bizottságába, mely a szervezet legmagasabb, a labdarúgás irányításával foglalkozó szerve.

 

Végh, a szövetség bizottságának új tagja a Ligás Klubok Uniójának (LKU) képviselőjeként dolgozik majd. A poszt azután üresedett meg, hogy a miavaiak kiléptek az élvonalból.

 

 hirdetes_400x285  
fcdac.sk

 

Végh az fcdac.sk-nak nyilatkozva elmondta:

 

„Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a LKU engem ajánlott a SZLSZ VB-ba. Feladatom, hogy a professzionális labdarúgás érdekeit képviseljem,  maximális erőbedobással fogok törekedni a szlovákiai labdarúgás színvonalának növeléséért. Ezzel nem kevés feladat is jár. Célom, hogy elősegítsem a professzionális labdarúgás fejlődését, hogy azonos szintre kerülhessünk a környező országokkal. Tudom, hogy ez nem valósulhat meg egyik napról a másikra, egy hosszantartó folyamatról beszélünk. Örülök az új kihívásnak.”

 

A DAC is ott volt a ZTE stadionavatóján

 

Ahogy arról Légióskörképünkben beszámoltunk, a DAC csapata is részt vett a zalaegerszegi ZTE stadionavatóján, ahol egy minitornát is rendeztek. Ezen a sárga-kékek a harmadikm utolsó helyen végeztek. László Csaba azonban pozitívan értékelte csapata játékát, akik az osztrák Sturm Graz-cal döntetleneztek.

 

Egyre szebb…

 

Folyamatosan (sz)épül a DAC Aréna, melyről a klub honlapjára felkerült videó és a stadion felújítását figyelemmel kísérők fotói is tanúskodnak.

 

 

Az aréna építése hamarosan abba a fázisába ér, amikor a környező utcákban forgalomkorlátozásokra kell majd számítani. A korlátozást előreláthatólag április 18-ától léptetik érvénybe, így a Slovan elleni összecsapásra érkezőket még nem érinti.

 

 

Új szlogent keres a klub

 

A napokban portálunk is beszámolt arról, hogy a DAC új klubszlogent keres. A klub honlapján 5 javaslatot találunk, melyek közül egyet kiválasztva, április 2-ig szavazhatunk.

 

DAC-Slovan

 

Már csak egy hét, és ismét megtelik a DAC arénája, ahol a sárga-kékek a Slovant fogadják. Mivel a Nagyszombat elleni meccs után atrocitások történtek a szurkolók között, és a pozsonyiakkal sem a legjobb a viszony, a rendőrség rikockázatosnak minősítette a rangadót, így fokozott biztonsági előírásokra és nagyobb rendőri jelenlétre számíthatnak a szurkolók és a város lakói.

 

fcdac.sk

 

A rangadóval kapcsolatban Werner Bürger, a DAC 58 éves német másodedzője a következőképpen nyilatkozott az fcdac.sk-nak:

 

„Már a Nagyszombat elleni találkozó előtt is mondták, hogy az is egy rangadó lesz. Természetesen a Slovan egy nagy múltú csapat, már az érkezésem előtt is ismertem a nevüket. Az idegenbeli találkozón egy-nullás vereséget szenvedtünk – ez volt a harmadik összecsapás, melyen a DAC kispadján ültünk. Nem igazán láttam olyasmit akkor a pozsonyiaktól, ami miatt félnünk kellene tőlük. Bízom a csapatban, és remélem, hogy sikerül jó eredményt elérnünk – ez a szezon hátralevő részének az egyik fő célkitűzése.

 

Priskin nagyinterjú a Körképen

 

Amint az köztudott, a Slovan egyik sztárcsatárja a komáromi születésű magyar válogatott Priskin Tamás. A Fortuna Liga góllövőlistájának jelenleg ötödik helyén álló gólgyárosával a napokban készített interjút portálunk, melyet hamarosan olvasóink is megtalálnak a Körkép.sk-n.

 

körkép.sk

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: facebook.com/Bíró Attila

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!