Vasárnap délután a Zólyombrézó csapatát fogadja László Csaba legénysége a DAC Arénában. A találkozóra már napokkal ezelőtt minden jegy elkelt, így ismét teltház lesz. Szombat délután azonban a DAC újabb kétszáz jegyet dobott piacra, tekintettel, hogy a vendégek nem igényeltek belépőjegyeket. Ezek az A-lelátós és 6 euróba kerülő jegyek holnap 11.00 órától lesznek megvásárolhatók a jegypénzárakban

 

A Fortuna Liga slágermeccse a vasárnapi találkozó, hiszen a csapatok a negyedik helyet jelentő Európa Ligás szereplésért küzdenek, a DAC 7 ezer fanatikus szurkoló buzdítása mellett. A zólyombrézóiak lépéselőnyben vannak a dunaszerdahelyiekhez képest, hiszen négy ponttal többet gyűjtve harmadikok a tabellán.

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Slovan Szlovák Kupás győzelmével megnyílt az út a Fortuna Liga 4. helyezettje előtt is az európai szereplésre. László Csaba védencei fantasztikus sorozattal (14 meccs óta veretlenek, az utolsó öt meccsből öt győzelem) a hátuk mögött néznek szembe vasárnap az elvileg náluk erősebb csapattal.

 

 hirdetes_400x285  

A dunaszerdahelyiek az utóbbi időben sorra döntötték meg a klub történetének eddigi rekordjait, a kérdés már csak az, sikerül-e még egy lépéssel közelebb kerülni az európai álomhoz.

 

 

DAC vs. Zólyombrézó

 

A sárga-kékek és a vasgyáriak eddig összesen nyolcszor találkoztak, ebből négyszer Dunaszerdahelyen. A 8 találkozó fele végződött DAC győzelemmel, háromszor döntetleneztek és csupán egyszer vitte haza Zólyombrézó a három pontot. Hazai pályán még ennél is jobb a mérleg: 3-1-0 – Vasárnap is bízunk a jó eredményben.

 


Teltházas hazai szezonbúcsúztató

 

A DAC vasárnap szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játsza. A belépők nagyrésze már az online jegyvásárlás során elfogyott, a maradékot pedig két nap alatt elkapkodták a DAC jegypénztáraiból. Akik nem tudtak jegyet váltani a mérkőzésre, azok a szlovák Dajto csatornán nézhetik élőben a találkozót. Portálunk a megszokottak szerint a helyszínről jelentkezik képekkel és videókkal, illetve összefoglalóval.

 

 

A sárga-kék szurkolók már többször bizonyították, hogy értékes tagjai a DAC csapatának, amit László Csaba és a játékosok is folyamatosan hangoztatnak. A 12. játékos múlt héten idegenben is megmutatta erejét – mintegy 800 fős tábor szurkolta ki a 2:1-es győzelmet.

 

Az YBS DAC fanklub már javában készülődik az utolsó hazai meccsre. A DAC legnagyobb szurkolói klubja most is egyedi koreográfiával várja a csapatot és a nézőket.

 

 

Kísérőprogramok a DAC Arénában

 

A klub vezetése különféle programokkal kedveskedik a szurkolóknak. A stadion kapui 12:35-kor nyitnak, a lelátóknál már ekkortól ingyenes arcfestés lesz.

 

Kiripolszky Péter pedig a névsorolvasási show és a Nélküled előtt várja DAC-os dalaival a közönséget.

 

A Fortuna Liga 31. fordulója az édesanyák ünneplésének jegyében telik, mivel Szlovákiában május második vasárnapján tartják az Anyák napját. Ebből az alkalomból a stadionban is vásárolhatóak piros és fehér szegfűk. Az akcióból befolyt összeget jótékony célokra fordítják.

 

forrás: fcdac.sk

 

Ismét lesz 15 ezres lövés a félidőben. A „15 ezres lövés a Fortuna Ligával“ elnevezésű verseny szabályai szerint

 

„A sikeres versenyző, aki a tizenhatos vonaláról elvégzett öt próbálkozásából legalább egyszer betalál a kapun elhelyezett kosárba, azonnal 500 euróval gazdagodik, ráadásul részesedik a 15 000 euróból is, mely a Fortuna Liga 2016/17-es évadjának 33. fordulóját követően kerül szétosztásra a sikeres versenyzők között. A sikertelen próbálkozók a Fortuna által felajánlott 30 euró értékű fogadási kredittel lesznek gazdagabbak.“

 

A szárnyaló sárga-kékek

 

A napokban elkészült a csapatról a legfrissebb csoportkép is.

 

Hátsó sor, balról: Jakub Brašeň, Jakub Kosorin, Mervó Bence, Noe Achille Kwin, Szépe János, Ľubomír Michalík, Kocsis Gergő, Mészáros András, Németh Zsolt, Roland Černák, Erik Pačinda
Középső sor, balról: Máthé Botond (rehabilitációs specialista), Dušan Chytil (csapatvezető), Erick Davis, Tomáš Huk, Ľubomír Šafranko, Ľubomír Šatka, Matej Slávik, Darko Tofiloski, Benjamín Száraz, Marin Ljubičić, Pape Macou Sarr, Yves Simon Pambou, Fedor Patrik (szertáros), Nagy Béla (masszőr)
Alsó sor, balról: Esmerald Aluku, Marko Zsivkovics, Vida Kristopher, Martin Matlák (kapusedző), Gábriš Csaba (erőnléti edző), László Csaba (vezetőedző), Branislav Fodrek (a B-csapat edzője), Werner Bürger (másodedző), Zoltán Kontár, Branislav Ľupták, Peter Štepanovský

 

Tovább (sz)épül az Aréna

 

A csapat küzdelmei mellett nem áll meg az élet a stadionban sem, mely napról napra szebb és teljesebb. Íme a legfrisebb légi felvétel:

 

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!