Légióskörkép rovatunkban most is összegyűjtöttük a külföldön futballozó magyar játékosok eredményeit. Összeállításunkban megmutatjuk az elmúlt héten szerzett magyar vonatkozású gólokat és beszámolunk a légiósokkal kapcsolatos egyéb információkról. Ezen felül mutatjuk az átigazolási híreket…

 

Szlovákia

 

Ahogy arról hétközben beszámoltunk, Priskin Tamás átigazolt a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

 

 hirdetes_810x300  

Hivatalos: Priskin Tamás a Fradinál folytatja

 

Ekstraklasa (Lengyelország)

 

Nagy Dominik csapata, a Legia Warszawa nyerte a lengyel élvonalbeli bajnokságot. Vasárnap, a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában otthon játszottak 0:0-ás döntetlent a Lechia Gdanskkal, de mivel a Jagellonia és a Lech Poznan is döntetlenezett (2:2), így a varsóiak lettek a bajnokok. Nagy Dominik kezdőként pályára lépett, és a 84. percig volt játékban. A záró fordulóban mind a négy már említett csapat versenyben volt a kupáért. A varsóiak az utóbbi 5 szezonban négyszer lettek bajnokok. Nikolics Nemanja, aki télen szerződött át a főviárosiaktól az MLS-ben versenyző Chicago Fire-hoz, 4. lett a góllövőlistán 12. góllal, Gyurcsó Ádám pedig 10 gólpasszal harmadikként zárt az assziszttáblán.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

2:1-re kikapott csütörtökön a Rapid Wien az Osztrák Kupa döntőjében a Salzburgtól. Szántó Tamás 73 percig volt a pályán, 1:1-es állásnál cserélték le.

 

Bundesliga (Németország)

 

Kleinheisler László jövőve egyelőre kérdéses, a német Bild csütörtöki számában arról számolt be, hogy több országból is érdeklődnek a Werder Bremen játékosa iránt, akinek most járt le kölcsönadási szerződése a Fradival. Az újság a válogatott játékos képviselőjére hivatkozva azt írta:

 

„Lengyelországból, Belgiumból, Angliából és Görögországból is érdeklődnek Kleinheisler László iránt. Hivatalos ajánlatot azonban még nem kaptunk”

 

Bundesliga 2. (Németország)

 

Simon Krisztián csapata, az 1860 München kiesett a másodosztályból, miután otthon kapott ki 2:0-ra a Regensburgtól. Simont nem nevezték a mérkőzésre. A játékos szerződése még egy évig érvényes, de a focista egyelőre nem tudja, hogy marad-e a klubnál.

 

„A jövőm egyelőre bizonytalan, nem tudom, mi lesz velem, remélem, a következő napokban mindenre fény derül. A legfontosabb most az, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjak, és formába lendüljek, hogy erre külföldön vagy itthon lesz-e esélyem, azt nem tudom. Annak mindenesetre nagyon örülök, hogy visszatértem, két hónapja tünetmentesen futballozom, és a második csapatban három mérkőzést is játszottam. A műtétek miatti másfél év szenvedés után ez is boldogsággal tölt el.” – nyilatkozta Simon a Nemzeti Sportnak csütörtökön.

 

Pénteken a klub többségi tulajdonosa, Haszan Iszmaik bejelentette, hogy nem fizeti ki a harmadosztályban való szerepléshez szükséges 10 millió eurós licencet. Ez gyakorlatilag a profi labdarúgás végét jelenti a müncheni klubnál.

 

Egyelőre nem tudni, hogy folytathatja Nagy Dániel, akinek június 30-án lejár a szerződése a Würzburger Kickersnél. A magyar középpályás 13 bajnoki meccsen kapott lehetőséget a játékra, csapata, a következő idényt a harmadosztályban folytatja.

 

Sajtóértesülések szerint nem zárható ki, hogy a 8. helyen végző Greuther Fürth a nyári átigazolási időszakban elengedi elsőszámú kapusát, a magyar Megyeri Balázst. Mivel Megyeri, aki egyébként a válogatottba is meghívást kapott, jó idényt futott, így akár komoly érdeklődés is mutatkozhat érte a piacon.

 

Serie A (Olaszország)

 

Sallai Roland minden bizonnyal távozik az első osztálytól búcsúzó Palermotól. Sallai a Puskás Akadémiától érkezett kölcsönbe Olaszországba, és mivel a magyar klub feljutott az élvonalba, valószínűleg ott folytathatja a légiós.

 

Liga 1 (Románia)

 

Bőle Lukács gólpasszt adott a CSM Iasi – Voluntari találkozón, ám a mérkőzés végül 1:1-es döntetlenre végződött. Bőle végig a pályán volt. A román bajnokságból egy forduló van hátra, Bőléék pedig az alsóházi rájátszás első helyén végztek, összesítésben így hetedikek lesznek.

 

Júniusban egyébként lejár Bőle szerződése, és bár még nem tudja, hol fogja folytatni, mindenképpen erősebb bajnokságba szeretne kerülni. Az értesülések szerint több országból is érdeklődnek a magyar iránt, többek között Törökországból és Oroszországból, de olyan Európán kívüli országok is szóbajöhetnek, ahol már vannak magyar játékosok

 

Pari-Match League (Ukrajna)

 

Győzelemmel zárta az ukrán bajnokságot Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev. Kádárt nem nevezték a mérkőzésre, ő már a hétfői Oroszország elleni válogatott találkozóra készült Telkiben.

 

Süper Lig (Törökország)

 

Koman Vladimir már a 6. percben betalált az Adanaspor – Fenerbache találkozón a török bajnokság utolsó fordulójában. Az Adanaspor 3:1-re kapott ki ellenfelétől, a bajnokságot pedig az utolsó helyen zárta, ezzel a magyar légiós csapata a következő szezont a másodosztályban kezdi.

 

 

Premier League (Kazahsztán)

 

Elek Ákos csapata, a Kajrat Almati 4:1-es győzelmet aratott a Sahtyor Karagandi felett. Elek a 69. percig volt a pályán.

 

Super League (Kína)

 

Huszti Szabolcs nélkül játszott 1:1-es döntetlent a Csangcsun Jataj vasárnap, miután a magyar légiós az előző találkozón begyűjtötte 5. sárga lapját. Huszti csapata majdnem az egész mérkőzést emberelőnyben játszotta le, és kihagytak egy tizenegyest is.

 

Guzmics Richárd és a Jenpien továbbra sem tud győzni, már az ötödik bajnokiján maradt nyeretlen. Most a Kuangcsou Evergrandetól kaptak ki 3:1-re. Guzmics végig a pályán volt.

 

MLS (USA)

 

Sallói Dániel  csereként, a 75. percben lépett pályára a Sporting Kansas City – Minesota United találkozón, melyet a magyar légiós csapata nyert meg 3:0-ra.

 

Nikolics Nemanjara is lehet szavazni, hogy bekerüljön az MLS All-Star csapatába, amely augusztus 2-án a Real Madriddal mérkőzik meg. Bővebb információk itt.

 

Chicago Fire sorozatban hatodszor maradt veretlen. Nikolics Nemanja csapata kettős emberelőnyben nem tudott nyerni az Orlando City otthonában, egy 0:0-ás döntetlenből hoztak 2 pontot.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk/KPA

Nyitókép: körkép.sk/kollázs

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Magyar-orosz: Több alapember is hiányozni fog ma a magyar csapatból

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!