A Golden State Warriors hazai pályán legyőzte a címvédő Cleveland Cavalierst az NBA nagydöntőjének ötödik mérkőzésén, így 4-1-re megnyerte a párharcot, és ötödik bajnoki címét szerezte meg – írja az Origo sportrovata. 

 

A tavalyi finálét 1-3-as hátrányból megnyerő Cavaliers szinte már csak a csodában bízhatott az ugyanígy álló idei döntő ötödik felvonása előtt. Az NBA történetében ugyanis még egyetlen csapat sem fordított meg párharcot 0-3-ról.

Az alapszakaszgyőztes Warriors – mely utóbbi 32 meccséből csak kettőt vesztett el – meglepetésre elvesztette a nyitónegyedet, főként a sorozatban hetedik döntőjét vívó LeBron James miatt. A Cavaliers 41 pontig jutó sztárja rengeteget vállalt, ám az előző meccsen 40-et szóró Kyrie Irving ezúttal haloványabb volt, 22 mezőnykísérletéből csak 9 volt sikeres. A második negyedet 15 ponttal hozta a Warriors, amely szombaton 15 siker után elszenvedte első vereségét az idei rájátszásban. A nagyszünetben így 71-60 volt az állás.

 hirdetes_810x300  

A folytatásban időnként néhány pontra felzárkóztak a vendégek, de a kaliforniaiaknál a tavaly érkezett Kevin Durant és az elmúlt két szezon legjobbjává választott Stephen Curry is tarthatatlan volt. Előbbi 39 ponttal zárt, így finálé ötödik felvonásában is átlépte a 30 pontos határt, utóbbi pedig – szokásával ellentétben – ezúttal a triplavonalon belülről remekelt.

 

Durant lett a döntő legjobbja

 

A hajrában a Clevelandből már szinte csak James dobott kosárra, de a Golden State kiváló összmunkával őrizte előnyét, s végül magabiztosan nyert. A finálé legjobbja az olimpiai és világbajnok Durant lett, aki első NBA-bajnoki címét szerezte meg.

 

Durant mindenkit lenyűgözött. forrás: NBA

 

Az oaklandi gárda – melyet 1971 előtt Philadelphia, illetve San Francisco Warriorsnek hívtak – 1947, 1956, 1975 és 2015 után az ötödik bajnoki címét gyűjtötte be.

 

Eredmény:
döntő, 5. mérkőzés:
Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 129-120 (33-37, 38-23, 27-33, 31-27)
legjobb dobók: Durant 39, Curry 34, Iguodala 20, K. Thompson 11, illetve James 41, Irving 26, Smith 25, T. Thompson 15
A párharc végeredménye: 4-1 a Golden State javára.

 

Origo.hu
borítókép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!