Megtartotta szezonkezdet előtti értékelését a DAC futballcsapata.

 

A sajtótájékoztatón Világi Oszkár klubtulajdonos, Marco Rossi vezetőedző, Marin Ljubičič csapatkapitány, valamint Jan Van Daele sportigazgató és Németh Krisztián utánpótlás-igazgató számoltak be a csapat céljairól, ambícióiról.

 

Világi Oszkár az infrastruktúra-fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy az akadémián mára hat, nemzetközi előírásoknak megfelelő futballpálya áll rendelkezésre, ebből kettő műfüves. Augusztusban három további speciális pálya is elkészül. Egy a kapusok számára, egy a téli felkészülés segítésére, egy pedig a fizikai kondíció megszerzése céljából.

 

 hirdetes_810x300  

Szeptember folyamán két további, tribünös, öltözőkkel felszerelt futballpályával bővül az akadémia az U14 – U19 csapatok számára.

 

Világi: Európa legjobb létesítményei közé fog tartozni a dunaszerdahelyi akadémia

 

Jövő év februárjáig az utánpótlás központ új épülete is elkészül.

 

„Március végével az akadémia 90 százalékos állapotban lesz, június végére pedig olyan akadémia állhat rendelkezésre, mely felveszi a versenyt Európa legjobb hasonló létesítményeivel “

 

– nyilatkozta a klubtulajdonos.

 

 

A MOL Arénával kapcsolatos tervek szerint az október 21-i Trencsén elleni mérkőzésre készülhet el az új főtribün, mégpedig sky boxokkal, étteremmel, vip-páhollyal, a játékosok kiszolgálására készült helyiségekkel. Akkortól 10300 ülőhely állhat rendelkezésre, ami  teltház esetén dunaszerdahelyi rekordot jelenthet majd.

 

Negyedik tribün tavasszal

 

Tavasszal kerülhet sor a negyedik tribün megépítésére. A régi addig a helyén marad, tekintettel arra, hogy az öltözők, sajtószoba, egyéb helyiségek is ott használatosak.

 

„Amit négy évvel ezelőtt megígértem, azt be is tartottam. Ha minden elkészül, az párját fogja ritkítani úgy szlovákiai, mint közép-európai szinten“

 

– mondta büszkén Világi.

 

Rossi: Három erősítésre van még szükség

 

Marco Rossi szezon előtti értékelésében a csapat jelenlegi állapotával kapcsolatban elmondta, hogy a felkészülést június 22-én kezdték meg hozzávetőlegesen a keret felével. A kezdő tizenegyből öten hiányoztak, közülük négyen az U21-es szlovák válogatottal, a balhátvéd Davis pedig a panamai válogatottal van a mai napig.

 

 

A hiányzók három nappal ezelőtt érkeztek vissza. „Maximális erőbedobással készültünk, tudjuk ugyanakkor, hogy legalább három poszton erősítésekre van szükség, melyen a vezetőség intenzíven dolgozik.”

 

Ljubičič: Jó az öltözői hangulat

 

Marin Ljubičič, aki a fiatal, ambiciózusos gárdában az idősebb, tapasztaltabb játékosok közé tartozik, úgy fogalmazott, hogy nehéz felkészülésen vannak túl. Új edző érkezett, akinek mindenki meg akarja mutatni, mi van benne. Nehéz ellenfelekkel játszhattunk felkészülési mérkőzéseket. A játékos mozgás ellenére az öltözői hangulat jó.

 

Jan Van Daele: Cél az első négy hely egyikének megszerzése 

 

Jan Van Daele  sportigazgató, aki civilben Világi Oszkár lányának a vőlegénye a keretről beszélt. A legfontosabb cél szerinte az volt, hogy Ľubomír Šatkát megtartsák, akinek több konkrét ajánlata is volt.

 

Kristián Koštrna univerzális játékosként a hiányzó Davis miatt érkezett. Ezen kívül a Zsolnával elcserélték Polievkát Čmelíkre. A fiatal, pespektívikus játékosok közül kiemelte a serdülőktől érkező Domonkos Kristófot és  Marko Divkovičot.

 

 

A DAC céljaival kapcsolatban elmondta, hogy az elsődleges cél az első hatba kerülés, tavasszal a második körben pedig a négy legjobb csapat között végezni.

 

Németh Krisztián: Minél több saját fiatalt a kezdőcsapatba

 

Németh Krisztián az utánpótlás neveléssel kapcsolatban arról számolt be, hogy örömünkre szolgál, hogy míg három évvel ezelőtt egyetlen fiatal válogatottjuk sem volt, Világi Oszkár érkezése óta ez a szám tízre emelkedett. Legfontosabb céljuk, hogy minél több fiatal kerüljön fel az akadémiáról az első csapatba és pályára is lépjen. Az előző szezonban háromnak sikerült, idén meggyőződése, hogy szintén lesznek ilyenek.

 

Marco Rossi: 16 pontot akarunk szerezni az első öt fordulóban

 

A Körkép.sk Marco Rossitól arra volt kíváncsi, hogy az első öt forduló elég nehéz sorsolást jelent a DAC számára, a csapat játszik a Trencsénnel, a Zsolnával és a Slovannak is. Hány ponttal lenne elégedett?

 

A Körkép.sk kérdésére némi humorral fűszerezve a vezetőedző elmondta, hogy 16 pontot szeretne. Hozzátéve, hogy ez biztosan nem lesz egyszerű, ugyanakkor nem a célokkal kell foglalkozni, hanem elérni őket. Az alapcél az alapszakasz után az első hat.

 

„Amikor idejöttem, az volt az elvárás, hogy javítsunk az előző szezonban elért helyezésen. Reális cél, hogy a hetedik helynél jobban végezzünk. A sorsolás első öt köre valóban nehéz, de a szezon elején még bármi történhet. Érvényes, hogy az elején az erősebb ellenfelek is még kevésbé lendülnek játékba, ez esélyt jelent a többiek számára is. Keményen dolgoznunk kell, imádkoznunk, és igyekezni minél több pontot szerezni. Itt-ott felmerül, hogy az ötödik forduló után leváltanak, a futballban minden lehetséges. A cél, hogy minél több pontot szerezzünk”

 

– válaszolt kérdésünkre Rossi.

 

Világi: Remélem Rossi kitölti a két évet

 

A sajtótájékoztató végén Világi Oszkár hangsúlyozta, hogy Marco Rossi kétéves szerződést kapott a klubtól, amit szeretne, ha kitöltene.

 

 

„Rossi nem azért ül mellettem, mert hasonló frizuránk van, bár ez is fontos, és sokáig tartott, míg hozzám hasonló edzőt találtunk, hanem azért, mert bizalmat szavaztam neki. Szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy ha csak rajtam kívülálló okok nem merülnek fel, akkor Marco Rossi kitölti a kétéves szerződését.“ Hiszek a munkájában. Ha munka lesz, eredmények is lesznek. A munka azt jelenti, hogy az edző edz, mégpedig egész nap. Nem csak néha“

 

– zárta Világi.

 

A sajtótájékoztató teljes felvétele itt megtekinthető:

 

 

Körkép.sk

Képek: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!