Vasárnap este 51. alkalommal találkozik egymással a Slovan és a DAC csapata. Miközben legutóbb Šafranko góljával megverték a pozsonyiakat a sárga-kékek, Marco Rossi először néz szembe az égszínkékekkel.

 

Pavol Šafranko három pontot érő fejesgólja óta eltelt több mint négy hónap. Áprilisban hazai pályán, teltház előtt játszhattak a dunaszerdahelyiek, ma azonban idegenben  kell helyt állniuk Rossiéknak. Jó jelnek tekinthető, hogy a Fortuna Liga első három fordulója után a DAC 2 győzelemmel és egy döntetlennel a 4. helyen áll a tabellán, és az sem elhanyagolandó tény, hogy a Slovan „csak” jobb a gólkülönbségének köszönhetően harmadik.

 

DAC-Slovan 1:0. Teltház előtt áldotta meg Isten a magyarokat (Képek, videók.)

 

 hirdetes_300x300  

Šafranko az fcdac.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy

 

„Egy új szezon kezdődött, mi pedig egy új történetet írunk. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk a rangadóra. A kupamérkőzéssel együtt már négy sikeres találkozónál járunk, és fel vagyunk tüzelve, egy újabb jó eredményre éhezünk. Mindig azt mondom, hogy ha mindegyikünk százszázalékos teljesítményt nyújt a pályán, akkor bármelyik ellenfelet képesek vagyunk legyőzni.”

 

Slovnaft Cup: Pozsonyivánka-DAC a Körképen

 

Jó szezonkezdet, folyamatos erősítés

 

Múlt héten klubrekordra készültek Dunaszerdahelyen, de a döntetlen miatt ez elmaradt. A első három mérkőzésen megszerzett 7 pont az eddigi legjobb szezonkezdete a sárga-kékenek.

 

Ahogy arról hétközben beszámoltunk, a hét elején próbajátékra érkezett Eric Davis panamai válogatott csapattársa Josiel Nunez, valamint Kalmár Zsolt is, akivel közben már le is szerződött a DAC. Ezzel a Marco Rossi által előre jelzett három új játékosból egy név már ismertté vált.

 

A magyar válogatott középpályás ezt megelőzően a dán Bröndbynél volt kölcsönjátékon, azonban ott kevés játéklehetőséghez jutott. Bízunk benne, hogy személyében a DAC és Rossi egy megfelelő irányítóra tett szert.

 

Kalmár Zsolt a DAC csapatában folytatja!

 

Kockázatos rendezvény

 

A mai találkozót a kockázatos rendezvény kategóriába sorolták. A 18:30-kor kezdődő meccset, melyet portálunk is élőben közvetít majd a helyszínről, a pozsonyi Disznólegelőn (Pasienky) rendezik meg.

 

Az YBS DAC fanklub a megszokottak szerint vonatos utazást szervez a rangadóra. A RegioJet menetrendszerinti járatához ebből az alkalomból külön szerelvényt is kapcsolnak kifejezetten a szurkolók számára. Ezen kívül az autókkal érkezőknek Somorján lesz a találkozópont.

 

„Szükségszerűnek tartjuk, hogy a DAC – szlovan rangadóhoz néhány fontos tényt közöljünk veletek. (…) A tavalyi dunaszerdahelyi eseményt felidézve nagyobb óvintézkedések várhatóak és erőteljesebb, felfokozott intenzitású „biztonsági“ utasításokkal ellátott osztag figyelme fogja kísérni az eseményeket. Tudatosítani kell mindezt, ezért megkérünk minden szurkolót, hogy az indokolatlan, felesleges provokációt kerülje, és ne adjon okot a helyzet kiteljesedéséhez!

 

Az YBS felhívja a szurkolók figyelmét arra is, hogy a beléptetésnél szigorúbb ellenőrzésre kell számítani.

 

„A pirotechnikai eszközök bevitele TILOS a stadionba! Minden transzparens és zászló ellenőrzésre kerül, és jelenlegi vagy a múltban létezett idegen országok zászlóját vagy állami szimbólumát bárhol és bármilyen formában találják, elkobozzák. Ez lehet ruházat, kiegészítők, transzparens, zászló. Nem lesznek beengedve a stadionba azok sem, akik túlzott ALKOHOLfogyasztásukkal fogják felhívni magukra a figyelmet.”

 

A B-közép szabályai szerint a mérkőzéseken tilos a videók és fényképek készítése, most azonban időlegesen feloldják a tilalmat.

 

„Nem kockáztatunk, így kivételesen MEG LESZ ENGEDVE a kamera ill. fotókészítés. Ezek a FELVÉTELEK nem a szociális hálózat elhalmozása miatt lesz engedve, hanem esetleges bizonyítékok benyújtásának, feddhetetlenségünk alátámasztásának folytán és eredményeképpen lesznek készítve és készíttetve.”

 

 

20-ezres rúgás a Disznólegelőn

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában

 

2015.10.24 – Slovan–DAC 1:0, gólszerző: Zreľák, 1495 néző

2016.04.02 – DAC–Slovan 0:2, gólszerzők: Savičević 11m, Milinković 11m, 5200 néző

2016.08.06 – Slovan–DAC 3:2, gólszerzők: Schet 2, Soumah – Štepanovský, Šabala, 1469 néző

2016.11.06 – Slovan–DAC 1:0, gólszerző: Priskin, 806 néző

2017.04.08 – DAC–Slovan 1:0, gólszerző: Šafranko, 7139 néző

 

A Fortuna Liga és a statisztikák szerint Davis veri a Slovan védőjét Boris Sekulič-ot

 

 

A mérkőzést élőben közvetíti a TV 213 csatorna

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

Hajtós meccsen csalódást keltő döntetlen a DAC-Rózsahegy találkozón

 

Jön a válogatott Dunaszerdahelyre. Újabb másfél milliót kap a DAC stadionfelújításra

 

DAC: Cél a legjobb négy közé jutás. Európa egyik legjobb bázisát építjük (Videó)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!