A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este 3-1-re legyőzte a lett csapatot a budapesti Groupama Arénában, a világbajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában, amely után matematikailag is biztossá vált, hogy már nem nyerheti meg csoportját Bernd Storck együttese.

 

A csapatokat csaknem telt ház fogadta annak ellenére, hogy egyik válogatottnak sincs már reális esélye kijutni a 2018-as, oroszországi világbajnokságra. A himnuszok során a magyar szurkolók „A címeres mez szent, küzdj érte mindig!” felirattal üzentek a futballistáknak.

 

 

 hirdetes_300x300  

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata azonnal nekiesett ellenfelének, és a remek kezdésnek meg is lett az eredménye: a 6. percben Varga ívelt középre a bal oldalról, Kádár pedig 11 méterről a kapuba fejelt (1-0).A vezetés tudatában kicsit visszavett a lendületből a magyar válogatott, de a lettek sem játszottak veszélyesen. Kétszer is előfordult, hogy a hazai együttes a szélen próbált bekerülni a lett védelem mögé, de előbb Vargával, majd Dzsudzsákkal szemben szabálytalankodtak a vendégek.

 

Korhut óriásit hibázott 

 

A 26. percben viszont már tehetetlenek voltak a lettek, hiszen Dzsudzsák jobb oldali szögletét követően Szalai a hálóba fejelt (2-0). A Storck-csapat továbbra is dominált, ezt Korhut, Dzsudzsák és Varga lövése is jelezte. A 40. percben azonban a semmiből szépített a passzívan játszó vendégcsapat. Korhut óriásit hibázott, gyakorlatilag odapasszolta a labdát Freimanisnak, a középpályás pedig a kapuba továbbított (2-1).

 

 

A második félidő elején kis híján kiegyenlített a lett válogatott, de a 47. percben Gulácsi közvetlenül egymás után két lövést is bravúrral hárított. Az első játékrészhez képest eléggé leült a mérkőzés, sem az egyik, sem a másik oldalon nem láthattunk veszélyes helyzeteket.

 

Szalai Ádám megsérült, így a 67. percben Böde lépett pályára helyette. Egy perccel később megszerezte harmadik gólját a magyar válogatott, mégpedig ismét rögzített helyzetből. Ráadásul ez is fejesgól volt, igaz Solovjovs, a lettek középpályása – Dzsudzsák szabadrúgása után – a saját kapujába talált be (3-1).  A 83. percben Dzsudzsák növelhette volna az előnyt, de lövését védte a lett kapus.

 

Storck elégedett volt 

 

„Dicséret illeti a csapatot, amelyen nagy nyomás volt az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt. Jól kezdtük a mérkőzést, pontrúgásokból sikerült betalálni. Kár volt Korhut nagy hibájáért. A második félidő elején rendkívül fontos volt Gulácsi védése, de összességében megvalósítottuk az elképzelteket” – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott német szakvezetője.

 

„Természetesen az eredmény nem kielégítő, de elégedett vagyok a csapatom játékával. Próbáltunk támadni, ma ennyire tellett, tisztességesen helytálltunk. A magyarok igazolták, hogy erős együttesük van még úgy is, hogy három nagy helyzetet kihagytunk” – értékelt Aleksandrs Starkovs, a lett válogatott szövetségi kapitánya. A magyar válogatott elérte célját, az andorrai kudarc után önbizalomnövelő győzelmet aratott Lettország ellen.

 

A két gárda eddigi hét meccsén ez volt a hatodik magyar siker. A mostani sikerrel továbbra is harmadik helyen álló, de a vb-részvételt illetően reménytelen helyzetben lévő magyarok vasárnap az Európa-bajnok portugálokat fogadják a Groupama Arénában. A csoportban az Andorra elleni sikerével százszázalékos teljesítménnyel első Svájcot már biztosan nem érheti utol a magyar válogatott, mely a második portugáloktól nyolc ponttal van lemaradva.

 

Európai vb-selejtező, B csoport, 7. forduló:
Magyarország-Lettország 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, 20 036 néző, v.: Jevgenyij Aranovszkij (ukrán)
gólszerzők: Kádár (6.), Szalai (26.), Solovjovs (68., öngól), illetve Freimanis (40.)
sárga lap: Szalai (57.), Nagy (59.), Bese (71.), illetve Kolesovs (55.), Freimanis (57.), Solovjovs (68.), Indrans (89.)

 

m4sport.hu
képek: MTI fotó: Illyés Tibor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!