Legutóbbi két Fortuna ligás meccsén gyengén szerepelt a DAC, mely 5 pontjába került. Vasárnap este ezért mindenképpen azzal a szándékkal utaznak Aranyosmarótra a sárga-kékek, hogy három ponttal térjenek haza. Tudósítónk a helyszínről jelentkezik majd élőben képekkel, videókkal, és a mérkőzés fontosabb pillanataival.

 

9 nap alatt a harmadik mérkőzés vár ma a DAC-ra, hiszen hétközben a Slovnaft Cup-ban szerepeltek Dévényújfalunk, ahonnan Čmelík, Malec és Ashiru góljaival tovább is jutottak. Tudósítónk a helyszínen követte a mérkőzést, erről szóló összefoglalónk itt tekinthető meg:

 

Dévényújfalu – DAC 0:3 – Harmatgyenge játékkal is sima győzelem (Képek, videó)

 

 hirdetes_400x285  

Ugyanakkor az aranyosmarótiak nem voltak ilyen szerencsések hétkőzben, hiszen az ŠK SLOVAN ŠIMONOVANY – PARTIZÁNSKE otthonában a rendes játékidőt 1:1-es döntetlennel fejezték be, majd büntetőkkel 4:2-re kikaptak.

 

A Fortuna Ligában azonban viszonylag jól szerepel a megerősített játékoskeretű ViOn. Hét fordulót követően a negyedik helyen szerepelt (jelenleg 5., mivel már csak a mai mérkőzést nem játszották le a 8. fordulóban – a szerk. megj.). Ráadásul hazai környezetben egyelőre 100%-osak a marótiak, a Rózsahegyet, a Zsolnát és a Sároseperjet is két vállra fektették az elmúlt időszakban.

 

A ViOn az 1. fordulótól kezdve váltogatja a győztes és vesztes meccseket, miközben legutóbb Szenicén sikerült győzniük, ezzel megtörve a sikertelen idegenbeli szereplésüket.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni élvonalbeli mérkőzése:

2015.12.05 – DAC-ViOn 2:0, gólszerzők: Ljubičić, Ľupták, 2875 néző

2016.04.30 – ViOn-DAC 1:0, gólszerző: De Souza, 1083 néző

2016.09.10 – ViOn-DAC 1:1, gólszerzők: Orávik 11m – Sarr, 1610 néző

2016.12.10 – DAC-ViOn 1:0, gólszerző: Vida, 3777 néző

2017.05.07 – ViOn-DAC 1:2, gólszerzők: Pintér – Brašeň, Pačinda, 2014 néző

 

Újabb panamai játékos a DAC keretében

 

4 évre szóló szerződést kötött a DAC a mindössze 19 esztendős jobb oldali védővel, Cesar Rodolfo Blackman Camarena-val. A DAC B színeiben már debütált is a játékos: Fodrek edző tanítványai 3:1-es győzelmet arattak a vágsellyei FK Duslo otthonában. Blackman végigjátszotta a III. liga vasárnapi összecsapását.

 

forrás: fcdac.sk

 

Blackman a 82-es mezszámot kapta Dunaszerdahelyen.

 

Malec is berendezkedett már Dunaszerdahelyen

 

Tomáš Malec augusztus második felében igazolt a DAC-hoz, azóta egymaga élt Dunaszerdahelyen. A mai naptól ez már nem érvényes.

 

„Igazán jól érzem magam a Csallóközben, és mostantól még jobb lesz. A családom – a hamarosan hat hónapos kislányom és a feleségem – pont ma érkezett Dunaszerdahelyre, így nagyon boldog vagyok. Mentálisan mindenképp segíteni fog a családom jelenléte. Még nem volt időm alaposabban megismerni a várost, csak azokat a részeket ismerem, ahova a srácokkal kávézni járunk. Jelenleg a lakásomat rendezgetem be, és mivel csak néhány lépésre lakom a katolikus templomtól, igyekszem mindennap ellátogatni oda és imádkozni. A helyi lelkésszel is megismerkedtem, aki rendszeresen jár a mérkőzéseinkre.”

 

forrás: fcdac.sk

 

A DAC 24 éves csatára a mai mérkőzéssel kapcsolatban is nyilatkozott az fcdac.sk-nak

 

„Egy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az aranyosmarótiak nagyon erősek hazai környezetben. Az elmúlt két bajnoki találkozón pontokat vesztettünk, így legfőbb ideje ismét három pontot szerezni. Győzni megyünk a ViOn otthonába, de csak maga az összecsapás mutatja majd meg, hogyan sikerül ez. Három pontot akarunk zsákmányolni, de nehéz dolgunk lesz.”

 

20-ezres lövés Aranyosmaróton

 

A Fortuna Liga „20-ezres lövés” versenyének következő állomása éppen a ViOn stadionjában lesz. Többek között ezért is érdemes ellátogatniuk Aranyosmarótra a DAC-szurkolóknak, akik legendásan híresek a sikeres próbálkozásaikról.

 

 

Idegenben is otthon

 

A DAC legnagyobb szurkolói csoportja, az YBS DAC fanklub a mai mérkőzésre autós és utóbuszos utazást szervezett. A belépőjegy ára egységesen 5 euró, a sárga-kék szurkolók számára 500 férőhelyet biztosított a rendezőség.

 

Aki még nem döntötte el, hogy elutazzon-e ebben a kevésbé hívogató időjárásban Aranyosmarótra, annak ajánljuk a legutóbbi, tavaszi találkozón készül felvételeinket, összefoglalónkat:

 

ViOn-DAC (1:2) : Ellepték a felvidéki magyarok Aranyosmarótot

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!