„Nem így viselkedik egy tapasztalt profi, akit az olasz futball nevelt ki” – írja Miroslav Hašan a Šport napilap szerkesztője, aki a szerdai DAC-Szenice találkozót elemezte ki, különös tekintettel Rossi edzőre. A nem túl hízelgő írás szombaton jelent meg a napilap internetes kiadásában.

 

„Rossi nem most kelt ki a tojásból, tudnia kéne, hogyan mennek a dolgok a kőkemény futball filágában. A nyomás az edzői szakma velejárója, sziámi ikerpárja. Ahol ez nincs, nincs ambíció sem, és valószínűleg bevétel sem. Dunaszerdahelyen nyilván elég jól megfizetik szlovákiai viszonylatban is. Ennek megfelelően kéne profiként viselkednie”

 

rótta fel a cikk írója Rossinak a szerdai meccsen történteket. Hašan nem a csapat teljesítményét kritizálta, hanem Rossi kijelentéseit a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. A sportszerkesztő többek között nehezményezte, hogy a DAC vezetőedzője nem a találkozót értékelte, ráadásul az újságíróknak sem volt hajlandó válaszolni a kérdéseikre.

 

fotó: Körkép.sk

 

 hirdetes_400x285  

A szerző különösnek tartja, hogy Rossi arról beszélt, a bírók a dunaszerdahelyi klub ellen fújtak. Hašan megjegyzi, az olasz tréner Magyarországról érkezett, ahol bajnokká tette a Honvédet.

 

„Le a kalappal, ilyen sikert elérni külföldön mindenképpen nagy dolog. Egy új munkahelyen azonban a tiszteletet ki kell érdemelni. Nem lehet a múltból élni, és aki tiszteletet akar, először maga is mutasson tiszteletet”

 

Rossi nálunk nem ezen univerzális igazság szerint viselkedik. Nyilván magabiztosságra van szüksége ahhoz, hogy végezni tudja a dolgát, ugyanakkor a tréner főnök, aki nagyjából 30 embert irányít, nem azzal kéne foglalkoznia, hogy mások mit gondolnak róla.

 

„Azt követelni dühösen a szurkolóktól, hogy ne fütyüljék ki a játékosokat a meccs alatt, mikor csapata nem adja az elvárt show-t, egyszerűen nem helyénvaló.”

 

folytatja a szerző, aki szerint Rossi némileg talán a felelősséget próbálta magáról elhárítani. Csak emlékeztetőül megjegyeznénk, hogy az idei szezonban először a B-közép szurkolói is állást foglaltak a meccs közben, többek között ezzel jelezve, hogy nincsenek megelégedve azzal, amit látnak.

 

fotó: Körkép.sk

 

„A DAC ugyanis zsinórban harmadik meccsén játszott rosszul. Eperjes ellen nem született gól, Aranyosmarót ellen is sokáig vesztésre álltak, és ráadásként hazai pályán izzadhattak a Szenice ellen. A tréner állítása, miszerint sok fiatal játékos van a csapatban, egyáltalán nem állja meg a helyét. (…) Nem kéne összekeverni az okot a következményekkel”

 

A szerző megemlíti László Csabát is, akiről azt írja

 

„Az igazság az, hogy az olasz edző elég rejtélyes körülmények között került a DAC-hoz. Pontosabban a klub vezetése vált meg rejtélyes körülmények között az elődjétől, László Csaba ugyanis Dunaszerdahelyen rendkívül sikeres és közkedvelt volt. A csapatot a tabella aljáról hozta vissza az élvonalba. Talán ezért is olyan elfogultak kissé a szurkolók Rossival. (…) De egy tapasztalt férfinak tudnia kel elszámolni a körülményekkel és hagynia, hogy a munkája beszéljen helyette”

 

Hašan a játékosok közül kiemelte Kalmár teljesítményét, akit a szlovákiai viszonyok között élvonalbelinek nevezett, mondván, hogy jól megérti magát Pačindával és Pambouval.

 

fotó: Körkép.sk

 

Ezen túlmenően azonban a szakújságíró úgy véli, hogy Rossi talán túl sokat akar erővel.

 

„Minek az erő, ha elég az elegancia?”

 

teszi fel a kérdést. Ugyanakkor elismeri, hogy a csallóközi klub tabellanegyedik, a szezon kilenc mérkőzéséből csak egyet veszített el, azt is az akkor élen álló Nyitra ellen.

 

„Marco Rossi nem egy senki a futball világában. A diszharmóniáktól eltekintve jó eredményeket ér el a DAC-cal. Az érzelmes kirohanások helyett viszont talán fel kéne fedeznie magában az alapvető alázatot a környezete iránt. Talán megérti, hogy aki magán kívül másokat is tisztel, nem csak kiérdemli a tiszteletet, de meg is kapja azt”

 

sport.aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Sport.sk

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Marco Rossi: Kérem a szurkolókat, hogy ne fütyüljék ki a játékosokat!

 

DAC-Szenice 1:0 (Videók, képek)

 

DAC-Szenice: Így látta a találkozót a Körkép (Képgaléria)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!