Peter Sagan vasárnap az országúti kerékpársport történetének első olyan versenyzője lehet, aki sorozatban háromszor is megnyeri a világbajnoki címet. A szlovák kerekes azonban nem foglalkozik a történelmi eséllyel, csak élvezni szeretné a versenyt. 

 

A közelmúltban hasonló bravúrt csak páran próbáltak meg, például az olasz Paolo Bettini és Gianni Bugno, vagy korábban a belga Georges Ronssa vagy Rik van Steenbergen – mindannyian sikertelenül.

 

 

Csak élvezni akarja a versenyt 

 hirdetes_400x285  

 

„Nem szívesen beszélek a történelem írásáról, vagy a jövőről. Hogy ez nyomás lenne? Ami megtörténik, az megtörténik. Nincs mit vesztenem. Azért jöttem ide, hogy élvezzem. Természetesen örülök annak amit elértem és a holnapi versenyt minél jobban szeretném kiélvezni.”

 

-mondta Sagan szombati sajtótájékoztatóján Bergenben. Norvégiába a Bora-Hansgrohe csapat többi szlovák kerékpárosával utazott (Juraj Sagan, Erik Baška és Michael Kolář) el, de szombaton nem tekintették meg a pályát. „11-szer tesszük meg vasárnap azt a kört ugye? Úgy gondolom, hogy elég időnk lesz arra, hogy kipróbáljam. Ma is elmehettem volna, de nem akartam.” – magyarázta Sagan.

 

forrás: cyclingstage.com

 

Váratlan betegség

 

Az aktuális formáját firtató kérdésre a következőket mondta: „Remélem, hogy rendben lesz, de múlt héten volt egy kisebb betegségem. Lehet nem vagyok a legjobb formámban, de megteszem ami tőlem telik.” A bergeni emelkedőkkel tarkított pálya okozhat meglepetéseket, a végén a legjobbakból álló csoport harcolhat a győzelemért. A legutolsó sprint előtt 267 kilométert kell letekerniük, Sagan viszont nem foglalkozik az ellenfelekkel.

 

„Sok ellenfél lesz ott, a hazai norvégok, Alexander Kristoff és Edvald Boasson Hagen is nyerni akar majd. Ez nagy motiváció lesz számukra. Nem tudom, hogy dolgoznak majd együtt közösen, de Alexander valószínűleg megvárja a végső sprintet, Edvald pedig minél hamarabb megpróbál majd előretörni. „

 

A zsolnai versenyző szerint Greg van Avermaet, Michael Matthew és Michal Kwiatkowski is nagy esélyes, de bármi megtörténhet hét óra tekerés után. A férfiak versenye vasárnap 10 órakor kezdődik, körülbelül 16.45 környékén számíthatunk a legnagyobb izgalmakra. Peter Sagannak hat szlovák kerekes fog segíteni, mégpedig Juraj Sagan, Michael Kolář, Erik Baška, Patrik Tybor és Marek Čanecký.

 

Webnoviny.sk / Körkép.sk
borító: cyclingnews.com

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!