2018 január 11-én immáron 60. alkalommal rendezi meg Az Év Sportolója Gálát a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Nem kis örömünkre az Év Férfi Labdarúgója jelöltjei között szerepel a DAC játékosa, Kalmár Zsolt is.

 

Az év férfi labdarúgóját már tavaly is az MSÚSZ szavazása alapján hirdették ki, idén már az is az MSÚSZ szavazásán dől el, hogy ki lesz az év női labdarúgója. Az Év góljára az M4 Sport honlapján voksolhatnak a szurkolók, az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség jelöli ki.

 

A sportújságírók 2017. december 31-én, vasárnap éjfélig adhatják le szavazataik mindegyik kategóriában.

 

 hirdetes_810x300  

Az Év Férfi Labdarúgója kategória jelöltjei:

 

Gulácsi Péter (Leipzig)

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Kalmár Zsolt (Dunaszerdahely)

Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)

Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

Sallai Roland (APOEL)

Szalai Ádám (Hoffenheim)

Szoboszlai Dominik (FC Liefering)

Varga Roland (FTC)

 

Ki lesz az év férfi és női sportolója?

 

Az idei legjobb 10 közé sem a tavalyi győztes Szilágyi Áron, sem a második Imre Géza nem került be. Rajta van viszont a listán Baji Balázs gátfutó, Cseh László úszó (ő már 2006-ban és 2015-ben átvehette az elismerést), Fucsovics Márton teniszező, Hanga Ádám kosárlabdázó, Korpási Bálint birkózó, Liu Shaolin Sándor rövid pályás gyorskorcsolyázó, Michelisz Norbert autóversenyző, Milák Kristóf úszó, Szatmári András kardvívó és Veres Roland (kick-box).

 

A nők között idén is nagy esélyes Hosszú Katinka, valamint Babos Tímea és Görbicz Anita, de a legjobb 10 között vannak Földházi Zsófia és Kovács Sarolta öttusázók, Kovács Zsófia tornász, Lubics Szilvia ultratávfutó, Márton Anita atléta, Senánszky Petra uszonyos úszó, valamint Takács Tamara kajak-kenuzó.

 

Az MSÚSZ elnöksége úgy döntött, hogy a szavazáson az év csapata kategóriát két részre osztva, külön kategóriában díjazza a klasszikus csapatsportok és az egyéni sportágak csapatversenyeinek legkiválóbb csapatait. Mindez az elmúlt évek tapasztalatai, s a magyar sport növekvő számú nemzetközi sikerei miatt tűnik indokolt lépésnek, így ezentúl nem kell majd összehasonlítani például a kajakos egységeket a kézilabdacsapatokkal.

 

Az MLSZ Életműdíjasát az MLSZ, az MSÚSZ-MOB Életműdíjasát pedig a két szervezet jelöli ki. Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2017 díjátadó gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében 2018. január 11-én, csütörtökön 19.30 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

 

A teljes lista itt tekinthető meg.

 

Körkép.sk, sportujsagirok.hu

Nyitókép: sportujsagirok.hu

 

Hosszú és Szilágyi lettek 2016 legjobb magyar sportolói

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!