Szerdán délelőtt megtartotta első idei edzését a DAC. Marco Rossi 28 játékossal, 3 kapussal, huszonkét mezőnyjátékossal és 3 sérült játékossal indította az év első edzését.

 

Habár 31 napos téliszünetet kaptak a játékosok, azért nem maradtak mozgás nélkül, hiszen mindannyian egyéni edzéstervet kaptak, ami szerint készültek.

 

Marin Ljubičić, a DAC csapatkapitánya az év első edzése előtt azt nyilatkozta, hogy

 

 hirdetes_300x300  

„Az alapozás első hete minden játékos számára mindig nagyon nehéz. Remélem viszont, hogy mindenki teljesítette a testreszabott individuális programját, így senkinek sem kell a nulláról kezdenie. Tudjuk, milyen nagy elvárásokkal vágunk neki a tavasznak, ismerjük a klub céljait, ezért kötelességünk az első naptól száz százalékos munkát végezni. A bajnokságban előbb a három nyitófordulóra kell összpontosítanunk, hogy helyünk legyen a felsőházban. Minden egyes ellenfél nehéz lesz, erről már az őszi idény végén is megbizonyosodhattunk. Közhelynek hangzik, de tényleg meccsről meccsre kell majd haladnunk,“

 

Két játékostól búcsúztunk, kettőt köszöntöttünk

 

Két játékostól búcsúzott el a DAC. Branislav Ľupták szerződése lejárt, a sárga-kékek pedig nem hosszabbítottak a 26 éves középpályással. A nigériai Ashiru, aki féléves vendégjátékon volt Dunaszerdahelyen, visszatért Csehországba a Brno csapatához.

 

Érkezett azonban erősítés a ViOntól. Timotej Záhumenský 2020 nyaráig szóló szerződést írt alá a sárga-kék klubbal. A 22 éves szélső védő örül az új közegnek. Az fcdac.sk-nak nyilatkozva elmonda

 

„Már nagyon várom, hogy a DAC-ban szerepelhessek, amely Szlovákia legjobb klubja. Csodálatosak a szurkolói, gyönyörű a stadionja és olyan remek feltételek vannak itt a futballhoz, amilyeneket Szlovákiában máshol nem találni. Szeretnék a lehető legmagasabb célokért küzdeni az együttessel. Már várom a találkozást az új emberekkel, akiket Dunaszerdahelyen ismerek majd meg. Akárcsak eddig, továbbra is keményen dolgozom majd, hogy örömet okozzak a szurkolóknak,”

 

Aranyosmarótról érkezhet erősítés a DAC-ba

 

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója még korábban jelezte, szeretnének a csapaton belül is konkurenciát kialakítani a játékosoknak, hogy ezzel is minél jobb teljesítményre motiválják őket. A DAC ősszel jóformán csak Davisra és Zsivkovicsra támaszkodhatott a védelem szélső oldalain, így Záhumenský számukra lesz konkurencia.

 

Ugyancsak most érkezett a DAC-hoz az elefántcsontparti származású Souleymane Koné. A 21 esztendős középső védő/védekező középpályás egy éves kölcsönszerződésre jön a svédországi Djurgardens IF-től.

 

„Tavaly egy fontos lépést tettem a pályafutásomban, amikor is három évre szóló szerződést írtam alá Svédország egyik legnagyobb klubjával. Az előző esztendő folyamán főleg a Djurgårdens ifjúsági csapatában szerepeltem, ezért is örülök a lehetőségnek, hogy a legfelső szinten, egy ambiciózus szlovákiai klubban futballozhatok. Remélem, annak ellenére is sikerül gyorsan beilleszkednem, hogy a kultúra és a környezet is teljesen más, mint amelyet eddig ismertem. Nagyon boldog vagyok, és várom a felkészülés kezdetét, amikor csatlakozom az új csapattársaimhoz,”

 

jelentette ki Koné röviddel a mai edzés kezdetét megelőzően.

 

Koné, forrás: fcdac.sk

 

Ketten próbajátékon

 

A mai első edzésen a 20 éves Karl-Romet Nomm és a 18 éves Samuel Attah Mensah is megjelent. Ők próbajátékra érkeztek. Nomm az észt U21-es válogatott kapusa, Mensah pedig támadó középpályás.

 

„A keretben még további változások is lesznek. Ami a célokat illeti, az előző idényben a Honvédnál sikerült egy remek őszt egy még jobb tavaszi folytatással koronázni, és ugyanezt szeretnénk elérni itt is. Az első naptól erre fogunk keményen és becsületesen készülni. Az edzéseken a fizikai erő fejlesztése mellett a technikai és taktikai elemekkel is foglalkozunk majd,“

 

Nyilatkozta kedden Marco Rossi.

 

A DAC idei első edzésén részt vettek:

Macej, Száraz, Nomm – Huk, Koštrna, Živković, Davis, Šatka, Blackman, Bajić, Záhumenský, Kwin, Malý, Koné, Ljubičić, Pačinda, Vida, Kalmár, Simon Pambou, Domonkos, Čmelík, Kontár, Aluku, Mervó, Almási, Divković, Malec, Mensah

 

Hiányzók:

Špiriak – U20-as válogatott

Slávik – sérülés

 

Érkeztek:

Timotej Záhumenský – szlovák, Zlaté Moravce, szül. 1995. július 17.

Souleymane Koné – elefántcsontparti, Djurgårdens, Svédország (kölcsönjáték), szül. 1996. május 1.

Karl-Romet Nomm – észt, JK Viljandi, Észtország (próbajáték), szül. 1998. január 4.

Samuel Attah Mensah – ghánai, Wa All Stars FC, Ghána (próbajáték), szül. 1999. december 10.

Matúš Malý – szlovák, DAC Akadémia, szül. 2001. július 11.

 

Távoztak:

Ashiru (kölcsönjáték után, Brno), Ľupták (szerződés lejárta után)

 

Az edzői stáb:

Vezetőedző: Marco Rossi

Pályaedzők: Cosimo Inguscio, Giovanni Costantino, Branislav Fodrek

Kapusedző: Martin Raška

 

A téli felkészülés programja:

  1. január 10.: a felkészülés kezdete
  2. január 17.: FC DAC 1904 – FK Inter Bratislava (2. liga)
  3. január 20., 14:00 ó: FC DAC 1904 – SK Sigma Olomouc (cseh 1. liga)
  4. január 24.: Gyirmót FC (magyar 2. liga) – FC DAC 1904
  5. január 26. – február 7.: törökországi edzőtáborozás, négy előkészületi mérkőzéssel
  6. január 29.: az ellenfél egyelőre ismeretlen
  7. január 31.: FC DAC 1904 – FK Željezničar Sarajevo (bosnyák 1. liga)
  8. február 3.: FC DAC 1904 – FC Zbrojovka Brno (cseh 1. liga)
  9. február 6.: FC DAC 1904 – FK Vojvodina Novi Sad (szerb 1. liga)
  10. február 10., 14:00 ó: FC DAC 1904 – Zalaegerszegi TE (magyar 2. liga)

(az előkészületi mérkőzések helyszíne és időpontja az időjárási viszonyoktól függően lesz pontosítva)

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!