Babos Tímea legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát a tajvani WTA-torna döntőjében, és ezzel megszerezte harmadik egyéni WTA-tornagyőzelmét.

 

Néhány napja párosban sikerült győznie a magyar sportolónak az Australian Openen, most pedig Tajvanon sikerült egyéni győzelmet elérnie. Babos 2:4-ről fordított az első szettben, végül 7:5, 6:1-re gyűrte ukrán ellenfelét.

 

A Tajpejben lejátszott mérkőzés 1 óra 25 percig tartott.

 

 hirdetes_810x300  

„Nagyon-nagyon boldog vagyok! Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés! Hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem. A mai meccs nehéz volt, egy döntőt mindig nehezebb kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy össze tudtam szedni magamat és megtaláltam a megoldást. Egyre jobban játszottam, az első szett után már nagyon jól ment a játék. Hihetetlenül örülök ennek! Nagyon jó versenyem volt, boldog vagyok a játékommal!”

 

– nyilatkozta Babos a mérkőzés után.

 

 

A 24 éves magyar játékos 2015 végén 125 000 dolláros versenyen maradt veretlen Tajvanon és ezúttal is jó eséllyel kezdte a finálét.

 

A Taiwan Open megnyerése azt jelenti, hogy Babos hétfőtől 35. lesz egyesben a világranglistán.

 

 

Körkép.sk, babostimea.hu

Nyitókép: Babos Tímea facebook-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!