A nemrégiben a Debrecenhez igazoló Novota János kénytelen visszavonulni a profi futballtól, ugyanis orvosai semmilyen esetben sem javasolják neki a folytatást egészségi állapota miatt.

 

A 34 éves, Taksonyról származó (Galántai járás) Novota János tavaly nyáron igazolt a Lokihoz, ahol rögtön az első edzésen megsérült, így csak kisebb szerep jutott számára a debreceni klubnál.

 

Saját elmondása szerint már átigazolásakor is felfedeztek egy enyhe tágulást a mellkasi aortáján, ám ekkor ez még nem okozott problémát, csupán rendszeres kivizsgálást írtak elő számára.

 

 hirdetes_810x300  

A legutóbbi vizsgálatok azonban már jóval nagyobb tágulást mutattak ki.

 

„35 milliméter szélesnek kellene lennie, nekem az utóbbi hónapokban jelentősen megnőtt, körülbelül 46 miliméteresre”

 

nyilatkozta a hálóőr a sport.sk-nak.

 

A szlovák válogatott kapus azt is elmondta, hogy több orvossal is konzultált, és bár néhány ponton eltértek a vélemények, abban mindenki egyetértett, hogy a profi karrierjének folytatása az életébe kerülhet.

 

„Mindennek ellenére reménykedtem, hogy nem lesz olyan súlyos a helyzet és teljes erőbedobással bekapcsolódhatók az edzésekbe, hogy kiharcoljam az első számú kapus posztját. Viszont minden megfordult a vizsgálatok során. Ezek megerősítették az egészségügyi problémákat, így már nem is edzettem”

 

mondta a 34 éves felvidéki játékos, aki azt is elárulta, már 99,9 százalékig biztos, hogy felhagy a profi játékkal.

 

Novota, aki a DAC kapujában is megfordult az évek során most kénytelen a debreceniekkel szerződésbontásáról tárgyalni, majd megtalálni számításait a futballpályán kívül.

 

„Karrierem során sok mindenen keresztülmentem, és úgy gondoltam, hogy ezt az akadályt is sikerül majd legyőznöm. Bíztam benne, reméltem, de nem ment. Nagyon sajnálom, mert még voltak előttem kihívások (…). Még új nekem ez a helyzet, el kell fogadnom és be kell rendeznem egy teljesértékű életet a profi futball nélkül. Sosem gondoltam volna, hogy egészségügyi probléma miatt fogom a szögre akasztani a kesztyűt.”

 

Körkép.sk, sport.sk

Nyitókép: sport.aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!