A Phjongcshangi téli olimpia keddi versenynapján az eddigiekhez képest szinte már a bőség zavarában szenvedhettünk, hiszen 11 magyar versenyző igyekezett minél jobb eredményt elérni, mely több-kevesebb sikerrel össze is jött.

 

Elsősorban a gyorskorcsolyázóktól vártunk remek eredményeket, ők pedig nagyjából hozták is papírformát. Magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltónk február 22-én ott lesz az 5000 méter döntőjében. Egyébként ez a döntő lesz a zárószám, előreláthatólag magyar idő szerint 13 órától. Írjuk tehát be naptárunkba már most, hogy a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összetételű csapatnak szurkolhassunk. A magyar csúccsal döntős kvartett ellenfelei Dél-Korea, Kína és Kanada lesznek.

 

Férfi 1000 méteren Liu Shaolin Sándor a negyeddöntőbe jutott (szombaton 11:44-től szurkolhatunk neki), testvérét, Liu Shaoangot azonban kizárták egy versenybaleset után.

 

 hirdetes_400x285  
Kangnung, 2018. február 13.
Liu Shaoang, az amerikai John-Henry Krueger, a brit Farrel Treacy és a japán Rioszuke Szakazume (Ryosuke Sakazume) (b-j) a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1000 méteres selejtezõjében a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 13-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Keszler Andrea és Jászapáti Petra sem jutott elődöntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában.

 

Keszler Andrea:

 

„Nem sírok, és csak kicsit vagyok csalódott, nagyon kevésen múlt… Elképesztő időt mentünk, boldog vagyok, hogy bírtam ezt az iramot, sajnálom, hogy a legvégén elestem. Nem könnyű az olimpiai program, a szünnapok és az, hogy egy-egy távot is szétszabdalnak, elég sok koncentrációt igényel. Az ember felpörög ötszázra, megy egy kört, majd jön a váltó, aztán két nap szünet, és újra az ötszáz. És nem könnyű két héten keresztül csúcsformában sem lenni.”

 

Kangnung, 2018. február 13.
Keszler Andrea elesik a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének nõi 500 méteres negyeddöntõjében a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 13-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Jászapáti Petra:

 

„Sajnálom is, de örülök annak, amit elértem. Amikor ilyen közel vagyok, akkor rossz érzés látni, hogy ennyire kicsi hiányzott. Az egyetlen esélyem az volt, hogy belülről jöjjek az utolsó kanyarban, annyira nem voltam gyors, hogy kívülről előzzek.”

 

Kangnung, 2018. február 13.
A kínai Csü Csunjü (Qu Chunyu), a koreai Mindzseong Csoi (Minjeong Choi), az olasz Martina Valcepina és Jászapáti Petra (b-j) a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének nõi 500 méteres negyeddöntõjében a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 13-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kegyes volt az időjárás az alpesi sízőkhöz. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton pedig a 35. helyen végzett. A szlovák indulók közül Adam Žampa a 22. helyen végzett, Matej Falat pedig nem tudta befejezni a versenyt.

 

A magyar csapat zászlóvivője, Nagy Konrád is megmérettette magát a keddi versenynapon. A férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyszámában a 29. helyen végzett.

 

Kangnung, 2018. február 13.
Nagy Konrád gyorskorcsolyázó a phjongcshangi téli olimpia 1500 méteres versenyének selejtezõjében a Kangnung Oval csarnokban 2018. február 13-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Sífutásban a női és férfi klasszikus stílusú sprintversenyére került ma sor. Kónya Ádám a 67. helyen végzett a kvalifikációban, így nem jutott tovább. A szlovák indulók közül csak Peter Mlynár jutott be a negyeddöntőbe, ahonnan végül egy ötödik hellyel búcsúzott. Ettől függetlenül élete legjobbját érte el, így nem volt oka panaszra.

 

„Elégedet vagy, hiszen nem minden nap jutok tovább a legjobb harmincba, főleg nem téli olimpián”

 

Női szánkóban is volt egy szlovák induló. Katarína Šimoňáková három futamot abszolválva a 23. helyen végzett. Részvétele a negyedik futamban (a legjobb 20 között) 1,6 másodpercen múlott.

 

Éremtáblázat február 13-án

 

forrás: nemzetisport.hu

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!