Közkedvelt sportág, áldozatos munka, két aranyérem és további sikerek. Mindezt a bősiek tudhatják magukénak.

 

Február harmadik hétvégéjén a Szlovák Birkózó Szövetség szervezésében Hetényben zajlott a kötöttfogású kadét országos bajnokság. A Bősi Birkózó Sportklubból öten mérettették meg magukat. Közülük ketten a viadalok során országos bajnoki címet harcoltak ki. A 80 kg-osok küzdelmét Szeif Lukás, míg a 92 kg-osokét Csörgő Áron nyerték, súlycsoportjuk legjobbjaivá válva. További eredmények: 55 kg-ban Csicsai Attila ötödik lett, 80 kg-ban Tóth Gergely, a 92 kg-ban pedig Vajas Vilmos ellenben kiestek.

 

 

 hirdetes_810x300  

A Bősi Birkózó Sportklub immár tíz éve működik, melynek elnöke Meton Krisztián, aki egyben a nevelőedző is. Csörgő Árpád a Sportklub alelnöke a Körkép.sk-nak elmondta, hogy Bősön már több mint negyven éve űzik a birkózást, melynek a mai napig meghatározó szerepe van a helyi sportéletben.

 

A büszke nevelőedző az aranyérmes birkózóival: (balról) Csörgő Áron, Szeif Lukás

 

A település mindig is arról volt híres, hogy a helyiek vagy fociztak, vagy birkóztak. Csörgő Árpád elmondta, hogy a kadét korosztály az U17-es korosztálynak felel meg. Hozzátette, hogy a szlovák bajnokság az első lépés ahhoz, hogy valaki a válogatottságig eljusson. Az alelnök az említett korosztály felkészülésével kapcsolatban elmondta, hogy városukban heti öt edzést tartanak, de havonta tíz napra a fokozottabb edzések végett Magyarországra utaznak.

 

Szeif Lukás és Csörgő Áron országos bajnokok további céljaival kapcsolatban megtudtuk, hogy a válogatottságig szeretnének eljutni, hogy Szlovákiát az Európa-, majd a világbajnokságon képviseljék.

 

„Áron esetében a cél az U 15-ös válogatottság, hiszen mindössze 15 éves, de a hetényi versenyen mégis legyőzte a 17 éveseket.”

 

– fogalmazott Csörgő Árpád. Az alelnök rámutatott arra is, hogy a küzdősportok iránt óriási az érdeklődés a fiatalok körében, hiszen a birkózás mellett karatéznak, kevert harcművészetet (MMA) és ketrecharcot is folytatnak.

 

„Akik kevésbé bizonyulnak jónak a futballban, azok többnyire ezt a sportot választják”

 

– mondta. Csörgő Árpád arról is beszámolt, hogy jelenleg 16 fiatalabb gyerekkel foglalkoznak.

 

A díjátadó

 

A Bősi Birkózó Sportklubnak tagjai olyanok is, akik a környező településeken élnek, mint pl. Csilizpatas, Csiliznyárad, Csallóköznádasd, stb., de a szomszédos Komáromi járásból is járnak hozzánk, pl. Madar községből. A birkózók nemcsak sportolnak, hiszen aki rendszeresen részt vesz az edzéseken és tehetségek, bejárja szinte egész Európát.

 

A díjátadó

 

„Voltunk már Hollandiában, Dániában, Szerbiában, Lengyelországban, de Ukrajnában, rendszeresen járunk Horvátországba, stb. Március végén készülünk Észtországba, Tallinba, ahol 2000 versenyzővel együtt a kontinens legnagyobb tornáján képviseljük a bősi birkózósportot“

 

– zárta a sportvezető.

 

Győztesek a sportklub elnökével és alelnökével: (balról Meton Krisztián, Szeif Lukás, Csörgő Áron, Csörgő Árpád

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!