Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba (b-j), a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyének döntője után a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én.  Ez Magyarország történetének első téli olimpiai elsősége, és 1980 óta az első dobogós helyezése.

 

A magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó megnyerte a döntőt a pjongcsangi téli olimpián, ezzel Magyarország megszerezte története első téli ötkarikás aranyérmét!

 

A döntőben a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba (Oláh Bence volt a tartalék) alkotta váltónak Dél-Koreával, Kínával és Kanadával kellett megküzdenie az éremért az 5000 méteres, 45 körös távon.

 

 hirdetes_400x285  

A rajt után az élre álltunk, megelőzve Dél-Koreát, de az ázsiaiak gyorsan visszavették a vezető pozíciót. Később hátraestünk, és a kanadaiakkal váltottuk egymást a harmadik-negyedik helyen.

 

Fél távnál kicsúszott a dél-koreaiak egyik embere, így szinte biztossá vált az érem.

 

De aztán jött a hajrá…

 

A magyar váltó tempót váltott, és egészen az élre száguldott. Liu Shaolin Sándor befejező emberként nem hibázott, és elsőként száguldott át a célvonalon, olimpiai rekorddal…

 

MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE SORÁN ELŐSZÖR ARANYÉRMES A TÉLI OLIMPIÁN!

 

 

 

Körkép.sk/Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!