Az első hatban való bennmaradásért, tehát a felsőházi indulásért a Fortuna Liga 21. fordulója előtt négy csapat van versenyben. A DAC-nak már nem kell aggódnia, legalábbis egyelőre.

 

Rózsahegy, Trencsén, Nyitra és Aranyosmarót. Közülük csak két keret csatlakozhat a bajnoki címért folyó harcban a Nagyszombat, Zsolna, Slovan, DAC négyeshez. A múlt hétvégi 20. fordulóban ugyanis már biztossá vált ez utóbbi négy felsőházi szereplése.

 

A Slovant és a DAC-ot pontszámok tekintetében még utolérhetné a most hetedik helyen álló Nyitra, de csak akkor, ha legyőzi a Rózsahegyet, viszont akkor pont a liptóiak csúsznak le az alsóházba.

 

 hirdetes_300x300  

Nagymihály, Sároseperjes, Szenice és Zólyombrézó már kénytelen volt megbékélni a ténnyel, hogy csak a hetedik hely megszerzése, és egy esetlegesen így kiharcolt Európa-ligás szereplés lehet a legtöbb, amit elérhetnek, persze a bennmaradáson kívül.

 

Drámai focitavasz: Mennyire pörgeti fel az eseményeket a Fortuna Liga új modellje?

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk olvasóinknak, az alapszakasz befejezése után a Szlovák Labdarúgó-szövetség versenykiírása szerint alakul ki a csapatok sorrendje. Ebből a dokumentumból kiderül, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések eredményei a döntőek. A sorrend megállapításakor a következő kritériumok a mérvadóak, szigorú sorrendben: több szerzett pont, egymás elleni találkozók gólkülönbsége ill. az idegenben szerzett gól.

 

Ha így sem lehet megállapítani a helyezést, akkor a Szlovák Labdarúgó-szövetség versenykiírásának további kritériumai lépnek életbe, mint például az összes bajnoki mérkőzés gólaránya, a több szerzett gól a bajnoki találkozókon, stb.

 

A fenti szétírás alapján tehát mivel Nagyszombat már biztosan az első helyen végez, így az 1-es sorszámot rendelik hozzá. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy első felsőházi mérkőzésén idegenben lép pályára a Spartak, mégpedig az 5. helyen végző csapat otthonában, majd a második körben otthon játszik a 4. helyezettel, stb. Forrás: fortunaliga.sk

 

Új időpontot kaphat a Rózsahegy-Nyitra párharc

 

A Nyitrai Regionális Közegészségügyi Hivatal nem akarja engedélyezni a szombati Rózsahegy-Nyitra találkozó lejátszását az influenzajárvány miatt. A hivatal döntését csütörtök délután kapta meg a Ligás Klubok Uniója. A hivatal döntése a nyitra A-csapatra és az utánpótlás csapatokra is vonatkozik. Michal Mertinyák, az LKU igazgatója szerint súlyos a helyzet, főleg mivel az alapszakasz utolsó előtti mérkőzéséről van szó.

 

Felvették a kapcsolatot a csapatokkal és az LKU vezetőségével is, valamint a szövetség egészségügyi menedzsere is konzultál a nyitrai csapat képviselőivel, hogy teljes képet kapjon a helyzetről. A mérkőzés időpontjáról pénteken születik döntés.

 

A tabella állása a 21. forduló kezdete előtt, forrás: fcdac.sk/reprofoto

 

Körkép.sk, fortunaliga.sk

Nyitókép: fortunaliga.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!