Már több mint négy hónapja annak, hogy Hosszú Katinka magyar úszónő és edzőférje Shane Tusup útjai különváltak. A magánéleti válság rányomta bélyegét a klasszis versenyeire is – idén ugyanis még egyen sem indult el, ráadásul a március 28-án kezdődő magyar országos bajnokságot is kihagyja. Katinka a Molcsapat.hu-nak beszélt először a közeli jövőről és távlati céljairól.

 

Néhány hete felröppent a hír, hogy Katinka nem férjével Shane Tusuppal folytatja a felkészülést, hanem riválisa, a spanyol Mireia Belmonte francia edzője, Fred Vergnoux lehet az új felkészítője.

 

Katinka legfrissebb interjújában azonban rácáfol erre a hírre:

 

 hirdetes_400x285  

„Az biztos, hogy Shane-nel folytatjuk”

 

mondta Hosszú. Igaz, hogy egyelőre csak a munkáról beszél, úgy látszik, magánéleti problémáikat még nem sikerült megoldani – vagy ha mégis, azt sem teregetik ki.

 

„Az elmúlt hetekben több dolog tisztázódott az életemben, de azért még sok minden alakulóban van. Az biztos, hogy Shane-nel folytatjuk a közös munkát, és az is, hogy az idén mindenképpen változtatunk a felkészülési meneten. Ez ugye már most megtörtént az ismert okok miatt. Egyelőre még nem véglegesítettük a teljes évet, folyamatosan beszélgetünk arról, hogy mit és hogyan lenne a legjobb csinálni ebben a helyzetben.”

 

nyilatkozott az úszónő.

 

Az úszóklasszis elmondta, úgy döntöttek, nem áll rajthoz az országos bajnokságon.

 

“Átbeszéltük a versenyzési stratégiát is, és Shane-nel úgy gondoljuk, hogy az országos bajnokság most nem fér bele. Mivel még képlékeny az éves terv, egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor lesz az idei első versenyem. Nehéz időszak áll mögöttünk a magánéletünk miatt, de megpróbáljuk az adott helyzetből a legtöbbet kihozni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az idei év viszonylag üres esztendő az úszásban, hiszen az augusztusi Európa-bajnokság a fő esemény, no meg természetesen a budapesti Világkupa-verseny októberben”

 

– tette hozzá Hosszú.

 

Annyi biztos, hogy nem egyszerű Katinka helyzete, hiszen azzal, hogy férjével összekülönböztek, az edzőjével sem lehetett jóban.

 

“Különleges helyzet az enyém, mert bár válság előfordulhat más ember életében is, de általában csak egy területet szokott érinteni, vagy a magánéletet, vagy a szakmait, egyszerre a kettő elég ritkán fordul elő. Nálam most ez történt, nem volt mibe kapaszkodnom. Jó lett volna, ha legalább az egyik terület menekülőt jelenthet, ha például ki tudom úszni magamból a problémákat, de addig, amíg az ember bizonytalan, és önmaga sem tudja, mit szeretne, nyilván nem akar mással edzeni”

 

– magyarázta az úszóklasszis.

 

Kérdés maradna, hogy valakit, aki az utóbbi években sikert sikerre halmozott, mivel lehet még motiválni a versenyzésben, de Katinka erre is választ adott.

 

“Nekem Tokió azért nagy cél! Ráadásul imádok úszni, edzeni” – szögezte le a háromszoros olimpia bajnok.

 

“Ugyanakkor itt ez az év, Eb-év, van már 13 Európa-bajnoki aranyam, mi legyen a cél, megszerezni a tizennegyediket? Ez azért, valljuk be, nem jelent olyan erős motivációt. És akkor még nem is beszéltem arról, milyen brutálisan kemény munkát kell elvégezni ahhoz is, hogy meglegyen ez a tizennegyedik arany! Amire majd azt mondják, persze, ez Katinkánál elvárható, természetes, hogy első lett. Csak épp nem gondolnak bele, mennyit dolgoztam érte. Ettől függetlenül az Európa-bajnokság azért ott lebeg a szemem előtt.”

 

Hosszú nem titkolta el azt sem, hogy nemhogy nem okozott gondot neki, hogy szokatlanul hosszú ideig nem versenyzett, de kifejezetten szüksége volt egy kis feltöltődésre.

 

“Őszinte leszek, jól esett ez a pihenőidőszak… Az elmúlt öt évben nem volt egyetlen teljes hetem, ami pihenéssel telt volna. Nem mondom, hogy bármit másképp csináltam volna, de most, hogy leálltam egy időre, rájöttem, mennyire szükségem volt erre a pihenésre. Szerencse, hogy pont most történt, ami történt, egy Eb-évben.”

 

molcsapat.hu, Körkép.sk

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!