„Megtelt“ – jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatóján a ČSOB Bratislava Marathon 13. évfolyamának igazgatója, Jozef Pukalovič.

 

A versenyzők száma meghaladta a 11 500-as álomhatárt, ezért a szervezőknek a verseny befogadóképességére való tekintettel a kilenc versenyszám közül néhányban bár nem szívesen , de vissza kell utasítaniuk a további jelentkezőket.

 

„Nagyon örülünk a hatalmas érdeklődésnek, s főleg annak, hogy a félmaraton és a maraton versenyszámra ilyen rengetegen jelentkeztek. Van egy egészen reális feltételezésünk arra vonatkozóan, hogy a maratonfutók száma eléri az 1000–3000 főt, ami már közép-európai viszonylatban is nagyon szép szám“

 

– örvendezett Pukalovič.

 hirdetes_400x285  

 

Az előzetes startlap szerint 1203 maratonfutó és 3333 félmaratonfutó áll majd a rajtvonalhoz. Mindkét versenyszám április 8-án, vasárnap 10.00 órától kerül megrendezésre.

 

A ČSOB Bratislava Marathon 2018 versenyszámai azonban már szombaton, április 7-én 9.30 órakor megkezdődnek az Eurovea bevásárlóközpont területén. 10.00 órától a gyerekek lépnek rajtvonalhoz, 12.00 órától a Senior Run & Walk versenyszámra kerül sor, 14.00 órától a 4,2 kilométeres távon a minimaratonosoknak drukkolhatunk, míg 16.00 órától a közkedvelt „Desiatka“ kezdődik.

 

A 12 ezer futó közül 1909 külföldi, míg 4804 pozsonyi. A fennakadások nélküli versenyről 600 fős stáb gondoskodik

 

– mondta Pukalovič.

 

A futástól az egykori csúcsteniszező, Daniela Hantuchová, a ČSOB Bratislava Maranthon 2018 nagykövete sem riad vissza. Hantuchová nagyon örül annak, hogy rajthoz állhat, de a karműtétje miatt szimbolikusan csupán a végső kilométert fogja lefutni.

 

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem az a fontos, hogy milyen gyorsan érsz a célba, hanem az, hogy mozogsz. Már alig várom a verseny kezdetét. Előre örülök a remek hangulatnak és nagyra értékelem, hogy része lehetek ennek a remek eseménynek” – mondta a 34 éves teniszező.

 

Az ismert nevek közül a hétvégi futóversenyen olyan maratonfutók vesznek részt, mint Gabriel Švajda, Kristína Néč-Lapinová, a félmaratonban Marek Hladík, a szombati tíz kilométeres futásban Zuzana Durcová, Lucia Janečková, a 4,2 kilométeres minimaratonban pedig a többszörös győztes, Lukáš Olejníček Csehországból.

 

Nagyon örülnék, ha férfi és a női maratont is szlovákiai futó nyerné. Ez még sosem történt meg“ – tette hozzá Pukalovič.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 

Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a pozsonyi ČSOB maraton

 

A ČSOB Bratislava Marathonra eddig több mint tízezer futó nevezett be

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!