Vasárnap délután a rájátszás negyedik fordulójában Trencsénben lép pályára a DAC. Marco Rossinak nem lesz könnyű dolga, hiszen több stabil ember is hiányozni fog a keretből.

 

A múlt heti, Nagyszombat elleni győzelem némi elbizakodottságra adhat okot, ám Marco Rossi több játékosa sem léphet pályára, ami megnehezítheti a sárga-kékek munkáját.

 

Tavaly két győzelmet is arattak a dunaszerdahelyiek a Trencsén otthonában, így ma sem szeretnék megszakítani a sorozatot. Jó hír, hogy Ljubičić eltiltását feltételesen elengedte a fegyelmi bizottság, így csatlakozhat a csapathoz, ám Šatka, Černák és Čmelík segítségére nem számíthat Rossi.

 

 hirdetes_810x300  

„Ha őszinte akarok lenni, a Trencsén volt az egyetlen csapat, amely megérdemelten győzött ellenünk (A Mol Arénában 2017. október 21-én – a szerk. megj.). Kikaptunk tőlük hazai pályán, mert egyszerűen jobbak voltak. Minőségi játékosaik vannak minden poszton, ezt megmutatták a Zsolna elleni 5:1-es győzelem alkalmával is. Jól megy nekik a szekér. A Nagyszombat ellen megsérült Čmelík és Herc is. Előbbi mindenképpen hiányozna, hiszen megkapta ötödik sárgáját is. Herc bokasérüléssel bajlódik, valószínűleg nem lép pályára. Biztosan nem játszik Šatka és Černák sem (…) Elég nehéz helyzetben vagyunk. Gondolkodtam azon, hogy pályára lépek én is (nevet). Nem, csak viccelek. Van még játékos a keretben, keményen készülünk, és megküzdünk a győzelemért. Ennyi sérülés és eltiltás mellett azonban nehéz lesz. Vasárnapig még semmi nem dől el, nem veszítettünk még. Megpróbálunk győzni Trencsénben és meglátjuk, hogyan tovább.”

 

nyilatkozta az fcdac.sk-nak Marco Rossi.

 

A trencséniek egyedüli csapatként a szezon minden mérkőzésén legalább egy gólt szereztek, ezzel a teljesítménnyel ők lettek a legtermékenyebbek a bajnokságban – 25 mérkőzésen 61 gólt szereztek, miközben 37 gólt kaptak.

 

„Elsősorban gratulálnunk kell az ellenfélnek, szép mutatót értek el. Másrészt, kiváló a védelmünk, és felkészülten, határozott pontszerzési szándékkal utazunk Trencsénbe”

 

céloz Patrik Macej kapus arra a tényre, hogy az élvonalbeli gárdák közül a DAC kapta a harmadik legkevesebb gólt.

 

„A Trencsén sok gólt szerez, de sokat is kap. Nekünk saját magunkra, a csapatjátékunkra, a támadásból védekezésbe és ennek ellentettjére kell összpontosítanunk. Ha sikerülne megismételni a Nagyszombat ellen mutatott teljesítményt, akkor nem hiszem, hogy gond lehet a végeredménnyel.”

 

A felsőházi rájátszás első három fordulója alapján a DAC vezeti a bajnoki címért harcoló hatos tabelláját.

 

A Fortuna Liga rájátszásának 4. (összesítve a 26.) fordulója:

 

BAJNOKI CÍMÉRT – FELSŐHÁZ

Szombat, 2018. április 7., 15:30 ó: Trnava-Slovan (1:0), 17:00 ó: Ružomberok-Žilina (1:2)

Vasárnap, 2018. április 8., 15:20 ó: Trenčín-DAC

KIESÉS ELLEN – ALSÓHÁZ

Szombat, 2018. április 7., 17:00 ó: Prešov-Zlaté Moravce (1:0), Senica-Michalovce (0:2), Nitra-Podbrezová (0:0)

 

A Trencsén-DAC bajnoki mérkőzés vasárnap 15:20-kor kezdődik, játékvezetők Chmura – Vorel, Štrbo. A Körkép.sk tudósítója ma is elkíséri a csapatot Csák Máté vára alá. A mérkőzés után képes-videós összefoglalóval jelentkezünk.

 

Hajrá DAC!

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal Trencsén

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!