Megjöttünk Zsolnáról, a DAC is hamarosan megérkezik Európába. Zsolna – DAC 2:3, a Körkép.sk helyszíni kép- és videóriportja.

 

Öröm DAC meccsekre járni. A csapat él-hal a pályán, a szurkolók pedig kiteszik a lelküket a lelátón. Az eredmény? Négy utolsó mérkőzés négy meggyőző győzelem. 54 pont, második hely a tabellán, 10 pont előnnyel a negyedik helyezett előtt. Négy fordulóval a vége előtt így szinte biztos, hogy a Dunaszerdahely bemutatkozhat az Európa Liga következő idényében.

 

Ezúttal Zsolnán vertük meggyőző, harcias, jó játékkal az aktuális szlovák bajnokot. Így láttuk a mérkőzést – képek, videók:

 hirdetes_810x300  

 

 

Mindkét csapat támadó felfogással lépett pályára. Az előző fordulóban is jó formát mutató Vida találatával egy gólos vendég előnnyel fordultak a csapatok:

 

 

Ezt a vendégszektor mellett helyet foglaló hazai, mintegy 50-100 fős B-közép nehezen viselte. Ennek köszönhetően ment is az üzengetés rendesen a szünetben.

 

 

 

A második félidő ritkán látható bírói közjátékkal kezdődött. Az egyik partjelző hatáskörét durván túllépve nemes egyszerűséggel elvette Patrik Macej DAC-sálját a kapuból, ami nagyon felbőszítette a vendégszurkolókat. Az ereklye majdnem komoly tömegverekedés árán került csak vissza a megfelelő kezekbe, miközben több tucat DAC-ultra nézett farkasszemet a rohamrendőrökkel. Meleg helyzet volt.

 

 

A második félidőben az alig 19 éves Herc kezdte meg a gólgyártást, 10 perc alatt kétszer volt eredményes. Előbb 2:0-ra növelte a sárga-kékek előnyét, amire a Zsolna gyorsan válaszolt. Majd újra Herc érkezett, kilőve a bal alsót, és ismét két góllal vezettünk.

 

A Zsolna a 68. perben ugyan másodszor is szépített, de az eredmény már nem változott. A DAC így két héten belül otthon és idegenben is két vállra fektette a Fortuna liga aktuális bajnokát és készülhet Európába.

 

 

Az biztos, hogy DAC szurkolókból, legyen az Kisinyov, vagy a Feröer-szigetek, játszon majd bárhol is a csapat, nem lesz hiány. A mai teljesítmény fantasztikus volt, talán annyi kritikával kiegészítve, hogy a nemzetközi porondon ki kell küszöbölni a helyenként előforduló dekoncentráltságot, ami a hazaiak első gólját megelőzte.

 

 

De jó úton halad a DAC, ilyen szurkolótáborral persze nem nehéz 🙂

 

 

 

Európa, jövünk!

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!