Négy fordulóval a vége előtt utolsó előtti hazai mérkőzését játsza a DAC a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A találkozót hatalmas érdeklődés övezi, a standard ülőhelyekre már a hét közepén elfogytak a jegyek.

 

A Trencsén az egyetlen csapat, amely ebben az idényben igazán rontani tudott a DAC statisztikáin, ugyanis csak tőlük szenvedtek vereséget Kalmárék a MOL Arénában. 25 dunaszerdahelyi bajnokiból 15 győzelem, 9 döntetlen és 1 vereség a DAC mérlege.

 

Legutóbb, három hete 3:1-es győzelmet tudtak aratni Rossiék Trencsénben, ma pedig szeretnék újra diadallal örvendeztetni meg a csallóközi közönséget. Ez annál is fontosabb, mivel már csak egy hajszál választja el a sárga-kékeket az  európai álomtól.

 

 hirdetes_810x300  

„Olyan helyzetben vagyunk, amelyben meg kell próbálnunk minden egyes mérkőzést megnyerni. Tudjuk viszont, hogy mindegyik párharc nehéz lesz. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a Trencsén az egyetlen gárda, amely képes volt minket a stadionunkban megverni, ami a szezonban az egyetlen hazai kudarcunk. Most azonban más a helyzet, és meggyőződésem, hogy a játékosaim pillanatnyilag sokkal nyugodtabbak és fejben jobban felkészültek az ellenfélnél. Bízunk benne, hogy megszerezzük a három pontot, és ha ez sikerül, akkor megvárjuk a Slovan és Nagyszombat esti csatájának a végeredményét. Az a célunk, hogy a DAC történelmének legjobb helyezését érjük el, és miénk legyen az ezüstérem,”

 

árulta el Marco Rossi vezetőedző az fcdac.sk-nak.

 

Habár Pačinda és Blackman kiesett, Čmelíket pedig a B-csapatba száműzte az olasz szakember, Kalmárra és Koštrnára már számíthat a mai összecsapáson.

 

Nem sikerült megzabolázni a zsolnai ifjoncot

 

Talán még emlékezünk rá, hogy Čmelík érkezését alapvető pesszimizmussal fogadták a szurkolók és a közvélemény. Híres volt nem megfelelő hozzáállásáról és kezelhetetlenségéről. Habár nyíltan nem szivárogtak ki információk, hétközben már jött a hír, hogy Rossi döntése értelmében kikerül az A-csapatból.

 

Rossi később a sajtónak megerősítette, hogy a fiatal játékos többnyire nem vette komolyan az edzéseket, nem igyekezett kihozni magából a maximumot, végső húzásként pedig miatta sérült le Blackman.

 

Lukáš Čmelík kikerült Marco Rossi keretéből

 

Vida: Nagyon jól megy a játék a csapatnak

 

Az utóbbi meccseken rendre jó formában játszott a DAC magyar légiósa, a 22 éves Vida Kristopher, emellett a fontos pillanatokban sikerült megrezegtetnie az ellenfél hálóját is.

 

„Nagyon jó hangulatban várjuk a hétvégi meccset – főleg úgy, hogy az utolsó négy találkozónkon diadalmaskodtunk, és szórtuk a gólokat. Nagyon jól megy a játék a csapatnak. Hallottuk, hogy teltház lesz, így még nagyobb a motiváció. Nagyon jó hangulatban vagyunk, alaposan felkészülünk az ellenfélből és mindenképpen három pontot akarunk szerezni” 

 

– jelentette ki Vida Kristopher az fcdac.sk-nak.

 

forrás: fcdac.sk

 

Koreókra gyűjt az YBS DAC fanklub

 

A dunaszerdahelyi szurkolók messze földön híresek arról, hogy milyen nagyszerű hangulatot tudnak teremteni  bárhol, ahol csapatuk játszik. Kimondottan igaz ez a hazai mérkőzésekre, ahol a már mindenki által ismert rigmusokon kívül nagy hangsúlyt fektetnek a tökéletesen kivitelezett koreográfiákra is. Ezzel kapcsolatban a DAC legnagyobb szurkolói csoportja, az YBS DAC Fanklub megszólította a mai meccsre készülőket:

 

Ebben az idényben remélhetőleg észrevettétek, hogy nem volt gyűjtés szervezve, mégis igazi látványosságokkal készültünk, ami bizonyítja a DAC szurkolótáborának feledhetetlenségét, tényszerűségét és erősödését. (…) Kérünk mindenkit, hogy tetszés szerint járuljanak hozzá a DAC meccsek magasabb szintű hangulatának megalapozásához, hiszen ez motiváció a játékosaink számára is”

 

YBS DAC fanklub: Koreókra gyűjtünk a DAC – Trencsén mérkőzésen

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:

 

2016.11.19., DAC-Trencsén 2:0, gólszerzők: Zsivkovics, Ľupták, 6088 néző

2017.04.15., Trencsén-DAC 0:1, gólszerző: Pačinda, 2866 néző

2017.07.29., Trencsén-DAC 1:2, gólszerzők: Janga – Vida 2, 2146 néző

2017.10.21., DAC-Trencsén 1:2, gólszerzők: Pačinda – Van Haaren, Janga, 6616 néző

2018.04.08., Trencsén-DAC 1:3, gólszerzők: Čataković – Davis, Bayo, Vida, 1928 néző

 

A Fortuna Liga rájátszásának 6. (összesítve a 28.) fordulója:

 

BAJNOKI CÍMÉRT – FELSŐHÁZ

 

Szombat, 2018. április 28., 14:45 ó: DAC-Trenčín, 17:00 ó: Žilina-Ružomberok, 20:30 ó: Slovan-Trnava KIESÉS ELLEN – ALSÓHÁZ

Szombat, 2018. április 28., 17:00 ó: Zlaté Moravce-Prešov, Michalovce-Senica, Podbrezová-Nitra

 

A DAC-Trencsén bajnoki 14:45-kor kezdődik, játékvezetők P. Hrčka – E. Weiss, Ádám.

 

A Körkép.sk tudósítója ma is ott lesz a mérkőzésen, szöveges közvetítésünket helyszíni képekkel és videókkal gazdagítjuk. Szurkoljuk ki együtt a győzelmet!

 

Körkép.sk

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!