Három fordulóval a vége előtt egy hazai és két idegenbeli mérkőzésre készülnek a sárga-kékek. Az már biztos, hogy jövő héten teltházas mérkőzésen fogadjuk az örök rivális Slovant, és úgy néz ki, hogy a hétvégi nagyszombati rangadóra is megtelik a City Aréna.

 

Kilenc nappal a mérkőzés előtt elfogyott minden jegy a DAC-Slovan derbire. A jelenleg a második helyen álló dunaszerdahelyieknek jó lenne megőrizniük pozíciójukat a dobogó második fokán, a teltház pedig az ehhez szükséges háttért és hangulatot is megadhatja.

 

Nem akarunk asszisztálni a Nagyszombat bajnoki címéhez!

 

  hirdetes_300x300   

A szombati, Nagyszombat elleni mérkőzés több szempontból is fontos a DAC számára. Egyrészt, ha győzünk, akkor biztosíthatjuk helyünket az európai kupaporondon, ráadásul már csak 4 pontnyi különbség maradna a listavezetővel szemben. A másik oldalról nézve, egy esetleges vereség azt jelentené, hogy a Nagyszombat két fordulóval a vége előtt bajnokká válik – valljuk be, ehhez nem szívesen asszisztálnánk.

 

Kalmár: Itt az ideje, hogy végre visszavágjunk a Nagyszombatnak

 

A május 5-i rangadóra a DAC szurkolói 900 belépőjegyet kaptak a szervezőktől, akik megnyitják a közönség előtt a sárga-kék ultrák melletti szektorokat is. Az utolsó 1200 jegyet csak a mérkőzés napján 14 órától lehet majd megvásárolni, ezzel próbálják helyzetbe hozni azokat a szurkolóikat, akik nem tudtak az interneten belépőt vásárolni.

 

A 17 órakor kezdődő derbit nagyon várják már a nagyszombatiak is, akiknek nem tetszett túlzottan, hogy a Trencsén elleni múlt heti vereség után Ľubomír Šatka nem a mérkőzést értékelte, hanem a Spartakkal kapcsolatban nyilatkozott. A klub honlapján arra kérték szurkolóikat, hogy igazi futballpoklot készítsenek elő a dunaszerdahelyieknek, így minden sárga-kék torokra szükség lesz szombaton, hogy 12 játékossal lépjünk pályára!

 

Szavazzunk a hónap góljára!

 

Christián Herc Zsolna elleni gólja is bekerült április legszebb 5 gólja közé. A Fortuna Liga oldalán lehetőségünk nyílik arra, hogy támogassuk őt a győzelemben. Ráadásul a szavazással mindenki bekapcsolódhat a Fortuna fogadóiroda által felajánlott 50, 30 és 20 euró értékű kreditért folyó versenybe is.

 

A Hónap legszebb gólja ankéton győztes DAC-játékosok (a 2013/14-es idény óta):

 

2014 április: Roman Gergel

2014 május: Szabó Otto

2015 augusztus: Szarka Ákos

2015 október: Jakub Brašeň

2016 június: Vida Kristopher

2017 március: Marin Ljubičić

2017 szeptember: Eric Davis

 

Szavazni az alábbi linkre kattintva lehet

 

Novota a DAC-ban folytatja

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Novota János, válogatott kapus, a DAC egykori hálóőre egészségügyi okokból kénytelen volt feladni profi sportolói karrierjét.

 

Egészségügyi okok miatt visszavonul a DAC egykori kapusa

 

Az egykori csapatkapitány és közönség kedvenc júliustól az Akadémia kapusedzőjeként tevékenykedik majd a DAC-nál.

 

„Ez egy teljesen más funkció lesz, mint amihez hozzá voltam szokva. Nagyon örülök az új szerepkörömnek, hiszen nem mindennapos dolog, hogy valaki az aktív pályafutása befejeztét követően rögtön egy élvonalbeli klubtól kap ajánlatot ilyen pozícióra. Nagyon megbecsülöm, és rendkívül örülök ennek a lehetőségnek. Igyekszem mindent beleadni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani ezen a téren is. Azt szeretném, ha a gyerekek örömüket lelnék az edzésben, és hogy minél nagyobb sikereket érjenek el a pályafutásuk során”

 

nyilatkozta az fcdac.sk-nak Novota.

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!